Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Hudební

Recenze (162)

plakát

Black Sabbath: The Last Supper (1999) (koncert) 

Jediný důvod proč nedám plný počet je ten, že rozhovory překrývají živý záznam...

plakát

Blade Runner (1982) 

Jelikož jsem předevčírem během jednoho dne přečetl celou Dickovu předlohu, tak jsem se těšil na věrnou adaptaci, když jsem slyšel ze všech stran takové chvály na toto filmové zpracování a zejména, když jsem věděl, že režisérem je Ridley Scott. Bohužel mě to zklamalo a to především, protože Ridley to pojal absolutně vlastní formou a bohužel z knihy zůstal opravdu jen základ a pár scén. Vizuál, atmosféra a hudba jsou výborné. Každopádně mi nesedlo obsazení Harrisona Forda a jakým od knihy odlišným směrem se film ubírá.

plakát

Bouře století (1999) (seriál) 

Škoda, že to nebylo sestřiháno na dva díly, protože pak bych šel s hodnocením rozhodně nahoru a měl bych chuť si to pouštět znova. Takhle to bylo poněkud zbytečně natahované a je to škoda, protože je to jinak vcelku povedená podívaná s mnoha silnými momenty (zvlášť, když vezmeme v potaz, že jde o TV film, které se jako adaptace Kinga moc často nepovedou). Když srovnám s předchozím TV filmem "Dům v růžích", tak se mi "Bouře století" líbila mnohem více.

plakát

Brazil (1985) 

A pak přišli titulky a já zkrátka seděl a vstřebával ten vyjímečný filmový zážitek, který jsem právě prožil a snažil se v něm nějak zorientovat, v hlavě si ho uspořádat, jenže to není jen tak. Film který přináší tolik nepopsatelných věcí, nevídanou atmosféru, postavy a to jak působí celkově. V první chvíli jsem si říkal, že vlastně nevím tak úplně, co si mám myslet a to mám rád, když člověk nad filmem musí přemýšlet a stále na něm lze něco objevovat. Na jakékoli místo filmu jsem se v duchu vrátil, pocítil jsem ten příjemný pocit, který to ve mně zanechalo a tu dokonalost a s radostí mohu říct, že Brazil je pro mně nejlepším dílem Terryho Gilliama a moc se těším na druhou projekci! (Viděno Director´s cut.)

plakát

Californication (2007) (seriál) 

1. série - 5/5 (100%) ; 2. série - 5/5 (100%) ; 3. série - 5/5 (85%) ; 4. série - 5/5 (100%) ; 5. série 5/5 (80%) ; 6. série 4/5 (75%) ; 7. série 3,5/5 (70%)

plakát

Caligula (1979) 

Říkal jsem si, kam zmizely ty opěvované pornoscény a neskrývaná brutalita a pak jsem zjistil, že se dívám na režisérský sestřih, tudíž hodnotím prozatím tuto verzi a určitě se podívám časem i na tu nesestříhanou.

plakát

Carrie (2013) 

Těšil jsem se opravdu hodně. Chloe předvádí úžasný výkon a pro mě je mnohem lepší Carrie než Sissy Spacek. Ano, je nádherná, přestože v literární podobě je popisována, jako ošklivá, ale nemůžu si pomoct, mě do té role naprosto sedla. Julianne Moore zahrála psychopatickou matku naprosto přesvědčivě. V tom bych viděl největší klady. Samozřejmě se člověk nemůže moc ubránit srovnání s De Palmovou verzí a co se mi v původním snímku líbilo více, byla tísnivější atmosféra a vynalézavější režie. Je to dobrý film se silným hereckým ansámblem, bohužel se moc nedaří udržet tíživou atmosféru, čímž nepůsobí intenzivně. Musíš každopádně uznat, že film hezky plyne.

plakát

Cena za něžnost (1983) 

Nádherný a silně emotivní snímek, ve kterém se skrývá mnoho a realismus čiší z každé scény. Herecké výkony jsou výborné, u mého oblíbence Jacka Nicholsona jsem ani nic jiného nečekal, svou vedlejší roli astronauta podal božsky, naprosto výborně a dodal filmu ony uvolňující chvilky. Shirley MacLaine taktéž výborný výkon a Oscar rozhodně zasloužený, avšak mým favoritem a milým překvapením je Debra Winger a její lehce chraplavý hlas, jejíž výkon mě opravdu dostal a je podle mě velká škoda, že si sošku neodnesla. Jako celek Nádhera!

plakát

Cesta (2009) 

Velmi dobře převedeno McCarthyho dílo na plátno, stejně ponurá a beznadějná atmosféra jako v předloze a věrný přepis. Viggo Mortensen podává výborný výkon a ostatní herci mi sedli též. Musím také vyzdvihnout hudbu Nicka Cava.