Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (29)

plakát

A dost! (2012) (pořad) odpad!

Pořad se podobá chaplinovským komediím mnohdy uměle vytvářené "nepochopení" je ústředním motivem většiny dílů. Sám tuna působí mnohdy jako samolibý buran. Informace jsou přežývýkány a jsou podány jen ty "správné" části. Pořad velmi často podsouvá vlastní postoje.

plakát

Aliance (2016) 

Myslím si že dát o 2% vice na scenar a ubrat triky a efekty by neskodilo. Zhola zbytecne dilo.

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

důstojný pokračovatel festovních kriminálek od moskalyka. Je vidět že řemeslo není snadné po jeho smrti v druhé řadě převzala práci jeho žena a s vypětím sil humoresky dotočili. Bohužel je vidět jak Pavlína Moskalyková necitlivě vypíchla osobní rovinu (která mimochodem je vlastně celkem dramatická) oproti původnímu tématu a tak se nám z posledních dílů stala tak trošku mýdlová opera. Nic to však nemění na tom že seriál je to dobrý a první řada má švih. Přirovnal bych první sérii kvalitou k dobrodružství kriminalistiky.

plakát

Číslo 9 (2009) 

Tak tu máme další "toy story" tentokráte v pseudo scifi podání a burtonovském steampunkovém stylu. I přes všechny slušné animátorské vychytávky je to zkaženo chybami například svět "nějak" fungující, absurdity kdy se míchá věda s "alchymií" (temná věda ?) způsobem který tahá za oči; a ten ultra sweet happy end na konci... Příběh přímočarý předvídatelný chudý. Zlatej Kuky. Vracet se k tomu nebudu;

plakát

Deadpool (2016) odpad!

Klasická prázdnota posledních let. Kolega mi říká jak tomu můžeš dávat odpad vždyť tam hrál, ... a ty efekty. Jenže, na tom to nestojí. Téměř dvě hodiny mozekrvoucí plytké nudy. Dialogy postavené jen proto aby mohl superhrdina superhrdinovat. Chybí tomu jediná a pro mne nejdůležitější věc, a tou je silný příběh, něco za co stojí film natočit. Prostě to nefungovalo.

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Miloučká vtipná bajka pro děti i dospělé o tom že každý je takový jaký je a svůj osud si řídí sám. V originále musím vyzdvihnout dabing postav (které působí v českém dabingu jinak). dávám si do filmotéky do kategorie "film co musej moje děti vidět".

plakát

Filosofové (2013) 

Takhle to dopadne když si někdo vezme složité téma a pokusí se ho vykastrovat pro průměrně vymaštěného diváka. Skvělé téma absolutně blbé postavy. moje komentáře po shlednuti filmu: Tak oni se nedostanou ven ? A co elektrikář ? Lidi vybírají vylučovací metodou ano/ne od prvního k poslednímu. Tedy první má šanci největší poslední nejmenší. většina postav jsou statické figury. A ten závěr ? postapo s happyendem. Proč ?

plakát

Jak se točil seriál Četnické humoresky (1998) (TV film) 

Nemohu souhlasit vždycky když vidím film o filmu něčeho co mi přirostlo k srdci přijdu si taknějak podveden. Najednou vidím že herci jsou jiní věci jsou jiné. ... co je tohle za nápady dělat film o filmu..

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Po tom, co nekonečné série bondovek ztrácí lesk, přichází nové o historické zvyklosti očištěné dílko, Kingsman. Bond řízlý jen lehoučce s Batmanem, který se nebojí prohlásit buranskou hlášku i v obleku. To vše se staroanglickou blištivostí dobře padnoucího obleku. dobré všechno. Výpava, kamera, scénář, herci, výkony.

plakát

Klub sráčů (2000) 

Film pro pamětníky :) Genderově vyhraněný film pro pubertální a čerstvě postpubertální mužskou většinu :).