Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Pohádka
  • Talk-show

Recenze (5)

plakát

Nic víc než sex (2005) 

Příjemná komedie na večer zcela běžného dne, kdy v bedně opět (nečekaně) nic nedávaj a tak dobrouzdáte až na kanál čt2 ... bonusem je Sándor Csányi, na kterého se dá opravdu koukat :-)

plakát

Gorily v mlze (1988) 

neskutečný slaďák.... alespoň proti knize gorily v mlze. nicméně sigourney weaver ztvárnila dian fosseyovou skvěle. doporučuju knihu, nedočkáte se sice milostného příběhu, jen velkého dobrodružství (pokud se tak dají popularizační knížky o etologii označit), čte se jedním dechem...

plakát

Prolomit vlny (1996) 

Velmi trefná kritika církve. Poukazuje na zvrácenost řádu, který je bezohledný k jedinci. Bess prolamuje vlny už jen tím, že si bere cizince - udělá něco, co je nezvyklé. Proti obyvatelům vesnice je velmi nápadná její emocionalita, působí to jako kdyby všechnu emocionalitu film absorboval, rozprostřel do všech koutů, ale ne proto, aby pojednával emocionálně o nějakém příběhu, ale aby pozorně vykreslil Bess. Bess se tak stává filmem.

plakát

Povídky z kuchyně (2003) 

Scénář vytavěný na absurditě (výzkum pohybu zástupce - "velmi početné" skupiny zákazníků - starých mládenců po kuchyni; výzkumník sedí na obrovské židli až ke stropu a kreslí trajektorii pohybu, přitom má zakázáno jakkoli komunikovat) dává možnost rozehrát komorní příběh, odehrávající se téměř celý v jedné místnosti, zakládající si na detailech v pomale plynnoucím čase. Zvuk pracuje s mnoha vrstvami ticha, proto se vám chce místy usínat, přesto tento film není nudný, naopak velmi nevtíravě vtipný, "klasicky" seversky vtipný.

plakát

Pravidelní milenci (2005) odpad!

Tehle film by měl mít podtitul "Zkouška trpělivosti". Před začátkem je dobrý si vsadit, kdo vydrží až do konce. Nekonečné zpomalené záběry na pouliční boje jsou jen pro silný povahy. Téma sice společný se Snílky, ale zde veškerá podobnost končí. Na nějakém létáku byly inzerovány "Tarkovského pomalé nájezdy kamerou", u Tarkovského dávají smysl, je cítit napětí... zde neuvěřitelná nuda.