Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 3

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (1 486)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Prvně co mě při začátku natáčení napadlo: Rob Marshall a blockbuster? Tahle kombinace mě nešla dohromady a dopadlo to přesně tak jak jsem očekával… nejvíce jsem se obával akčních sekvencích, se kterými nemá režisér kdovíjaké zkušenosti a bylo to hned poznat... akce je mdlá, bez energie a hlavně bez eye-candy momentů - což u hlavního blockbusteru léta obzvlášť nepotěší. Nejšťastnější nebyla ani změna v obsazení. Sice jsem nepostrádal Blooma ani Knightley, jen cenu za zbytečnou a nezajímavou postavu ve vedlejší roli by si ode mě odnesla Penelope Cruz. Překvapivě nejvíce se mě líbila dějová linka mořské pany a misionáře, která bohužel nedostala tolik prostoru, jak bych si představoval. Mám pocit, že Gore Verbinski a jeho cit pro akci a vtip tu chybí víc než jsem si myslel, tak je pro mě nové pokračování pirátů mírným zklamáním, jak v akci tak v nezajímavém průběhu děje… bohužel i typické nudné momenty Roba Marshalla se zde objevily… mé hodnocení 2,5 hvězdičky… ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250miliónovTržby USA $241,071,802Tržby Celosvetovo $1,045,713,802Tržby za predaj Blu-ray v USA $83,464,826 Tržby za predaj DVD v USA $35,155,618║ Samoúčelná vývarovosť a zároveň po slabom tretom diely ešte väčší výplach než som čakal, fakt rana pod pás od tvorcov, pár dobrých frkov, občasná ako taká akcia a hlavne hudba Hansa Zimmera tu dejovú suchotu nezachránia, neskutočne vyhodené peniaze a jeden z najslabších popcorňákov posledných rokov, slabý priemer. /videl v kine: 40%/ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zredukování počtu mrtvých bubáků na minimum vyvážilo kvantitativní navýšení humoru, pohled na plochý keiřin hrudníček solidně nahradila pirátská přehlídka neposedných penelopiných vnad a mně vlastně ani nevadilo, že to celé bylo o ničem. Asi bych se měl zastydět, že se jsem bavil u ničeho, ale já jsem pyšný na svou duševní plytkost a filmovou nenáročnost. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Najnižšie hodnotenie odo mňa pre sériu Pirátov. A dokonca v tom ani nehrá rolu, že s knižkou Tima Powersa to má spoločné iba fontánu a Edwarda "Blackbearda" Teacha. Chvalabohu, veď čo Hollywood neprevezme, to nesprzní ;-) Ale aj ako súčasť série aj ako dobrodružný film je to akési... slabé. Chaotické, preplnené, pomiešané... Dobrý guláš má mať veľa ingrediencií, ale existuje aj hranica, za ktorou prestáva byť dobrý. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Piráti Karibiku po štvrtý krát a tentokrát navzdory názvu vo vodách známych. Preč je našťastie prekombinovanosť a násilne vytváraná mytológia predošlých dielov a znova zábavný Jack Sparrow sa stáva plnohodnotnou hlavnou postavou, ktorej nemám problém problém uveriť ani úlohu hrdinu príbehu. Prvý blockbusterový zárez Roba Marshalla aj kvôli zoškrtanému rozpočtu postráda Verbinskeho cit pre vizuál ale príbeh a postavy z ktorých cítiť návrat k neprekonanej jednotke sa mu aj zásluhou striedmejšieho scenára nerozpadávajú pod rukami. Krásna Penelope Cruz, stále charizmatický Hector Barbossa a kompletná línia s morskými pannami sú dostatočne pútavými prostriedkami k dosiahnutiu cieľa a vo výsledku nevadí ani menej využitý záporák. Dobrodružná výprava o hľadaní prameňa mladosti u mňa skrátka obstála a ďalší výpravný návrat do Karibiku privítam s chuťou. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Natáčení probíhalo na ostrovech Kauai, Oahu, Portoriko a Palominito (malý ostrůvek východně od Portorika) a na velmi „netropickém“ ostrově ve Velké Británii. Dále se natáčelo na třech historických místech v Anglii v Old Roy Naval College v Greenwichi, v Hampton Court Palace, kde byla natočena scéna, ve které byl Jack (Johnny Depp) nečekaně zatčen, a v Middle Temple. Natáčení v Anglii zabralo přibližně 3 týdny. Točilo se také v Kalifornii. Natáčení probíhalo od 14. června do 12. listopadu 2010. (Čiban)
  • V polovině ledna 2011 se objevily informace o tom, že při průzkumu vraku jeho vlajkové lodi Queen Anne's Revenge u pobřeží Severní Karolíny (kde v 19. století najela na mělčinu) byly nalezeny úlomky Černovousova (Ian McShane) meče. Možná se jedná o skutečný Tritonův meč? (Danny F.)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama