Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (164)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Konečně Hollywood zase vyplodil film, který stojí za to a není na jedno brdo, jako mnohé další bývají. Zase pro změnu film, který opravdu zahřeje na duši, při jehož sledování máte hezký pocit. Také je to film, jenž má velice kvalitní obsazení. Sigourney je bez debat, ale Alan Rickman mě překvapil (vím, že je kvalitní herec, ale znám ho hlavně jako Snapea z Harryho Pottera), stejně tak jako Carrie-Ann Moss, kterou mám zaškatulkovanou převážně jako akční hrdinku Matrixu. Sněhový dort je film, který je o něčem, má hlubší myšlenku a není to jen plytké vyprávění. Mně osobně se to líbilo, nenudí a dívá se na to opravdu skvěle. Prostě takových filmů o obyčejných lidech a jejich mnohdy neobyčejných problémech by mělo být více. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Tak bych to celkově zhodnotil. Film jako celek mi do sebe úplně nezapadl, myslim ze z toho byla az prilis videt snaha po emocialnim zasahu divaka svym dejem a alespon u me se to nesetkalo s adekvatni odezvou. To herecke obsazeni je zajimave poskladane. Bal jsem se abych tam nevidel porad "Snapa", ale to rychle preslo, Moss je carovne krasna ( i proto jsem na to sel :-)). Problem jsem mel hlavne s Weaver, ktera me proste nepresvedcila o svem autismu - nerikam ze je slaba nebo spatna, ale tyhle role vselijak postizenych a mentalne zaostalych byvaji herecky velmi vdecne a videl uz jsem jejich mnohem lepsi ztvarneni (pr. Penn, Hanks, Day-Lewis!!!, Caprio, Hoffman a samozrejme Zeljko Ivanek! ). Takze Oscara bych ji rozhodne, narozdil od jinych kolegu zde, nedaval. Ovsem podle me to za shlednuti stoji, minimalne pro zamysleni nad zivotem... ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"He stops for one second and he's totally overwhelmed by how big the world is and how small and unimportant he is. And as he turns around, we see his face look to the sky. And he says, very quietly, so that no one can hear him: "Dazlious"." Sněhový dort je jeden z těch filmů, který ve Vás hodně zanechá. Alan Rickman i Sigourney Weaver opět předvedli svou dokonalost. Přestože se film zaměřuje na psychickou nemoc, není vůbec složité to sledovat a chápat.. Perfecto Mundo. ***** ()

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Nic, co bychom jinde už neviděli, ale díky skvělému Rickmanovi (tedy, kdy on není dokonalý, že :) tento příběh o vině a odpuštění neprošumí vaší hlavou tak rychle, jak by se mohlo zdát a dokonce je jeho chuťový ocas i pár hodin po projekci nečekaně silný... Sigourney Weaver není také vůbec špatná, autistku ji kromě pár přehmatů věříte, čili ano, pokud na film v té jedné kopii, která republiku obíhá, narazíte, návštěvou rozhodně neprohloupíte... ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Sněhový dort je velice zvláštní film a to nejen kvůli Weaverové v roli autistky. Díky pomalému (ne zdlouhavému) tempu máte čas o všech věcech přemýšlet a dostane se vám odpovědí na většinu otázek, které si při filmu nejspíš budete klást. Absolutní plus - herecké výkony, obzvlášť Rickman opět exceluje. Zbytek už se míchá v lehký nadprůměr, který pohladí, ale neohromí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Sigourney Weaver v príprave na jej úlohu Lindy trávila čas s autistickou ženou z Anglicka Ros Blackburnovou. Mnohé zo záľub tejto ženy potom Sigourney stvárnila aj vo filme, okrem iného záľubu v skákaní na trampolíne a vášeň pre trblietavé veci. Ros však v reálnom živote nie je schopná samostatného života a nevie čítať, ani písať. (Smok)
  • Spisovateľka a autorka scenára, Angela Pell, má autistického syna. Mnohé z výstredností Lindy (Sigourney Weaver) sú zhodné s jej vlastným synom. (Smok)
  • Angela Pell uviedla na tlačovej konferencii počas konania Berlinale, že písala úlohu Alexa Hughesa na telo Alanovi Rickmanovi. Dokonca meno postavy v scenári bolo "Alan", ale Rickman, navrhol zmenu na Alex. (Smok)

Reklama

Reklama