Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (319)

plakát

Na vlásku (2010) 

Graficky velmi pěkně zvládnuté, ale jinak zas až tolik nemám, co pochválit. Zápletka je vyloženě dětská a dospělý nemá tolik důvodů zůstat až do očekávaného konce. Náladu mu zvedne jen kůň Maxim, jediná postava s trochu lidským charakterem a naprosto úžasnými výrazy; souboj pánve a meče mezi člověkem a koněm byl pro mě jednou z nejvtipnějších scén loňských filmů. A body rozhodně přidává Amor v podání oplzlého staříka.

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Jedna hvězda, z to, že mě to asi třikrát doopravdy rozesmálo a jedna za Natálku ;-). Jinak slabota, i Pár pařmenů bylo vtipnější a s daleko menšími náklady.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Proti původnímu Carpenterovu snímku přeci jen něco ztrácí. Problém je už v tom, že hlavní část strachu a překvapení zde pro polovinu diváků, kteří už ví, ztrácí své kouzlo. Přesto bych tenhle film na rozdíl od mnoha jiných současných holywoodských produkcí neodsuzoval, nesnaží se kopírovat, ale využívá nevyjasněné okolnosti ke zcela nové zápletce, která myslím výborně navazuje na původní. Co mě mrzí, je že triky z 80. let byly podle mě daleko realističtější než ty dnešní. Taky mám pochvalu k částečně Norskýmu znění, za odvahu, která v USA rozhodně diváky nepřidá. K obsazení mám jen jediné: Jak se sakra Ripleyová dostala na antarktidu?

plakát

Mluv (2004) 

Celý film stojí na vynikajícím výkonu představitelky hlavní role. Od první chvíle je evidentní, že tady nejde o nějakou tuctovou patnáctku ze střední. Film sice pojednává o velmi zásadní životní situaci, ta však není hlavním tématem. Tím je snaha, nějak se s tím vším vyrovnat a hrdinka zjišťuje, že nebude jiná možnost, než ze sebe všechno dostat a konečně promluvit, což ji nebetyčně děsí, a hledá útěchu v útěku z reality a v umění, které jí sice pomahá, ale nakonec ke konfrontaci stejně dojde.

plakát

Dannyho parťáci 3 (2007) 

Není důležité vydělat, hlavní je, aby on co nejvíc prodělal - myslím, že s touhle větou se každý rád ztotožní ;-), Každý v sobě má aspoň kousek toho mrzkého tvora, co se směje cizímu neštěstí. A když je to navíc hajzl a všechno děláme pro kamaráda, veškeré morální problémy naprosto mizí. Jsem rád, že ve trojce se tvůrci vrátili do osvědčeného prostředí casina. Pointy jsou opět vrstveny na sebe tak, že člověk tu poslední už vážně neočekává. A vyvolat zemětřesení kvůli loupeži? Jak úžasná myšlenka.

plakát

Dannyho parťáci 2 (2004) 

Ze série jednoznačně nejslabší, zápletka o dost slabší a hlavně vůbec není uvěřitelná, občas padá až k trapnosti. Noční lišák je sice zdatný protivník, který dodá filmu šmrnc, ale způsob souboje se mi nelíbil, nebylo to gentlemanské jako v jedničce či trojce, ale od všech stran tak trochu mrzký podraz.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Oddychovka s přesahem, to je celkem dobrá kombinace, a když se k tomu přidá Gary Oldman jako nejsarkastičtější zrzek na světě, máme tu výborný film. Velmi dobrý je též závěr, kdy vše dospěje tam kam má, ale o chlup jinak, než divák čeká. Víc takovýchto snímků, protože odměnit je pěti hvězdami je prostě nevyhnutelné ;-)

plakát

Ti druzí (2001) 

Naprosto dokonalá děsivá atmosféra, nechtěl bych se dívat v noci. Škoda jen, že se divák bojí hlavně v první polovině filmu, posléze se strach vytrácí. Je ale pravda, že ho vystřídají jiné prožitky, které potěší mozkové závity.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Ani zklamán, ani potěšen, celkově ve mě noví piráti příliš emocí nezanechali. Depp, se drží své kvality, nic nového však nepřináší, to naopak přinesla Krásná Penelope, ale celému jejímu výkonu něco scházelo a na Keiru prostě nemá. Jediným pozitivem tak byla Dokonale zlá postava Černovouse a Barbarossa, který svým cynickým nadhledem ovládl většinu svých scén.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Ach jo, má to jen 93 minut a stejně je tam posledních pět naprosto navíc a místo drsně mrazivého konce přijde holywoodský happyendík. Jinak ale velmi dobrá hudba, naprosto úžasné panoramatické záběry a výborné zvládnutí tématu, které v podstatě nikdy nemůže úplně dávat smysl.