Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (1 515)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Bez rozmyslu a sebemenšího zaváhání říkám;nejlepší animák všech dob! (Vyjma těch od Burtona)..Nejen,že se mi bezvýhradně líbil vizuálně,navíc jsem se upřímně zasmála a chvílemi jsem byla i napjatá jak malé děcko ač mi bylo předem jasné, že to skončí happy endem .Dabovaná verze mi byla nejdříve proti mysli, ale nakonec mi třeba takový Kotek ani trochu nevadil. Úžasná pohádková a vtipná podívaná..už se nedivím ,proč se u nás v hračkárně neustále malé holčičky ptají na vlasatou panenku Lociky. Kdybych byla mladší, taky bych si ji přála:) Vlastně jediné,čeho lituji je,že jsem se na to nekoukla dřív. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Vtipné, s dejom a dobrým spádom. Spevu len tak primerane a .... princezna Rapunzel - tá nemala chybu. Myslel som si, že , tak ako často, kdď idem so synom na povinnú jazdu do kina, že si tam pospinkám. Aj teraz som si to myslel. Až do chvíle pokiaľ sa na plátne neobjavila deva krv a mlieko - Rapunzel ... Až som sa musel prefliaskávať, či to nie je náhodou nejaké nové 3D péčko. Lebo princeznička bola dokonale vytvarovaná, priam ako z rozkladacej trojstrany nemenovaného časopisu. To, ale aj výborný dej a vtip ma držali v kresle v bdelom stave ....))) ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pohádková atmosféra, jak ze starých disneyovek doprovozená excelentním animovaným světem, ve kterém by se člověk rád prošel. Příběh sice jede podle disneyovské šablony, ale to bude v tomhle případě vadit málokomu. Humorné scény se tu taky najdou a vedlejší postavy (Maximus!) člověka zaujmou víc než ústřední duo. Jen škoda, že písničky jsou dost průměrné a ty romantické dialogy nefungují tolik, jako ty humorné. I tak ale další z výborných animáků loňského roku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Štúdiu Disney sa konečne podarilo zabodovať a keď už, tak poriadne, pretože je to jeden z najvydarenejších animákov za posledné roky. Zámerne nechcem porovnávať, pretože animáky pozerám rád a tých podarených je naozaj dosť. Plagát k filmu nebol nijako zvlášť lákavý, no trailer vo mne prebudil zvedavosť a natešené recenzie ma utvrdili v tom, že som sa rozhodol rovno kúpiť DVD. Deti sú z filmu pobláznené už asi mesiac a stále ich to drží a ja som si to užil tiež. Na Disneyovkach mi vždy vadili pesničky, ale tu až na tú sladkú "lampiónovú" nevadili, skôr naopak. Pieseň z krčmy "Každý svoj sen má" si mumlem popod nos už niekoľko týždňov po zhliadnutí. Humor funguje skvele, naozaj som sa dobre bavil a najviac u mňa bodoval chameleón Pascal. Naháňačky i akčné scény sú výborne natočené, zvlášť sa vydaril útek z krčmy a pretrhnutá vodná priehrada. Animáky výnimočne pozerám s dabingom a tu je naozaj vydarený. Keď som začul hlášku " trošku mi lepí", tak ma to prekvapilo i pobavilo. Používali sme to asi pred dvadsiatimi rokmi a myslel som, že táto hláška vymrela. Každý, komu "lepí" a váha či to pozrieť by sa mal určite odlepiť a poobzerať sa po tomto animáku, pretože stojí za to. Ideálny darček pre deti a neviem či sa mám hanbiť, ale i pre mňa. 100% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $260miliónov║Tržby USA $200,821,936║Tržby Celosvetovo $591,794,936▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $65,663,692 //počet predaných kusov 2,406,750║ Tržby za predaj DVD v USA $170,606,406 //počet predaných kusov 9,164,855║ __Roztomilé, dojemné, zábavné a hlavne úžasné!__ Na záver roka 2010 prišlo ďalšie rázne potvrdenie že rok 2010 sa stal rokom množstva skvelých animákov! Osobne som podľa ukážky nečakal až taký nárez ale stalo a som moc rád, že aj štúdio Disney pod producentským dohľadom Johna Lassetera dokáže vyprodukovať takéto úžasné veci. Takže animačne veľmi dobre spracované, pekný hudobný doprovod, plus veľkým plusom boli piesne a tradične výborný Slovenský dabing. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Podľa slov režiséra Byrona Howarda chceli mať z Flynna najkrajšieho mužského protagonistu. Kvôli tomu zvolali tzv. "Meeting o krásavcovi", na ktorý všetky členky štábu priniesli fotky krásavcov, z ktorých vytvorili Flynna tak, ako ho môžeme vidieť vo filme. (drake31)
  • Od samého začátku usiloval Glen Keane o to, aby film působil dojmem klasické ručně animované disneyovky, ale v 3D hávu. Svolal seminář na téma "To nejlepší z obou světů", kam přizval 50 animátorů studia Disney – jak CGI, tak i tradiční kreslíře –, aby probrali obě techniky a to, jak "přenést teplo a přirozenost ruční kresby do CGI". (EbiGuetta)
  • Skladatel hudby Alan Menken prohlásil, že se při tvorbě nechal inspirovat rockovými nahrávkami z šedesátých let. (EbiGuetta)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama