Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (684)

plakát

The Infidel (2010) 

Naivní podobenství o víře s minimem humoru.

plakát

Barbar (2009) 

96 minut němého Madse Mikkelsena je úžasná věc, ale film je podivná nízkorozpočtová nesrozumitelná a nudná záležitost.

plakát

eXistenZ (1999) 

Bohužel dnes, kdy jsem film viděla, tedy v roce 2013, jé téma paralelních či virtuálních skutečností velmi otřepané a již zpracované a to mnohem lépe. Navíc pro někoho, kdo nikdy počítačové hry nehrál a ani ho to neláká, je to i dost nepochopitelné. Zvířecí motivy mi připomínaly Men in black a celé to ve mně nezanechalo žádný silný dojem.

plakát

Jen Bůh odpouští (2013) 

Původně jsem chtěla dát dvě hvězdy, ale nějak se mi to vyšplhalo na pět. Podivný film, v němž se buď probodávají lidé různými ostrými předměty, díky čemuž teče mnoho krve, nebo se nic neděje a navíc nevíte, jestli se to všechno nezdá některé postavě, případně všem postavám dohromady, motivaci probodávání nikdy nezjistíte, ani to, jestli měl Billy opravdu větší péro než Julian. Ale taky se na to můžete dívat jako na film o vině a trestu, o stigmatech jedné hodně pošahané rodiny, jejíž dva členové už takového života mají dost, a o spravedlnosti v podobě velmi brutálního ale poctivého policajte, kterého bychom asi všichni chtěli mít v čele našich policejních sborů. Vithaya Pansringarm v roli tohoto poldy je vynikající. Ve filmu se moc nemluví, ale vtipná hláška tam padne. "Znásilnil a zabil mu dceru". "Jistě k tomu měl své důvody."

plakát

Čistá srdce (2006) 

Horší tři hvězdy a lepší dvě. Na filmu mi vadilo, že se není schopen rozhodnout, zda bude takovým tím laskavým snímkem o retardovaných lidech nebo brutálním příběhem o nebezpečných bláznech. Filmy, kde přijde o život pes, u mne nemají šanci.

plakát

V moci ďábla (2005) 

Napínavý a nesmírně zajímavý snímek o vymýtání ďábla. Líbí se mi na něm mimo jiné skutečnost, že se ďáblu nepodsouvá nějaký konkrétní zlý úmysl, že je naznačeně zobrazen jen jako čisté neúčelné zlo, což zvyšuje uvěřitelnost celého příběhu.

plakát

Hubená Sussie (2003) 

Po celou dobu jsem si říkala, že nebím, zda je to geniální film, nebo zda je to ptákovina a po celou dobu jsem nedošla k závěru. Takže dávám 3 hvězdičky. Je jasné, že se diváci asi budou dost polarizovat.

plakát

Čtyři odstíny hnědé (2004) 

Velmi košatý film s velmi specifickým humorem a velmi dlouhou stopáží. Geniální.

plakát

Sněhový dort (2006) 

Alex vezme stopařku Vivian a záhy jsou obětí autonehody, při níž Vivian přijde o život. Alex jede se svými pocity viny za její matkou Lindou, která trpí autismem. Sigourney Weaver v roli Lindy je skvělá, Alan Rickman, kterého mám ráda, mi tady ale se svým permanentně tragickým výrazem dost lezl na nervy. Nevím, jestli je takhle mírná forma autismu pravděpodobná, nicméně i přes veškeré výhrady si mne film získal.

plakát

Pojďme si hrát (2003) 

Film o rodinných vztazích s mírnými stopami humoru , ale opravdu mírnými, komedií bych to nenazvala.