Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 6

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (281)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

"Quentin Tarantino presents" je krásnej titulek, kterej by chtěl mít ve filmu snad každej, v případě železný pěsti mi to však navozuje dojem, že si ho tam RZA dal bez jeho vědomí jenom proto, aby po tom štěknul alespoň nějakej vořech. Tahle sračka je důkazem toho, že ne každej sen by se měl plnit a že někteří "umělci" z jiný branže, než je film by neměli tak urputně usilovat o jeho realizaci. Pokud vás totiž dokáže nasrat už jenom voice-over sdělující cosi o příběhu, co příběhem snad ani nazvat nelze, tak se někde stala fatální chyba. Tím spíš, že celý to nasrání přišlo už asi po třech minutách filmu, kde sice cákala krev i z obrazovky (což je fajn), ale režijně by celou tu rubanici natočilo líp i pětiletý díte s rouškou na očích. Nehledě na to, že kombinace černoch + feudální Čína + vymaštěnej hip-hop nejde vůbec dohromady (to je věc, kterou by zmáknul fakt jenom Tarantino). ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je na tom vidět, že je film natočen jako pocta karate filmům ze 70. a 80. let. Klasická zápletka o zlato, tajemní bojovníci ze všech koutů světa, exotika, přehnané souboje. Mám rád takové snímky alá 36 komnat Šaolinu, ale tohle je úpadek. Ty staré filmy byly sice jednoduché, ale měly náboj a pěkné souboje. Zde je to extrémně krvavé, překombinované a všichni na hlavách nosí opravdu hrůzné umělé paruky. Jen Russell Crowe tomu dodával trochu herecké kvality. Levný vzhled a jasně umělé kulisy až příliš bijí do očí. Hlavním hrdinou je černoch, který byl samozřejmě ponižován bílými i žlutými a musí svými železnými pěstmi nastolit spravedlnost. Hudba příšerně přebasovaná. RZA se asi až moc opil skvělým filmem Kill Bill. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Stejně jak je to pitomý tak je to i zábavný. Totální výplach na jeden zátah. Napomáhá tomu i stopáž, která i díky časté akci, krásně uteče. Akce je tak nějak pěkně přepálená, že vyloudí úsměv. Ne ten, kdy dáváte oči v sloup, ale ten že přistoupíte na pravidla snímku a užíváte si ji. Herecký ansámbl se asi taky vcelku bavil. Alespoň já žádný znuděný obličej neviděl. Když jsem hledal nějakou fajn hovadinu asi jsem si nemohl vybrat lépe. Nebýt úplně blbé (rap) hudby u některých soubojů dal bych 4, ale to mě vytáčelo, takže 69 procent. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem doufal, že si RZA svýma novýma rukama ze železa způsobí nějakou ošklivou nehodu. Nejlépe při vytírání otvoru. Řitního. Nestalo se, takže jsem tuhle imbeciliádu dokoukal s takřka vykrouceným krkem. Můj údiv nad tím do čeho je Kventýn schopen nacpat doláre a v čem jsou Russel a Lucy schopni hrát, totiž neznal mezí. Bravo!...Kristovic Ješíši, ono to má pokračování! No nene. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud bude pan Tarantino tak laskav a uvolní pár tisícovek dolárků pro mou potřebu, tak si za ně zaplatím královské apartmá a užiji si v něm nejméně s deseti libovolnými asiatkami poskakujícími v tomto snímku. Určitě by to byla lepší investice než zaplatit tento snímek, tedy alespoň z mého úhlu pohledu. Kromě holek, rotujícího nože a toho kovového týpka jsem se totiž moc nepobavil a v soubojích mezi všemi těmi šikmookými Lvy, Šakaly či Vlky mi bylo naprosto jedno, jestli někdo něco vyhraje. A figurku bezrukého černocha si rovněž nepořídím do své neexistující sbírky filmových figurek. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)
  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama