Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (177)

plakát

Star Trek (2009) 

Starý Star Trek v novém sexy kabátku. Abramsův Trek je hodně jiný, přesto v sobě zachovává kouzlo původního díla a zároveň je schopný nalákat nové diváky, kteří trekkům nikdy moc neholdovali. Legenda je zpátky, silnější než kdy dřív!

plakát

Zpátky do školy (2009) (seriál) 

Opravdu příjemné překvapení. Rozmanité, chytře napsané postavy, nápaditý scénář, nekončící palba popkulturních odkazů, politicky nekorektních vtípků a parodií na všechno možné. Postavy Pierce či seňora Changa jsou pak čirá dokonalost... Z tohoto dílka přímo srší pozitivní energie a já držím palce, ať se na obrazovce udrží co nejdéle. Streets ahead!

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Další skvělý britcom z pera Grahama Linehana, vynikající zejména ústřední dvojicí dekadentního Bernarda a praštěnýho Mannyho. Každý díl s originálním námětem, leckdy absurdním průběhem, ale vždy velmi velmi vtipný, napěchovaný gagy. Výborný, suchý, černý, nekompromisní, sofistikovaný humor.

plakát

Pro pár dolarů navíc (1965) 

Původně jsem dal 4 hvězdičky, ale čím déle si ten snímek přehrávám v hlavě, všechny ty drsňácké pohledy Clinta i Van Cleefa, neuvěřitelně charismatický záporák Indio, úžasná hudba (až hypnotizující motiv hracích hodinek) a jak je u Leoneho zvykem, tak i velmi emocionálně vypjatá závěrečná přestřelka... Zkrátka nejde nedát plný počet, tohle je kultovní záležitost. Zatím jsem neviděl Good, Bad and Ugly, ale již teď mohu říct, že se mi dolarová trilogie velmi zamlouvá.

plakát

Computer Boy (2000) 

Nejlepší Matrix parodie všech dob!

plakát

V odborné péči (2008) (seriál) 

Wow, již po pár dílech musím říct, že jde o velmi velmi kvalitní seriál, neskutečně originální. Jde o pohlcující, téměř hypnotizující záležitost, která donutí člověka přemýšlet nad svým vlastním životem... Gabriel Byrne je frajer, na začátku jsem o jeho obsazení nebyl úplně přesvědčen, ale zcela jsem změnil názor, on je v této úloze geniální. Navíc optimální stopáž, každý díl končí těsně předtím, než by začal nudit. --- Po 1. sérii: Jsem nadšen, opravdu jeden z klenotů dramatické tvorby. Určitě to není seriál pro každého, ale vyplatí se počkat a dát mu šanci. Viděno v originále; přestože mě ke sledování paradoxně navnadil jeden díl viděný na ČT2, dabing opravdu zabíjí velkou část emocí. --- Po 2. sérii: Noví pacienti a nové osudy Paula Westona, kvalita však neklesla ani o píď, velký palec nahoru a těším se na další díly.

plakát

Velká ryba (2003) 

Krása. Úžasně to na mě dolehlo... Ne každý Burtonův film mě uchvátil, ale tento je parádní a zařazuje se v mém žebříčku zatraceně vysoko! Nemá cenu to rozpitvávat, kolegové to v komentářích již vystihli více než výstižně. Bravo, Mr. Burton!!

plakát

Válka světů (2005) 

Čert vem kopu nelogičností, patetičnost a sentiment, tohle je dost možná nejlepší postapokalyptické sci-fi všech dob! Co se týče vizuálna a atmosféry, už dlouho jsem neviděl nadupanější film, mrazení v zádech se dostavovalo vlastně po celou dobu sledování. Lituji, že jsem neviděl v kině, zážitek by byl jistě ještě umocněn. Jediná výtka (a to i vůči knize) je závěr deus ex machina, dle mého příliš zbrklý, málo zásadní, podivný... Jinak ale velký zážitek, přesně jak někdo poznamenal - v mém případě jasně vítězí srdce nad rozumem.

plakát

The Hire: Ticker (2002) 

Hire s vůbec nejzásadnějším závěrem. Pěkné...