Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (875)

plakát

Ben Hur (2016) 

Pokud zcela zapomenu na původní klasiku z roku 1959 a nebudu tyto dva filmy porovnávat, pořád mi v případě tohoto remaku zůstává celkem zajímavá podívaná. Docela mě potěšila výprava a také technické zpracování. Rozhodně výsledek nevidím zdaleka tak tragicky jako velká část filmových labužníků. **** už jen kvůli závěrečné závodní scéně, i když na ní film ani zdaleka nestojí.

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

Solidně natočené pokračování, což se příliš často nestává. Napětí a celková atmosféra filmu je dostačující a stejně jako v případě prvního dílu jsem se nijak nenudil a znovu jsem se příjemně bál. Chování celé rodiny je sice místy dost nelogické, ale já osobně v hororech logiku nikdy moc nehledám. Nadprůměrně zdařilý horor a já dávám 4 hvězdy.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Po vizuální stránce je to slušně odvedená práce, bohužel od Tima Burtona jsem očekával přece jen trošku víc. Eva Green je tady výborná, triky a závěrečný souboj taky potěší, jako celek mi to ovšem přišlo dost dětinské. Já to vidím na takových 60%.

plakát

Můj kamarád drak (2016) 

Nenáročná rodinná podívaná, kde je hlavním lákadlem jeden z nejsympatičtějších draků, který se kdy ve filmu objevil. Na jedno zhlédnutí je to pěkné dobrodružství s řadou pěkných a dojemných scén, ale podruhé bych už to asi vidět nemusel.

plakát

Čistá práce (2008) 

Důvodem, proč jsem se na tenhle film díval, byl Jason Statham. Osobně mě v tomto případě nijak zvlášť neoslnil, zároveň ani nezklamal. Většina filmů, kde se vykrádají banky, se zabývá dokonalou přípravou na akci, případně propracovaným způsobem samotného vykradení banky. "Čistá práce" je ale zajímavá v tom, co se děje až po vyloupení střeženého sejfu. V tom je film sice odlišný, ale celkově jde o průměrnou záležitost.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Tenhle film je pro mě hodně příjemné překvapení. Výborně jsem se bavil v podstatě od začátk do konce. Stoletý stařík mě prostě sednul se vším všudy a jsem rád, že jsem po hodně dlouhé době narazil na kvalitní zahraniční film z neamerické produkce. To se cení a příběh staříka proto právem hodnotím 80%.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Nádherná dobrodružná podívaná, kterou si vychutná celá rodina bez rozdílu věku. Příběh zná drtivá většina diváků (a čtenářů), takže nikoho nepřekvapí. Rozhodně ale zaujme technické zpracování. Je neuvěřitelné, kam až sahají možnosti současné počítačové grafiky a animace. Klobouk dolů před každým, kdo vytvořil tuhle džungli a všechna ta zvířata. Pro mě parádní oddechovka.

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Tenhle horor mně docela sednul a v podstatě naplnil moje očekávání. Místy jsem se opravdu příjemně bál, což od hororu očekávám. Proto nemám důvod dávat nižší hodnocení.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

U prvního dílu jsem se výborně bavil, tohle pokračování už se tolik nepovedlo. Efekty jsou sice na vysoké úrovni, jenže tomu chybí ta správná atmosféra. Průměrné a vlastně i zbytečné pokračování, které zaujme vlastně jen vizuálně, což je docela málo.

plakát

Pád Londýna (2016) 

Nenáročná a jednoduchá akční jednohubka, která mě na jeden a půl hodinky zabavila a zároveň ve mně nezanechala nějaký hlubší dojem. Butler se přesunul z Washingtonu do Londýna, kde také řádí teroristé, ale Bílý dům byl pro mě zajímavější bojiště. Proto dávám 50%.