Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (164)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Oh, to bylo tak snehove sladoucke, otazkou zustava, zdali je to dobre, nebo spatne. Na oslazeni bitter reality to funguje docela dobre, s ultra sympatickymi Sigourney Weaver a Alanem Rickmanem se take v podstate neda slapnout vedle, nicmene tenhle dortik krome vsudypritomne snehove slehacky nenabizi nic moc navic. Clovek si pak lame hlavu nad tim, proc se do nej vlastne v prvni rade zakousnul, takovych dortiku uz tu bylo, vsechny chutnaji stejne a bez elementu unikatni prichuti a pridane bonusove tresnicky to cele jaksi postrada vyssi smysl. 5/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vynikající Alan Rickman a snaživá Sigourney Weaver v pomalu plynoucím, přesto podmanivém dramatu o lidských osudech, o bolesti, o hledání rovnováhy, o usmíření i porozumění. Na první pohled možná chladný jako sníh, a občas rozpačitý stejně jako reakce lidí na chování těch odlišných, ale současně plný velmi silných emocí, někdy otevřených, někdy ukrytých pod povrchem a jen občas probleskujících na povrch jako ty vločky, se kterými si hraje Linda. Poklidné , přesto silné, s několika hodně působivými okamžiky a řadou zdánlivě prázdných tichých míst, z nichž některé na mě zapůsobily obzvlášt mocně. Jeden z filmů, který sice nedosáhne na vrchol, přesto mi několikrát zahrál na city, dokázal se mnou velmi dobře komunikovat, něco mi říci i něco připomenout. "Jako cenu má chvíle?" ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Tenhle nenápadný film s podivným názvem se mi vryl pod kůži. Chladná krása kanadské přírody, životní smolař Alan Rickman a dokonalá autistka Sigourney Weaver. Ve své roli mě naprosto přesvědčila, věřila jsem jí každou minutu. Emoce se na mě valily jedna za druhou a ze všudepřítomného sněhu mě příjemně záblo. Na DVD doporučuju vynechané scény, mnohé z nich bych ve filmu klidně nechala. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy Sigourney Weaver hrála ve Vetřelci, bych nevěřila, že dokáže něco takového a hlavně takovým způsobem. Všichni, co padají na zadnici z údajného dobrého výkonu šmíráka DiCapria ve filmu Co žere Gilberta Grapea, by se měli podívat na výkon Sigourney Weaver ve Sněhovém dortu. Ale možná raději ne, přišli by o iluze, že DiCaprio je herec. Sněhový dort dělí od naprosté špičky jen malý kousek, dokonce i tu obehranou písničku retardované osoby v rodině pojal zcela nově. Možná mi chyběly přesvědčivější výkony ve vedlejších rolích, možná mi chyběl větší prostor pro Vivienne, které Hampshire dala neskonalou energii. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Sněhový dort je z těch filmů, o kterých říkáme, že pohladí, současně je to ale pohlazení, jakých tu bylo už na tucty. Někoho někam náhoda prskne, on se napřed cuká a pak se okolnostem a lidem v nich rotujících i jejich citům podvolí a venkoncem z toho duševně vytěží. Jak řikám: pohlazení, ale jednu z hvězdiček má doživotně jistou jen Alan Rickman za plešounkahodný výkon. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Angela Pell uviedla na tlačovej konferencii počas konania Berlinale, že písala úlohu Alexa Hughesa na telo Alanovi Rickmanovi. Dokonca meno postavy v scenári bolo "Alan", ale Rickman, navrhol zmenu na Alex. (Smok)
  • Sigourney Weaver v príprave na jej úlohu Lindy trávila čas s autistickou ženou z Anglicka Ros Blackburnovou. Mnohé zo záľub tejto ženy potom Sigourney stvárnila aj vo filme, okrem iného záľubu v skákaní na trampolíne a vášeň pre trblietavé veci. Ros však v reálnom živote nie je schopná samostatného života a nevie čítať, ani písať. (Smok)
  • Natočené za 27 dní v mestečku Wawa, štát Ontario. (Smok)

Reklama

Reklama