Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Horor

Obsahy (4)

Geneshaft

Geneshaft (2001) (seriál)

Ve 21. století je lidstvo na pokraji vymření. Důvodem je přelidnění a nedostatek přírodních zdrojů. Aby byly všechny zbývající zdroje co nejlépe využity, je lidská společnost během 23. století postupně nahrazena uměle vytvářenými geneticky modifikovanými jedinci, kteří jsou již od narození předurčeni pro určitý úkol a maximální délku života 45 let. Poměr žen a mužů byl stanoven na 9:1.
Převážně ženská posádka nového prototypu vesmírné lodi s experimentální zbraní v podobě bitevního robota Shaft má za úkol vyřešit záhadný zlatý prstenec, který se znenadání objevil na oběžné dráze Země a zničil pozemskou základnu spolu s vesmírnou stanicí. Záhada prstence má vliv na osud celého lidstva.

RideBack

RideBack (2009) (seriál)

Příběh se odehrává v Japonsku 2020, kdy svět ovládá organizace GGP, kvůli které jsou pořádány protestní akce především ze strany studentů.
Rin Ogata je talentovaná baletka, která nešťastnou náhodou utrpí úraz a rozhodne se baletu zanechat. O pár let později se během studia na univerzitě dostane do studentského spolku, který se věnuje jízdě na robomotorkách RideBack. Tyto stroje mají vysoké manévrovací schopnosti, umělou inteligenci pro asistenci jízdy a mohou se rozložit do podoby dvoustopého humanoidního tvaru. Rin zjišťuje, že může využít svoje dřívější baletní schopnosti k řízení a začne se mu naplno věnovat.

Venus Senki

Venus Senki (1989)

Ve 21. století lidstvo kolonizuje Venuši díky změnám v jejím podnebí, kterou způsobil dopad asteroidu. Lidé žijí v míru na Venuši už čtyři generace, ale lidstvo má samozřejmě svoji stinnou stránku. Hiro Seno, závodník na jednokolce, se stane svědkem invaze sousedního státu Ishtar. Obří tanky a vzdušné síly se začnou znenadání rojit odevšud a armáda Aphrodie je nucena okamžitě mobilizovat. Přes svůj odpor k válčení se Hiro znenadání ocitá v první linii a bojuje o život, přičemž uplatňuje svoje dovednosti v řízení bojové jednokolky. Příběh se mimo jiné soustřeďuje na vzájemné vztahy Hira a jeho kamarádů, kteří se také snaží přispět k boji proti nepřátelskému Ishtaru.

Robotech: The Shadow Chronicles

Robotech: The Shadow Chronicles (2006)

Tento animovaný film z žánru Mecha Anime režiséra Tommyho Yune je pokračováním televizního seriálu Robotech z roku 1985. Příběh se točí okolo jednotky Robotech Expeditionary Force, která vede závěrečnou bitvu s mimozemskou rasou Invid, která obsadila planetu Zemi. Postupně se dozvídáme, že hlavním nepřítelem není Invid, ale něco zcela neočekávaného. Zpracování je kombinací klasické 2D animace a kompletně počítačově vytvořených scén, které ale nedosahují takových kvalit jako například APPLESEED.

Reklama