Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

Oproti spoustě názorů, kterým první díl Hvězdných válek nevyhovoval hlavně proto, že se lišil od předchozích původních dílů, já mohu říct, že mi styl, kterým byl natočen, velice vyhovoval. Nezaznamenala jsem chybějící napjatou a tajemnou atmosféru, podle mne je správné, že tento díl byl více bezstarostný a pozitivní, než původní tři díly, vždyť v těchto letech se galaxie na ponuré roky nadvlády impéria teprve připravovala a přitom náznaky vzrůstající síly temné strany byly naprosto zřetelné a podle mě dostačující. A ohledně často zmiňované nové postavy Jar Jar Binkse, nemyslím si,že by byla až tak tragická, vždyť kdo říká, že ve vesmíru by nemohlo něco podobného existovat a navíc to po roztomilých medvídcích v epizodě VI - Návrat Jediho rozhodně nepůsobí až tak nepatřičně.

Počátek

Počátek (2010)

Spousta akce, neotřelý a originální nápad, skvělý Leonardo DiCaprio (a i ostatní herci, zejména na mě v tomto filmu zapůsobil Joseph Gordon-Levitt, zde jsem ho poprvé zaregistrovala jako herce) a úchvatné scény ze snového prostředí, k tomu dokonalá hudba a není co dodat... Vskutku jedinečný film, jakých není mnoho a rozhodně stojí za vidění. Jen se člověk musí orientovat v množství snových úrovní. A samotný nejistý závěr už jen umocňuje celkový dojem z filmu.

Star Trek: Do temnoty

Star Trek: Do temnoty (2013)

Brilantně natočený, zábavný, napínavý, akční. Skvěle funguje chemie mezi postavami, akční scény jsou natočené přesně tak, jak by měly být - dynamicky, energicky, napínavě, vzbuzují v divákovi pocit, jako by se jich sám účastnil. Z předešlých vět je zřejmě dost jasné, že jsem tímto filmem poměrně nadšená, je to opravdu hlavně proto, že mě bavil od začátku do konce, ani na chvíli jsem se u něj nenudila a měl vše, co bych si od akčního filmu typu Star Trek přála. K tomu navíc jedinečný a neuvěřitelně charismatický záporák, nemohli vybrat lepšího herce pro tuto roli. No a abych nemluvila jen v superlativech a byla objektivní, tak i něco málo ke kritice (ale opravdu velmi málo) - docela mi vadí, jak v poslední době všechny akční velkofilmy začínají až v extrémně uvolněném duchu, aby zřejmě bylo vidět, jak si hlavní hrdinové předtím skvěle a bezproblémově žili, dokud nepřišel onen den D a všechno se nepokazilo. Proto příliš nefandím začátkům filmů, kde se odehrávají až mírně infantilní, rádoby zábavné scénky, jako byla v tomto filmu právě ona úvodní scéna se záchranou domovské planety jakýchsi primitivních mimozemšťanů, která má divákovi poskytnout naprosto prvoplánově úvodní chvilku uvolněné zábavy a čas pro přilnutí k hrdinům, než začne ta "pravá" akce. Nicméně není to nic, kvůli čemu bych se hroutila nebo film zatracovala, prostě je to jen v poslední době příliš velká móda začínat tímto způsobem opravdu snad každý akční film (u těch prvních, kde se toto objevilo, to fungovalo bezvadně, teď už je to prostě jen stereotyp představy, jak má správný akční film začínat.) No a pak ještě jedna malá výtka nakonec, již jsem se zmiňovala o skvělém Benedictu Cumberbatchovi, který zde ztvárnil hlavního záporného hrdinu, a to naprosto brilantně, málokdo by na plátno přenesl takové silné charisma, jako to dokázal on. Nicméně právě proto mi vadí, že mu bylo věnováno příliš málo prostoru, určitě by si zasloužil více času pro dokreslení charakteru a příběhu své postavy, film by tak jedině získal, to je jisté. No a to je ke kritice vše, jinak jsem byla s filmem opravdu maximálně spokojená a z kina jsem odcházela nadšená a rozhodnutá koupit si film hned, jak vyjde na blue-ray :-)