Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbené filmy (8)

Adamova jablka

Adamova jablka (2005)

Pro mne jednoznačně ****** (6 hvězd). Lahůdka, která jistě není stravitelná pro každého, ale pro mne vždy zůstane na vrcholu filmové produkce. Hodně drsná komedie o hodně smutných věcech. Jen takhle, na pozadí černočerného humoru se dá naservírovat obrácení neonacisty v lepšího člověka. A nám všem to dodá víru, že i z nás mohou být lepší lidé, a za odměnu že se snad dočkáme dalších podobných úžasných filmů.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Dnes klasické sci fi, které asi více ocení a milují ti, kteří film viděli v době jeho vzniku (jinými slovy-pravděpodobně ne diváci mladší 30 let). V mých očích je to to nejlepší v žánru, film se silným příběhem a minimem slov. Poloapokalyptické vize budoucích měst s olbřímimi reklamami a všudypřítomnými asiaty byly od té doby mnohokrát napodobovány. Ve filmu je použita překrásná Bradbury building v Los Angeles, sloužící jako bydliště J.F.Sebastiana. Déšť a větráky, které Ridley Scott ve svých filmech tak miluje. Téma je jednoduché a věčné. Robotizace člověka a počlověčení robota, to vše zasazeno do napínavého příběhu, jemuž vévodí charismatický Harrison Ford. Napětí, láska, honička a netuctový happyend, protože kdo z nás ví, jak dlouho může replikant žít. Milovníci filmu a skalní fanoušci jistě vědí, nebo alespoň tuší, co Ridley Scott věděl dávno, že hlavní hrdina Rick Deckard je také replikant.

Brazil

Brazil (1985)

Tragikomedie, antiutopie, love story, sci-fi a jistě by se našlo více kategorií, kam byste mohli film zařadit. Příběh jakoby vzatý zpod pera Franze Kafky ale natřený silnou vrstvou černého humoru. Nápadů je v něm nepřeberně, já vzpomenu na plastickou operaci Samovy matky, kdy jí lékař natahuje kůži na obličeji originálním způsobem. To bych doporučila použít do reklamních spotů kosmetických salonů. Pro mne nejlepší snímek Terryho Gilliama.

Policajt nebo rošťák

Policajt nebo rošťák (1979)

Můj nejoblíbenější film s Belmondem. A taky patří k těm, které byly ještě výborně nadabované a českému dabingu dávám vyjímečně přednost před originálem. Časy jsou zlé, Kamile, prostě česky zní líp než francouzsky.