Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (117)

plakát

Účastníci zájezdu (2006) 

Michal Viewegh se spousty věcí nebojí a to z něj dělá na poli naší literatury tak trochu osamělého jezdce. Jeho příběhy jsou svojí upřímností českému člověku velmi blízké, ale místy taky až kousavě dotěrné. A atmosféra Účastníků zájezdu je přesně tak rozpolcená, složená z barevných střípků životů různých lidí, kteří se sešli na společné dovolené. I přes určitou nadsázku to zdaleka není pouze komedie, některé situace velice nevybíravě zasáhnou citlivá místa a donutí k zamyšlení. Velmi solidní český film.

plakát

Šest dní, sedm nocí (1998) 

I postarší Harrison Ford pořád dokáže okouzlit uličnickým úsměvem a s Anne Heche jim to hezky ladí. Příjemná romantika lehce doladěná akcí patří mezi slušné oddechovky na nedělní podvečer.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Jo, tak tohle byl neskutečný nářez, kterým studio Marvel dalece předčilo veškerá má očekávání. Nenacházím dostatečně výstižná slova, film mě prostě přibil do sedadla od začátku do konce a přinutil zírat s otevřenou pusou :). Neuvěřitelné triky, strhující akce, promyšlený příběh, dokonalá atmosféra. A Alan Silvestri je doopravdy fantastický hudební čaroděj. Ohromný zážitek!

plakát

Na vlásku (2010) 

Už ani nevím, kolikrát jsem tuto pohádku "musela" vidět, ale dílo je to hodně povedené. Zdejší Locika naštěstí nemá mnoho společného s původní verzí bratří Grimmů a v tomto případě je jedině dobře, že tvůrci zachovali pouze hlavní motivy a na jejich základě vytvořili v podstatě nový poutavý příběh se vskutku originálními, veselými, zápornými i přitažlivými hrdiny (takový Flynn Rider vážně stojí za to :)). Skvělou atmosféru úspěšně dotvářejí dokonalá animace a moc hezké písničky.

plakát

Borg/McEnroe (2017) 

Kdo by čekal strhující sportovní zážitek, byl by pravděpodobně zklamán. Film na hranici psychologického dramatu nabízí především pohled do zákulisí vývoje závodní kariéry dvou povahově výrazně odlišných tenisových legend a občas to není příliš veselé, když si člověk uvědomí, jakou cenu musí talentovaní lidé zaplatit za svůj úspěch a slávu, a že to vůbec nebývá tak snadné, jak se na první pohled může zdát. Dost zajímavý, dobře napsaný i zahraný snímek.

plakát

Barva kouzel (2008) (TV film) 

Tohle velice kvalitní a velice detailní televizní zpracování prvního a druhého dílu zeměplošské ságy skvělého britského spisovatele Terryho Pratchetta jsem si opravdu užila :). Bylo příjemné setkat se s filmovým Mrakoplašem, Dvoukvítkem a Zavazadlem, stejně jako s Patricijem, Smrtěm, Barbarem Cohenem a bandou šílených akademiků z Neviditelné univerzity. O to víc je mi líto, že před pár dny odešel na věčnost náš dvorní překladatel Pratchettova díla Jan Kantůrek, kterého považuju za naprostého překladatelského génia, jehož vyladění na spisovatelův styl a humor bylo skoro až zázračné.

plakát

Všechno nebo nic (2017) 

Žádné extra překvapení se nekonalo, ale hlavní hrdinka mi byla docela blízká. Dokonce mám dojem, že dost okamžiků předkládaných v tomto filmu nemá k realitě zas až tak strašně daleko. Vešla se i špetka dobrého humoru a poetiky, takže když při troše dobré vůle pominu tentokrát opravdu nepříliš zdařilý český dabing, zapůsobil na mne tento snímek ve výsledku docela dobře.

plakát

Triky s trpaslíky (2017) 

Pro mě jako dospěláka tohle nebylo nic moc, přestože mám animáky ráda. Ale dětičky kupodivu vydržely v kině od začátku do konce, takže považuju tuhle blbinu vcelku za úspěšnou :).

plakát

Konečně doma (2015) 

"Turn your face towards the sun, let the shadows fall behind you..." Kousek textu ze soundtrackové písně od Rihanny říká o tomhle bláznivém, srdečném sci-fi animáku skoro vše :).

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Na tento příběh od Jojo Moyes jsem narazila vícekrát a dosud jsem neměla dost odvahy ho přečíst ani shlédnout. Ale ve výsledku je to přívětivý snímek, ve kterém by překvapivě "obyčejná" Emilia Clarke svým optimismem snad rozehřála i ledovec. Mám obecně radši šťastnější konce, ale v tomto případě je dobře, že se žádný zázrak nekonal, i když to diváka zabolí.