Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 2
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 313)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle a propadák? rozhodně ne! Myslim že to neni horší než předešlé filmy Baye. Jako obvykle se nedá čekat, že Bay udělá z tohohle filmu nějakou filmařskou genialitu, protože to by k němu ani nesedělo. Ve filmu Ostrov si zase zachoval svůj styl a do originálního a celkem promyšleného příběhu, zase nacpal úžasnou akci, ta jak se objevila, tak bylo hned poznat, že Bay je ve svém živlu a dokáže si s ní vyhrát jako malé děcko a dát jí dokonalou vizuální podobu. Stejně tak dobře si dokáže vybrat herce, Ewan McGregor i Scarlett Johansson pěkně zapadnou do příběhu a přitom je ještě Scarlett krásná, takže když se zrovna nic neděje tak je na co koukat. Neni to sice takovej akční nářez jako Bad Boys 2, ale Bay se za to stydět nemusí a nazývat to propadákem je blbost. NO tak druhý skouknutí bylo ještě lepsí, už jen kvůli Scarlett se to musí vidět ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to skoro na pět hvězdiček, ale bohužel námět sám o sobě není zcela původní, resp. čerpá nápady z řady sci-fi knižních děl, ale i snad z některých filmů (malinko mi to asociovalo Gattacu, v něčem i Já, robot). Každopádně se ale tento snímek v rukou Michaela Baye nerozmělnil v cosi neoriginálního, nýbrž zůstal skvěle koukatelnou akční scifárnou s výbornými herci, klasickou bayovskou režií a minimem hluchých chvilek. Pokud se vám líbily dva mnou výše zmíněné sci-fi snímky, bude se vám líbit i tohle. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Caspian Tredwell-Owen, Alex Kurtzman, Roberto Orci | Hudba: Steve Jablonsky | Produkcia: Michael Bay, Kenny Bates | Distribúcia: DreamWorks, Warner Bros. | Rozpočet: 126 miliónov $ | Tržby: 172,949,164 $ | Moja skazenosť americkými hi-end akčňákmi spôsobuje, že aj také sucharské, od-prvej-minúty-vieme-čo-stane-na-konci záležitosti ma vedia pobaviť, ako je Island. Svojou filtrovou farebnosťou ma dostal aj 60 seconds, akurát tam to malo naopak aj dušu... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dokonalá akční jízda. První, co mě napadá jako výstižný komentář k novému filmu hollywoodského floutka Baye. Ten se pokoušel, dle vlastních slov, dát svým postavám, potažmo filmu, nový rozměr. Nejsem sice kompetentní k tomu posoudit, na kolik se mu to zdařilo, přesto pro mě osobně má tento film několik podstatných pozitiv a negativ. Takže... líbila se mi vizuální stránka věci, například celý komlex pro klony, moderní L.A. roku 2019, auta a vůbec všechny bayovské hračičky. Líbila se mi autohonička s dynamickou kamerou. Líbilo se mi herecké obsazení - ústřední trojice v podání Ewana McGregora, Scarlett Johansson a Seana Beana - je opravdu silná co do kvality hereckého výkonu. Líbil se mi technik Steva Buscemiho, který perlil po celou dobu, co byl na plátně. Líbila se mi i hudba. A teď k negativům : velká škoda je, že tak vynikající námět Bay nedokázal plně využít - dovedete si představit, co by s filmem provedl například Tim Burton (temná atmosféra), David Fincher (napětí) nebo legendární Stanley Kubrick ? Ostrov je nádherné pozlátko, uvnitř však prázdné. A rozčilovat se nad spoustou logických chyb by bylo nošením dříví do lesa. Nicméně, nemohu popřít, že se mi to pozlátko líbilo a že jsem z kina ani neodcházela zklamaná, vlastně spíš mile překvapená, protože podle historek kolujících v zákulisí, jsem čekala hrozný průšvih. A tím Ostrov rozhodně není, vlastně vůbec není lepší nebo horší než ostatní Bayovy filmy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obsahovo (scenáristicky) zatiaľ najstrhujúcejší film Michaela Baya. Vážny námet (s niekoľkými stiesňujúcimi scénami), obratne spracovaný do svižného, všetky potrebné parametre napĺňajúceho hollywoodskeho blockbusteru. Ústredné duo hercov bol zlý komerčný (producentský), no perfektný dramaturgický (režijný) ťah. Ich postavy potrebovali čo najviac civilnosti a najväčšiu charakternú rolu mali zohrať pri oboznamovaní sa s "novým svetom". Mojou najobľubenejšiou pasážou filmu je stretnutie s deťmi na stanici... Ewan McGregor a Scarlett Johansson nesklamali. Akčné scény si zachovávajú Bayovu špičku, tá s lietajúceou "osou" a jej preletom cez mrakodrap je pravým eye-candy highlightom. Vizuálne a hudobné poňatie je gíčovejšie než napr. v Minority Report, no stále si udržuje latku dôstojnosti, je dôveryhodné a dokáže upútať. A skladateľ Steve Jablonsky prekračuje vlastný tieň. Zopár dier v logike sa nájde a film má dva konce, no do nudy neskĺza. Bol som rád, že ešte nie je koniec a ešte chvílu sa poveziem... Prvý film Michaela Baya, ktorý ma zaujal a pobavil nielen pekným vizuálom. Zaujímavejší a odvážnejší sci-fi popcorňák než minuloročný I, Robot. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Scény uprostřed filmu, které se odehrávají ve městě Los Angeles, se točily ve skutečnosti v Detroitu. (don corleone)
  • Lod, která patří Tomu Lincolnovi (Ewan McGregor), je 36m dlouhá jachta 118 WallyPower, která dosahuje rychlosti až 110 km/h. Vyrobila ji firma Wally Yachts. (Steewe)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama