Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Thriller

Recenze (266)

plakát

Nebát se a nakrást (1999) 

"prosimvás to nemá u filmu ani ten...Bartoška"... ale jo, musím uznat, že pár opravdu vtipných momentů v tomhle filmu bylo.

plakát

Proč se vraždí starší dámy (1981) (TV film) 

Typický Pavel Háša...mdlé, neúplné, bez hloubky, vhodné tak akorát jako "pozadí" pro nějakou jinou činnost, jen ne pro 100% sledování a veškerou pozornost... Jiří Adamíra ani Nataša Gollová to nezachránili. Nemohla chybět Květa Fialová, mimořádně poměrně civilní a výjimečně méně "nadpozemská".

plakát

Veliká stavba (1993) (TV film) 

zkrátka televizní studio Brno...více není třeba dodávat...

plakát

Expres z Norimberka (1953) 

"...proto jsem se také neudržel, když se před časem udály ty zázraky v Čihošti a jiných farách, a jel jsem se podívat, jak si počíná konkurence, ale řeknu vám, takovou fušeřinu...". Tak tato slova pronáší národní umělec František Filipovský v roli kouzelníka v 15. minutě tohoto vskutku rozkošného dílka z pera protřelého estébáka a rudého gentlemana Mixy s uměleckými ambicemi, které patrně však stačily jen na to, aby si svou pracovnu vytapetoval tapetami s květinovým vzorem. Postava ztvárněná Ludmilou Vendlovou působí naprosto nepřesvědčivě. Postava Svatopluka Beneše přímo idiotsky. Celý scénář patrně napsala nějaká kádrová rezerva během večerních návštěv VUMLu. Jednu hvězdu dávám za prostředí z vlaku a jednu hvězdu Zdeňce Baldové, za její ztvárnění "ženy z lidu". Dalibor Vačkář si mohl ušetřit práci a místo křečovitého vykrádání Chačaturjanovova klavírního koncertu Des Dur jej mohl použít ve filmu rovnou.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Naivně jsem se domníval, že "dvojky" předchozích úspěšných titulů jsou naprostým fiaskem pouze v českém filmovém rybníčku. Zmýlil jsem se. A ta jedna hvězda u téhle "dvojky" toho bude mementem...

plakát

Bony a klid 2 (2014) odpad!

Olmera by konečně měli zavřít...lhostejno, zda do kriminálu za trestný čin prznění české kinematografie, nebo do ústavu pro chorobomyslné... na trosku Skamene je žalostný pohled. I členové toho nejtragičtějšího amatérského divadelního spolku by dokázali své role zahrát lépe, než "herci" v tomto filmu. O kvalitě scénáře a úrovni režie snad ani netřeba hovořit. Jediné, co mě smiřuje, je fakt, že jsem neutratil za shlédnutí části tohoto filmu ani korunu.

plakát

Nahota na prodej (1993) 

Vít Olmer je patrně jediným režisérem v naší kinematografii, kterému dozor strany a nekompromisnost censora za minulého režimu značně prospívaly. Tehdy točil alespoň průměrné filmy. V době svobody a neomezených možností však začal točit totální produkty zažívacího traktu. Film by bylo možné pojmout alespoň jako skvělý dokument o tehdejší době, kdy se zhaslo a tuzexoví veksláci a straničtí funkcionáři se takřka přes noc etablovali na vrchol "společenské smetánky" s poněkud nakyslou příchutí. Krampol byl jako vždy strašlivý (ještě, že má díky AHA maturitu), zbytek absolutně amatérský. Vše korunuje "hudba" Soukupa a uřvaný "zpěv" Zaňákové. Jonák tomuto cirkusu opravdu dodal korunu.

plakát

Sanatorium (2004) odpad!

Za jedinou děsivou věc u tohoto filmu považuju těch 95 minut, co jsem u toho strávil. Tohle by snad ani neuspělo jako studentský nízkonákladový film.

plakát

Na lavici obžalovaných justice (1998) (seriál) 

Neprávem pozapomenutý seriál z dob, kdy ještě Česká televize byla schopna produkovat díla hodná veřejnoprávní televize. Krásná sondáž do dob, kdy jsme si museli zvykat na státní zástupce chránící mladou demokracii a zapomenout na prokurátory chránící socialistické zřízení. Často byl problém si na to zvyknout, když to byli jedni a tíž lidé... pánové Špalek a Wehrenberg byli sympatičtí, Jan Novotný jako vždy perfektně civilní s oduševnělým projevem. Jan Teplý se opět role záporáka zhostil s grácií sobě vlastní. Jaroslav Sypal byl tradičně naprosto příšerný. Příjemná hudba. Panstvo Munzar, Medvecká, Konvalinková krásně předvedli, že nomenklaturní kádři se umí pohybovat i v novém prostředí a podmínkách.

plakát

Okres na severu (1981) (seriál) 

Ještě před lety bych tomuto seriálu dal odpad. Porovnávám-li tento seriál dnešníma očima a vezmu-li v potaz kvalitu dnešních seriálů z dílny TV Hovn@, kdy i pohled do záchodové mísy dálničního odpočívadla po použití chlupatým řidičem kamionu s nezdravou životosprávou, nabízí příjemnější podívanou, musím hodnotit 3 hvězdami. Jedna patří Otmaru Máchovi za hudbu a zbylé dvě dávám všem těm hereckým hvězdičkám, které si mohly tehdy pro svou roli ušoupat podrážky na setkání mladých umělců při SSM a které se dnes již ke svému výkonu neznají, viďte paní Termerová, Paulová...