Reklama

Reklama

Jin Auyeung

Jin Auyeung

nar. 04.06.1982 (41 let)
Miami, Florida, USA

Biografie

MC Jin (vlastním jménem Jin Auyeung) je americký rapper a herec hongkongského původu, který se narodil 4. června 1982 v Miami. Již na střední škole začal nahrávat dema a účastnil se také rap battlů. Po střední škole v roce 2001 odešel do New Yorku, kde se zúčastnil soutěže Freestyle Friday a vyhrál sedm po sobě jdoucích battlů.

Roku 2003 se poprvé objevil ve filmu a to v Rychle a zběsile 2, kde ztvárnil automechanika Jimmyho. V Rychle a zběsile 2 se objevuje i jeho singl s názvem Peel Off. V roce 2004 začal nahrávat v labelu Ruff Ryders a první singl, který zde nahrál se jmenuje Learn Chinese. Tento singl se objevil na Jinově prvním albu s názvem The Rest Is History, na kterém nalezneme například spolupráci s Kanye Westem.

Své druhé album nahrál v Draft Records roku 2005 a nese název The Emcee's Properganda. Roku 2006 se Jinův singl s názvem Choices objevuje ve hře NBA Ballers: Phenom, která vyšla pro Xbox a PS2 . O rok později byl o Jinově kariéře natočen dokument s názvem No Sleep til Shanghai. V roce 2013 nahrál soundtrack do Rychle a zběsile 6 s názvem HK Superstar.

Roku 2014 nahrál prozatím své poslední, v pořadí osmé studiové album s názvem XIV: LIX. V současnosti má na svém YouTube účtu s názvem MC Jin, přes 3 miliony zhlédnutí a více jak 43 000 odběratelů.

ČSFD.cz

Herec

Reklama

Reklama