Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (328)

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Yyeeesssss. Neni co cistych 5, ale Alfonso Cuaron to dokazal zlomit. Po nemastnych neslanych prvnich dvou dilech se to konecne povedlo. Pravda, treti dil je zatim nejlepsi Potter i mezi knizkami, ale vyrazne lepsi pribeh neni to, co odlisuje filmoveho Vezne z Azkabanu od jeho predchudcu. Tim je jednoznacne atmosfera - film konecne 'zije' a jeho svet dokaze vtahnout. Doufam, ze mi Mike Newell jako reziser ctyrky nepokazi naladu.

plakát

Hellsing (2006) (seriál) 

Jak uz tu zminili mnozi - OVA miniserie straci oproti serialu atmosferu a konzistentnost a upada do lacineho pokoukani jen pro oko.

plakát

Hellsing (2001) (seriál) 

ve zkratce: Ma to styl, zajimave postavy a je to dobre nakreslene. Kvalita dilu trochu kolisa a hlavni dejova linie je nedokoncena (zatim ?). Pokud to nejak nedotahnou tak slabsi 4 hvezdy, ale urcite stoji za podivani.

plakát

Higaši no Eden (2009) (seriál) 

Eden of the East je neco jako LOST mezi anime. Tvurci vas strasne nevnadi mysteriozni atmosferou a poutavymi uvodnimi epizodami, aby se pak ke konci ukazalo ze - bohuzel - opravdu nemeli rozmyslene jak to do sebe nakonec zapadne a tak vam naserviruji jako rozuzleni jakousi neverohodnou splacaninu. S tim, ze vetsina podstatnych veci zustane pochopitelne neobjasnena. Pekne pokoukani pokud jste masochisti, kterym nevadi se divat na zmareny potencial. PS: super opening s pasujici Falling Down od Oasis.

plakát

Hitman (2007) 

Dobrej akcni film. Na nic si nehraje a pobavi. Herci sou slusny a dobre pasujou do svejch roli (detektiv, agent FSB). Trochu usmevne jsou sceny v titulkach ktere jsou pujcene (nikoli prefilmovane, proste jde o uplne stejny material) z uvodu Dark Angel.

plakát

Hlava-22 (1970) 

Oznaceni "valecny film" se sem moc nehodi - v tom smyslu ze tohle divak od "valecneho filmu" rozhodne neocekava. Na druhou stranu je dost dobre mozne, ze tenhle film postihuje tema valky mnohem lepe nez to delaji tradicni "valecne" filmy. Je to tezka schyza, deprese, silenstvi, naprosta absence zdraveho rozumu. O to kdo proti komu tu vubec nejde - jak vam vysvetli proviantni dustojnik Milo Minderbender "Na tomhle musi proste vydelat vsichni". Nebudu se tohle dilko dal pokouset popsat, snad jen zminim, ze je to misty az prilis zdlouhave a kamera je casto dost spatna (coz rikam i prez to, ze je to asi zamerne). Varovani: tezka latka, zadny film na patecni vecer.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Za 4 s odrenejma usima. Casting je perfektni - hlavne VELKE kudos pro Freemana a Armitage. Stejne tak vyprava, hudba.. Jedina zasadni vyhrada je delka. Nikdy bych nerek ze mi cesta po Stredozemi prijde moc dlouha. Jackson to prepalil. Natocil z knizky snad kazdou scenu a este si naky pridal. Na prvni shlednuti tedy za 4, ale mam silnej pocit, ze kdybych nekdy daval domaci projekci budu mistama neuroticky klepat fast-forward.

plakát

Hranice nemožného (2008) (seriál) 

Pomalejsi rozjezd ale nasledne hodne navykovy sci-fi/mystery serial, od X-files tu opravdu nic podobneho nebylo. Na rozdil od bezcilneho Lostu je tady zretelna dejova linie. Jonh Noble perfektni - pripad genia ktereho lidsky vylepsila castecna lobotomie, az ho uvidite bez ni (nebudu spoilerovat) uz vam tak roztomily pripadat nebude.. ps: cesky dabing je jako obvykle nic moc - zejmena John Noble je v originale totalne jina kava.. sledovat v originale.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Po třech dílech velká spokojenost. Človek by si samozřejmě přál, aby tam byly všechny oblíbené scény, ale to prostě nejde. Bez debat nejlépe udělaný fantasy seriál, ktery (do 2018) vzniknul (pravda konkurence neni zářná). PS: edit po 7 a 8 sezóně - za ten scénáristicky zcela odfláknutý závěr musím jít bohužel s celkovým hodnocením dolů. Tvurcům došel knižní materiál a už se asi viděli jak natáčejí pro Disneyho nový SW seriál, a tak prostě děj a jakoukoli logiku nechali padnout na hubu.

plakát

Hra o trůny - Série 8 (2019) (série) 

Scénáristi bohužel v třetím díle zakroutili volantem tak, že jim zůstal v ruce po zbytek epizod, takže závěr je prostě veselé hoblování stěň ulice (chvíli levá, chvíli pravá) zakončené nárazem do zdi.