Reklama

Reklama

VOD (1)

Do jedné nejmenované jihoamerické země přijíždí v nákladním vagónu muž. Až splní svůj úkol, vyinkasuje peníze, stejně nenápadně ze země zase odjede. Tím mužem je Rital, nájemný vrah, který má zabít prezidenta při návštěvě jeho milenky. Rital čeká na svého muže v hostinci vedle honosné vily, kde se má prezident objevit. Spolu s ním čeká na konec samozvaného diktátora vnuk bývalého presidenta Chico, naivní mladíček, který má ihned po atentátu, za podpory revolučních sil, nastoupit svůj úřad. Ale ideály a cíle revolucionářů nejsou zdaleka tak čisté a vlastenecké, jak se Chico domníval… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká filmový dezert, žádnej dialog navíc, žádná zoufalá scéna, všechno do sebe krásně zacvaklo a vytvořilo moc příjemný čas stravený u tohoto filmu. Lino jako neznámý cizinec co se zaplete s politickým spektrem kdesi v jihoamerický prdeli nemá chybu "další lidovej hrdina, kterýmu smrdí lid....jako vždycky." Ironii i osobní nezúčastněnost na nějaký vykurvený revoluci v podání hlavního hrdiny jsem baštil i s papírem. ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Ač mám filmy s Venturou rád, tohle bylo zatím to nejslabší, co jsem s ním viděl. Kromě Ventury naprosto amatérské herecké výkony a děj se táhne jak nudle z nosu. Co je na filmu zajímavé je pohled do života mexického maloměsta šedesátých let. Za to jednu hvězdu, druhou za Venturu, který i když hraje stylem poker face, je stále o třídu výš, než ostatní herci ve filmu. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, únavné a zbytečně moralizující drama se skvělým mlčenlivým Venturou a hrstkou špatných herců. Dravec sliboval být stylovou záležitostí, v níž neúprosný vrah číhá ve skrytu na tu jednu správnou chvíli, ve které zmáčkne spoušť a zabije cíl. Bez výčitek, bez slitování, bez otázek. Bohužel už od scény s vysvětlením úkolu bylo jasné, že tímto směrem se film ubíhat nebude. Rital není chladnokrevný žoldák, spíše připomíná vysloužilého policistu s morální kocovinou, pro něhož je atentát první taková práce. V akci je skvělý, neomylný, ale idealismus a touha po tom, aby lidé kolem něho odhodili masku přetvářky, je ve filmu jaksi navíc, a k jeho profesi se nehodí. José Giovanni místo odosobněného atmosférického thrilleru natočil dobrodružný film, jak revoluce jako Saturn požírá své děti. Možná se přesně o to pokoušel, mě tím ovšem trochu zklamal. Celkový dojem mírně vylepšuje perfektní Roubaixův hudební motiv. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dravec rozhodně nepatří mezi tituly, které můžete v krátkých pravidelných intervalech sledovat ve vysílání televizních stanic. Je to spíš rarita, kterou po letech vytáhnou ze zapomnění. Čekáte skrytý poklad, jenže ouha, jde o kousek, který v archívech odpočívá oprávněně. Ventura je sice charismatický stejně jako v jeho nejslavnějších snímcích, ale promiň, Lino, přítomnost hvězdy kvalitní snímek zdaleka nezajistí. Vyzvednout se dá určitě hudba a osobně mě zaujalo i exotické prostředí země, kam je příběh zasazený. Jenže režie je těžkopádná, snímek vyhlíží, jako by vznikl počátkem 50. let, herecké výkony ve vedlejších rolích se dají označit za ochotnické a scénář, darmo mluvit. Na dobrodružný film se v Dravci příliš mluví a schůzuje, na společenské drama je to zas naivní a schématické. Jako thriller to selhává na nemohoucnosti José Giovanniho. Celkový dojem: 40 %. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Bude jako jeho stín, vždycky potřebujeme své stíny!" Skvělý thriller na pomezí westernu získal svou kvalitu především díky lino Venturovi, který mí zde velice připomíná drsnost a charisma Charlese Bronsona. Nelze ale také zapomenout na povedené dialogy, který není moc, ale když, tak stojí za to. "Já nemám dobré důvody, já mám svoje a ty my stačí!" ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama