Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (984)

plakát

Amišové ve městě (2012) (seriál) 

Na jedné straně záslužné přiblížení života a myšlení v originální komunitě (někteří Amishové jsou pravděpodobně vzdálení potomci moraavských Habánů), na druhé nevěrohodný rámec reality show: 65% (zatím 30 hodnotících dává 53%).

plakát

Cesta do lesa (2012) 

Milá a vtipná lesní romantika. Dá se při ní zapomenout na klíšťata, trny i alergie. 85% (2107 hodnotících, 61%)

plakát

13. komnata - 13. komnata Marka Brodského (2014) (epizoda) 

Jeden z mnoha lidí z umělecké komunity se sklonem k sebedestrukci (někdy mám dojem, že podobně je na tom většina z nich). Lidé s depresemi dokument jistě ocení lépe. 40% (17 hodnotících, průměr 66%).

plakát

Tokio! (2008) 

Nejvíc jsem se bavil u druhé povídky - šílenec vylézající z kanálů je pro mě naprosto originální postava. Mé hodnocení povídek: 60%, 80%, 50% (zatím 1912 hodnotících, dosavadní průměr je 74%).

plakát

Hodina prasete (1993) 

Humorem a sexem odlehčený thriller ze středověku. Zábavné, poučné, chytré. 75% (407 hodnotících, dosavadní průměr je konečně jednou shodný s tím mým: 75%).

plakát

Dravec (1968) 

Lino Ventura tu spíše než dravce připomíná poťouchlého a arogantního hulváta, který se vyžívá v šikanování. Žánrové označení filmu jako dobrodružný je nepřesné. Většinou se jedná o komorní drama - nerovný psychologický souboj mezi dvěma muži v jedné místnosti. Zbytek filmu sleduje okrajové události jedné z mnoha latinskoamerických občanských válek, 60% (118 hodnotících, dosavadní průměr je 75%).

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

O několik stupňů uvěřitelnější GRAVITACE, která tentokrát osudově útočí na skoro osmdesátiletého Roberta Redforda a vytrvale ho stahuje do hlubin nevyzpytatelného oceánu, 75% (2740 hodnotících, dosavadní průměr je 69%).

plakát

Den v Jurjevu (2008) 

A pak že Rusové nemají smysl pro humor. Kirill Serebrennikov ho určitě má, i když tady jde o jeden z těch nejčernějších. Život v zasněženém ruském městečku na mě působil podobně jako pohled do té nejsmutnější zanedbané indiánské rezervace. Alkohol, nedostatek, závist, hrdost na něco, co už je dávno pryč. Stoprocentní Ksenija Rapapport (už dvakrát jsem ji viděl v podobně nejednoznačné a stejně suverénně zvládnuté roli - Neznámá, Dvojitý čas) , úžasně navozená ponurá až hororová atmosféra, tragikomická ruská realita, poněkud rozpačitý natahovaný naturalistický závěr. 75% (s teprve 83. hodnotícími přede mnou jsme zatím vygenerovali průměr 67%).

plakát

Armáda stínů (1969) 

Komorní a ponuré drama, které je složeno z několika skoro samostatných příběhů, v kterých se objevují a zase mizí účastníci těžce zkoušeného francouzského odboje. Vše spojuje charismatická postava a komentář Lino Ventury. Přes dvě hodiny sledujeme zoufalou defenzívu a vnitřní problémy odbojářů, pravé vyvrcholení dramatu ale přichází až se závěrečnými titulky: 65% (428 hodnotících přede mnou dává 82%).