Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (16)

plakát

Nico, 1988 (2017) 

Velvet Underground je moje srdcovka a Nico byla skutečnou rockovou femme fatale. Později, když jsem se dostal k jejím solovým albům The Marble Index nebo Drama of Exile jsem pochopil, že Nico nebyla pouhou ozdobou rockových stars, ale skutečnou umělkyní. Film má své slabší i silnější momenty (pražský koncert vystihuje vyprahlost tehdejšího československého publika po autentické rockové hudbě). Určitě nepatří zpracováním mezi top životopisné filmy, ale atmosféru té doby dokázal nastínit velmi dobře. Pro fandy nekomerční alternativní hudby bezesporu zajímavý počin.

plakát

Hnědá rodina (2016) (seriál) 

Když pominu jistou nelogičnost zápletky a topornou propagandistickou notu, musím uznat, že jsem se mnohokrát od srdce zasmál, herci byli skvěle vybráni a představitelka dcery jednoho z nácíčků byla neodolatelně roztomilá.

plakát

Lekce rapu (2022) (seriál) 

Karel Veselý je bezpochyby erudovaný hudební žurnalista, odborník na hip hop na slovo vzatý a dokument má rozhodně slušnou vypovídající hodnotu, ale.. ale místo komentátora měl raději přenechat někomu jinému..

plakát

RapStory (2021) (seriál) 

Vzhledem k tomu, že už nejsem žádnej mladíček, tak mě samozřejmě na RapStory bavili především veteráni jako Peneři, WWW, Supercrooo, Kato.. Tyhle lidi spojuje mimojiné, že to mají v hlavě srovnaný. Narozdíl od mladší generace, u nichž mi není úplně jasný, jestli jim jde víc o prachy, slávu, nebo samotnou muziku. A taky nakolik jsou autentičtí, nakolik provokují a nakolik mají při iluzi vlastní výjimečnosti v hlavách vymleto. A k sérii samotné? Naprosto souhlasím s dalšími recenzemi, že se jedná o velice povrchní představení tuzemské rapové scény.

plakát

Pátrání po Šíle (2021) 

Neobjektivní, jednostranný a zavádějící pseudodokument o bývalé pravé ruce Oshoa, zakladatele komunity Radžníšpuram. Sheela se v dokumentu tváří jako pozitivní a bezmála osvícená osoba, a i když se moc snaží vypadat vyrovnaně, lze vytušit, že skutečnost je jinde. Když výjimečně zazní nepříjemná otázka, v Sheele to evidentně vře. Absolutně nechápu smysl tohoto dokumentu, který postrádá potřebný kritický úhel pohledu na tuto kontroverzní postavu. Teď už jen čekám, kdy udělá Netflix oslavný dokument o Hitlerovi a Stalinovi.

plakát

Sexify (2021) (seriál) 

Za tohle tvůrci seriálu shoří v pekle.. ne proto, že si dovolili zpracovat sexuální tématiku vzhledem k pověsti údajně nejprudérnějšího a nejreligióznějšího národa v Evropě až překvapivě odvážným způsobem, ale proto, že je to povrchní imbecilní slátanina.

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

Jestli mělo být režisérským zaměrem, aby vás obě herečky v hlavních rolích neskutečně iritovaly, tak se zadařilo na jedničku. Tohle sledovat bylo ryzím utrpením..

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Strašlivě nesympatická hlavní postava, až úsměvně nelogické scénáristické karamboly, které nezachrání ani přiznaná béčkovost. Jen s vypětím všech sil jsem dokázal dokoukat první sérii. Díky, druhou už fakt nedám, na to je můj život příliš krátký.

plakát

Na konci světa (1975) 

Bóže, to je ale pi**vina. Tohle si mnoho zůčastněných umělců (vč. bezmála disidentů typu Jana Krause) za rámeček asi nedává..

plakát

Šťastné údolí (2014) (seriál) 

Moc nechápu to vysoké hodnocení pro mě tuctového britského krimi seriálu. Když pominu zbytečné protahování a scestné přirovnávání k Fargu, tak je v seriálu dost iritujících momentů. Tak například, v jednom díle je hlavní postava, seržantka Catherine, zrychtovaná a zjizvená jak po zápase v ringu a v dalším už má tvářičku hladkou jak miminko a to nemluvím o “přirozeném” účesu její seriálové sestry.. jasně, jsou to možná detaily, ale detaily tvoří dokonalost.. A tohle není dokonalé ani zdaleka.