Reklama

Reklama

Fantastický pan Lišák

  • USA Fantastic Mr. Fox (více)
Trailer 1

George Clooney a Meryl Streep propůjčili své hlasy hlavním postavám zábavného a dojemného animovaného dobrodružství od vizionářského režiséra Wese Andersona. Pan a paní Foxovi (George Clooney a Meryl Streep) žijí ve šťastné a poklidné domácnosti společně se svým výstředním synem Ashem (Jason Schwartzman) a synovcem Kristoffersonem, jenž je u nich na návštěvě. Pak si ale pan Fox vzpomene na staré dobré loupežnické časy a zosnuje největší kuřecí loupež, jakou kdy svět zvířat zažil. Film Fantastický pan Lišák, který vznikl na motivy oblíbeného bestselleru Roalda Dahla (Karlík a továrna na čokoládu), nabízí rodinnou zábavu v té nejlepší podobě. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (666)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

takze zacnu asi takto, tenhle film se v klidu da pocitat mezi ty nejzdarilejsi neblockbustery roku, a mozna ze i nejlepsi animovany film roku... Ano, tedka u mne prevladaji trochu rozporuplne pocity, protoze jeste pred dvema dny jsem pixarovku povazoval za nejlepsi animovany film a ted je jiz na tretím míste, pricemz tesne za ní ji dýchá na záda Coraline.. takze zas tak slavne to s ní nebude a to i presto, ze je to 3. nejvydelecnejsi pixarovka vubec.. celkove sem si vsiml, ze v posledni dobe vydelavaji filmy, ktere nejsou az tak dobre vic, nez ty ktere dobre opravdu jsou. Ale nechci ted jen odsuzovat Up, protoze zas tak strasny nebyl (moje 5ti hvezdove hodnoceni tomu vypovida.. i kdyz mozna ho znasobnuje 3D zazitek a soundtrack, kdo ví..) ale jdu na samotny nazor: Wes Anderson, filmovy Roald Dahl, se chytil predlohy od jmenovaneho autora, a je to tedy znasobena silenost.. Ale silenost perfektne natocena, podkreslena skvelym vizualem a hudbou, ktera prekonala jak Avatara, tak vsechny Zimmerovy letosni projekty. George Clooney podava skvely hlasovy vykon :-)), divat se na personifikovane zviratka je opravdu zazitek.. + skvele natocene akcni sceny zlodejskych akci, hlavne ta na uplnem zacatku, ale pak i uprostred, to ukazovani kopani tunelu z boku je uzasne.. A ti tri farmari jsou opravdu nechutni.. Proste typicka Dahlovka.. jediny problem byla bezemocnost, ktera vsak byla nastesti skoro stale prekryvana peknymi narazkami a vtipky.. A ta scena s vlkem je opravdu nadherna.. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Kombinace Roald Dahl a Wes Anderson zafungovala nečekaně dobře. Každý přidal tu svou trošku jinakosti a vznikl netradiční a velice milí animovaný film. Režisér dokázal svůj typiský rukopis vtisknout i přestože se jedná o loutkový film. Jeho tlumený humor vás sice nedostane do kolen, ale spíš překvapí a donutí trošku přemýšlet a to činí jeho tvrobu vyjímečnou a orignální a u toho filmu je to jednoznačně ku jeho prospěchu. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Dřív jsem kradl slepice, ale teď jsem novinář.“ Heist Movie. Western. Bondovka. Sociální drama. Film o krizi (manželské a středního věku). Existenciální komedie. Nemá význam snažit se pana Lišáka někam zařadit: A) je to nemožné, B) v nezařaditelnosti tkví jeho fantastičnost (i pointa). Těžko sepsat, čím konkrétně je Andersonův první (a naštěstí ne poslední) animovaný film tak jedinečný, neboť jsem ani napodruhé nebyl schopen potlačit okouzlení z rozhýbaných zvířátek ve prospěch střízlivé analýzy. Navíc tam je těch božích věcí tolik… Vypiplaná mizanscéna, která napovídá, jak na tom hrdinové emocionálně jsou (hotový Antonioni), choreografie postav před kamerou umístěné na ideálním místě (což ušetří stovky zbytečných střihů), v celku pohádkové, v detailech realistické vizuální ztvárnění. Andersonův nepohádkově komplexní příběh o boji s vlastní přirozeností ohromuje velkými scénami, vzbuzujícími úžas (TA scéna s vlkem), stejně jako drobnostmi pro pozornější, kdy oněmělost střídá výkřik radosti (vnitřní rozpolcenost civilizovaných divokých zvířat reflektují idylické krajinky paní Lišákové, vždy s nějakým nezkrotitelným bleskem nebo tornádem v pozadí). Z nemnoha filmů, které budu raději milovat, než chápat, dozajista ten nejbarevnější. A největší divočina! 95% Zajímavé komentáře: Bluntman, Eddard, FlyBoy ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomu s velkým očekávání a zhruba první půlhodinku čuměl zcela šokován genialitou podobně jako Lišákův krysí (nebo co to je) kámoš a domovník. Jenže jak už to u mně s většinou animovanch filmů bývá, po zvyknutí si se začnu maličko nudit a pospávat (jsem prostě píčus, v současné době prostě usnu u všeho co není porno nebo perfektní romantika nebo něco absolutně fascinujícího – dvě malý děti prostě dají zabrat a když už je člověk konečně uloží, zbudou mu síly akorát na spánek). Takže ke konci už jsem tak moc nevnímal, ale stejně jsem poznal, že už to není to pravé ořechové jako na začátku. Přesto po viz výše – fascinujícím animáku Mary a Max je to od doby Wall-E nejlepší nehraný film. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na Panu Lišákovi je docela pěkně vidět, co se musí stát, aby i širší publikum přijalo a ocenilo Wesovu jinakost, absurditu a (především) nadsázku. To jest vyprávět ve formě, která je k těmto konceptům sama o sobě předurčena. Humor, charakterizace postav, výstřednost, péče o (komický) detail, dětská dospělost a dospělácká infantilie - to všechno (spolu s hereckým a tvůrčím ansámlem) zůstává při starém, jen je to pro mnohé teď nějak mnohem víc stravitelné, neboť je to teď konečně přece "jenom jako", případně "takové milé, pohádkové"... Jak se mi Pan Lišák líbil? Tuze. Smál jsem se, rozplýval jsem se, pochutnal si vizuálně i poslechově (dabing skutečně lahůdkový) a na konci si posteskl, že je film moc krátký (rys společný všem dobrým filmům). Přesto po dlouhé době nedám Andersonovi pět hvězd z fleku, ale snad až po druhé projekci. 80% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (35)

  • Přestože píseň "Looking for a Fox" od Clarence Cartera zazněla v prvním traileru, ve filmu se neobjevila. (jezurka42)
  • Jako často ve filmech Wees Andersona, i zde hraje skladba od Rolling Stones "Street Fighting Man". (CrypzzXD)
  • Roald Dahl se údajně při tvorbě postavy Mr. Foxe inspiroval sám sebou. (jezurka42)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Reklama

Reklama