Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vybraní vojáci základní služby v 50. letech v malé pohraniční jednotce střeží oddaně západní hranici, bojují s narušiteli a odhalují síť jejich pomahačů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

klúčik 

všechny recenze uživatele

Film pána Nováka , zapadol do histórie filmov našich hraniciach. Film sa snaží ukázať život na hraniciach. Zaujal ma hereckým obsadením, a hudbou.. Hudbu zložil Petr Hapka a je to počuť... Film na konci sveta , bol aj veľkou príležitosťou pre Bronislava Križana. Tento herec bohužiaľ moc hlavných postáv nezahral ... Film hodnotím 50%. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pragma faulon - nic lepšího nečekejte. Nalákaly mě v komentářích zmiňované herecké výkony a humor. Našel jsem utahaný, nudný, v nejhorším duchu reálného socialismus "vtipný" pokus o komedii. Nic na tom nezměnil filosof Vízner, příšernou písničku zpívající Korn anebo socialistická křesťanka Čunderlíková. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Je to tak nesmírně blbé a komunisticko-militantní, že se na to jako na komedii dívat dá. Luděk Munzar nakonec není zločinec, Andrea Čunderlíková nakonec není fanatická křesťanka, Oldřich Vízner geniálním způsobem odhalí narušitele hranic pomocí řecké filosofie. Velitel posádky miluje svou ženu nade vše. Doprdele, že já nežil na hranici jako voják v r. 1950. Tolik splněných ideálů a spravedlivých socialistických lidí....kteří navíc milují Zvířata! Svou kobylku si přivedu až do hotového, to dá rozum. Kde teď tyto skvělé lidi v nepovedené demokracii vzít? ()

Derek 

všechny recenze uživatele

70te roky a normalizácia v plnom prúde. treba posilniť popularitu pohraniciarov (potom co strielaju po ludoch snaziacich sa utiect cez hranice) a tak na scenu prichadza "na konci sveta". plejada viac menej slavnych a znamych hercov (i ked je divne ze hviezda typu jiri krampol je tam len asi 2 minuty a povie celkovo len 3 vety) ako partia hraniciarov chraniacich nas socializmus pred hrozbou zo zapadu a vnutornymi nepriatelmi. nadriadeni su bud sympataci ci neskodny idioti (augustova postava) a moralka a respekt k nadradenim v podstate neexistujuci. zvlastne posoby i milostna linka medzi svojtkom a cunderlikovou. ta je na zaciatku tazka katolicka, ktora ma problem i len s bozkom, ale spravnemu socialistickemu ateizmu jej viera prilis dlho neodola (potom ich milostna linka vsak z filmu zmizne aby sa objavila opat az na konci). je tu i jedna akcna scena ale ta je na urovni ktora by sa dala ocakavat (teda nic moc)... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tohle byl teda blábol o ničem. Pohraničníci vraždí lidi prchající z republiky a za to dostávají opušťáky. Žádná výrazná role, herci vesměs podprůměrní a navíc předabovaní Brzobohatým, Tokošem, Kotrbovou, Lábusem a Hanzlíkem. Špatná režie, špatný střih, některé scény vůbec nedávají smysl. Scénář pana Makovičky postrádá jakoukoliv logiku a jak vojáci, tak diverzanti mají k normálnímu IQ hodně daleko. Petr Hapka se s hudbou taky moc nevycajchnoval, zřejmě ho to nebavilo. Film svým tématem může připomínat Krále Šumavy, jenže to je úplně jiná liga! Na konci světa je nevýrazná ideologická hovadina, zatímco Král Šumavy staví hlavně na atmosféře a bezvadné kameře. Ivo Novák má na svém kontě rozhodně kvalitnější záseky, v tomhle případě šlápl hodně vedle. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Předabované role: Bronislav Križan - Radoslav Brzobohatý, Andrea Čunderlíková - Jorga Kotrbová (offlineman)
  • Natáčení probíhalo na nádraží Vysoká pec, Přebuzi a v Karlových Varech. Natáčelo se také v cínovém dole Sauersack mezi Přebuzí a Rolavou a také na Vysokém kameni nedaleko Kostelní na Kraslicku. (M.B)

Reklama

Reklama