Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

erased 

všechny recenze uživatele

Klasická rutina kvalitních seriálů Made in USA - 25 dílů první řady prakticky vyždímalo zajímavé téma, prostředí, i postavy a další série na ni navazují se strmě klesající kvalitou. Ne, že by se teda nebylo u každého dílu na co těšit. Postavy stále kolísavě baví (z nich je pouze Pierce od začátku do konce perfektní) a narážky na všechny možné současné i dávno zapomenuté seriály a filmy potěší snad každého kinofila. Korunu v tomto ohledu nasazují perfektní tematické díly. Bohužel omílání těch samých problémů stále dokola a zvážnění zápletek Community sráží s každým dílem níž a níž. Nakonec i ten tematický heist díl ze závěru třetí řady už není tak vtipný ani trefně parodující, jako byli jeho předchůdci. Čtvrtá řada dojem naštěstí trochu napravuje. Poloviční počet dílů zajišťuje, že každý má co říct, a i když mi jich pořád poměrně dost nesedí, mimo jiné i díky časté nepřítomnosti Pierce, konečně se znovu dají najít i nezapomenutelné epizody (Blimey, where we wound up this time Inspector Spacetime?). Naproti tomu už však pátá série působí dojmem potápějící lodi, ze které utíká kdo může. Absence Troye se ještě dá překousnout, jeho průpovídky s Abedem se již před dávnou dobou ohrály, ale bez Chevyho Chase už Community ztrácí naprosto veškerý šmrnc, a nic na tom nemění ani slušně hláškující postava "Majka" z Breaking Bad. Jen on a doznívající vzpomínky na Pierce zaručují jediné slušné momenty v celé sérii a to by nestačilo ani na mnohem méně epizod, než aktuálních třináct. Návrat kultu Dana Harmona v produkci Yahoo v šesté sérii nicméně alespoň poskytl slušné zakončení. Celkově si kvalitou s prvními sériemi nezadá, ale prakticky všechny jednotlivé epizody vždy překvapí a do jisté míry i skvěle pobaví. Ve všech se ale bije příliš daleko dotažená sebereflexe s původním nenuceným a plynulým vtipem, takže v té nové nevyrovnanosti sice nejednou rozesmějí, jenže nikdy se nezdá, že by autorský tým jel na sto procent. Poslední díl se pak nese ve stejném duchu, jen se mu podivným meta-konceptem navíc daří perfektně se rozloučit se seriálem, když ne i se zbytkem původní party. A odcházet se má v nejlepším (v rámci možností), takže bych se klidně obešel i bez #andamovie - je čas to na veřejné vejšce zabalit. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Pokračující v dobře zaběhlé tradici sitcomů bez umělého smíchu (Arrested Development, 30 Rock, obojí vřele doporučuji), Community je ohromně příjemná komedie, která staví na přirozených interakcích sympatických ústředních charakterů, a tentokrát je až po okraj narvaná popkulturními odkazy. Bohužel jí příležitostně przní v každém záběru opravdu nesnesitelný Ken Jeong. Škoda. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Delší dobu jsem si odkládal tento seriál. Musím uznat, že to byla malá chyba. Chytře napsaný seriál z vysokoškolského prostředí se hledá těžko. Samozřejmě vtipem a gagy to zachraňuje duo Chase - Jeong. Opravdu se budete bavit, když vlétnou na scénu. UPDATE: Po dvou sériích jsem si seriál zamiloval. Je plný odkazů na televizní seriály, Star Wars a dalších věcí a to především díky další skvělé postavě Abeda. Doporučuji pokud jste přesyceni recyklací sitcomů. Na TV Smíchov jediná nerecyklovaná věc. Hodnocení OST: Na seriálové poměry a na komedii slušný nadprůměr. 7/10 ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po první sezóně se tento seriál řadí do TOPky mezi komediálními seriály... doufejme, že se neodebere stejným směrem jako HIMYM. Hlavně musím vyzdvihnout skvělého Chevy Chase (jehož Cartman-like postavička - akorát bez sprostých slov-, která chrlí jednu rasistickou hlášku za druhou, mně nemálokrát vykouzlila úsměv na tváři) a Kena Jeonga (seňor Cheng FTW!). Ono tak nějak celkově to má skvěle napsané postavy a navíc PAINTBALL díl!!! Už se nemůžu dočkat dalších dílů! UPDATE: Tak bohužel nastal stejný problém jako HIMYM.... od třetí série naprostý propad směrem dolů a podle začátku čtvrté sérky to vypadá, že se žádného zlepšení nedočkáme ... škoda. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct. Pro mě momentálně největší překvapení a zábava na poli 20ti minutových seriálů. Ačkoli se dá Community považovat za sitcom, tak rozhodně nezapadá do jeho škatulky. Chybí studiový smích a celý seriál je točen spíše ve filmovém duchu. Největším tahounem Community jsou samotné postavy, jejichž spojení do jedné studijní skupiny tvoří snad nekonečné množství různorodých dialogů. Každá postava, lišící se věkem, vyznáním, či barvou pleti, má svůj silně typický charakter a z toho právě seriál těží. A jako bonus, častým prvkem je citování, nebo odkazování k filmům. A to je teprve pořádná zábava. ♥2x21♥ ()

Galerie (2 042)

Zajímavosti (199)

  • Seriál inspector Spacetime, který bezmezně zbožňují Troy (Donald Glover) a Abed (Danny Pudi), má předobraz v britském seriálu Pán času (od r. 2005). (Tom_Lachtan)
  • V úvodnom diely môžeme počuť ako Jeff (Joel McHale) hovorí, že Abed (Danny Pudi) namiesto soli podá celú polievku a Pierce (Chevy Chase) to ešte zdôrazní. Joel McHale uvádza reláciu s názvom The Soup (2004) pre televíznu stanicu E Channel. Narážka na túto reláciu zaznie aj v 9. epizóde 1. série s názvom "Debate 109", kde prof. Whitman (John Michael Higgins) hovorí: "Jeffrey, ako diskusný tréner vám ponúkam príležitosť stráviť večer pitím z pohára života namiesto uspokojovania svojich dolných partií pri sledovaní kanálu E!" (David_SVK)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama