Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Mysteriózní

Recenze (46)

plakát

Anthropoid (2016) 

Slysela jsemhodne, na film se nechtela divat. Po rozhovoru mych kolegu v praci jsem se rozhodla, ze tedy tez chci prispet do nasi pristi debaty a film konecne shledla. Ano, udalost svetoveho vyznamu. Ano, fakta vicemene sedi. Ano, kulisy dokonale. Mozna zaverecna scena (ano by bylo, kdyby nebylo Ani). Ne slovum. Odpustila bych, ze historie naseho naroda je prozivana v anglictine, kdyby ta anglictina byla aspon dobra! Takto to vypada, ze se cizojazycni herci bez vedomosti toho, co zrovna povidaji, snazi verbalne provazet svoje herectvi a zalostne jim to nejde. Na pozadi dokonale cesko-nemecky psane vypravy tohle pusobi asi podobne plynule, jako by soudruh porucik Tronik vyucoval kadenci samopalu v CSI kdekoliv. Ne hercum hlavnich postav? Dornan hraje stejne dobre jako Statham (jo v tejto vete je sarkasmus - hledej Smudlo!) a Murphy si Prahu plete s Gothamem. Nakonec jedno "big fat" NE za zmrsenou sanci udelat minimalne z panu Kubise a Gabcika znama jmena i pro prumerne zaoceanske obyvatele sledujici dejiny predlozene az pod nos ve forme popularniho velkofilmu. Mr Grey je jim jiste znamejsi. A to je proste smutny pribeh. Debata s kolegy bude jiste zajimava. 3*

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Poeticke. To je spravne slovo. Je pravda, ze o pribeh slo az na patem miste, nebot dulezitejsi byl orel, parkour, souboje a stiny v Animu. V tomto poradi. Komu to vadi a hleda pribeh se mysteriozni zapletkou, necht zajde na Holmese (mluvime o kinotvorbe). Za mne spokojenost, soustredit se na film, nechat se vtahnout do deje (3D byl nakonec dobry napad i kdyz jsem mela pochybnosti), uzit si prostredi a hudbu (famozni!) a odchazet s podobnym pocitem jako pri vypinani pc po dvouhodce stravene u hry. Filmove zpracovani hry mohlo dopadnout spatne a ze historie ma spoustu prikladu (nechci ukazovat prstem, ze persky princi). Tady zvladnuto se cti. Hvezda minus za absolutne zadne charakterove vykresleni postav. A za konec, proste toto nemam rada, veskrze osobni zalezitost :). Film si na nic nehraje, je co je, je to relax, a jako takovy bude moji volbou i v budoucnu.

plakát

Assassin's Creed : Lineage (2009) 

Velmi prijemny pocin, ktery oceni zejmena hraci. Ale i nehraci mohou najit zalibeni - atmosfera, slowmo, italie... skoda, ze chybi Ezio v kapi :)

plakát

Atlasova vzpoura: 1. část (2011) 

Asi dobry namet. Futuristicky a velmi akuratni. Ale to provedeni... Ach jo. Vylozene tam byl moment za pet hvezd, no nasledovany momentem, kdy absolutne ihned vite kdo se s kym vyspi, kdy, kde se vezmou prachy. A pak dalsi scena z kategorie odpad. A dalsi. No ne, Proste nezvladnute. Kamera, rezie, scenar, hudba, herci, osvetlovaci, zvukari, vsadim se, ze i catering stal za prd. Treba tohle nekdy nekdo natoci lip. A protoze nervy mam jen jedny, druhy dil odmitam absolvovat. Radeji ty hodiny utopim v knizni predloze.

plakát

Britannia (2018) (seriál) 

Hruza. Opravdu hruza. Jeste vetsi hruza nez Knightfall. A to uz je velka hruza. Nudna slatanina cehosi co asi ma byt fantasy ale neni...? Zajimave je jen anglicke prostredi natacene v ceskych lokacich (lom Velka Amerika).

plakát

Broadway Idiot (2013) 

Tak si rikam jen "proc". Proste...... Proc. Kdyz album tocili, dostali jasny dotaz na broadway. A zaznelo jasne ne. A pak se neco stalo. Tohle uz zdaleka neni punk, to uz neni ani zblizka rock, tohle je cista komerce. Tri hvezdy za dokonalou rockovou desku American Idiot a "mamtonasalamu" pristup BJ. Na druhou stranu to uplne chapu-prilezitost vyzkouset neco nove. "When you have the f*****g chance man, you do it, man." Trochu se obavam, ze timto tempem (deska->broadway->film) se v horizontu peti let dockame i splneni Mikova "snu" o adaptaci desky v ledni revue. A to bych nezvladla dokoukat ani trailer. A to slovo nemohu dostat z hlavy - komerce. "Wake me up, when the broadway show ends."

plakát

Contratiempo (2016) 

Moc dobra ilustrace toho, ze zivot naruby muze vzniknout opravdovou malickosti nasledovanou serii nerozvaznych rozhodnuti. A ze podcenovat kohokoliv se nevyplaci. A ze mince ma vzdy dve strany. A ze nikdo nemusi byt tim za koho se vydava. Svizne, napinave, zajimave, neotrele, proste dobre. Dost dobre. Nikoliv vsak lepsi nez El cuerpo.

plakát

Deadloch (2023) (seriál) 

Nekorektní je výstižné slovo. Tady je všechno tak jinak. Osvěžující a zábavné, s prupovídkama, které se děje nijak netýkají, ale všichni jsme byli rádi, že tam jsou. Nám doma se to líbilo :)

plakát

Deadpool (2016) 

Je to komiks? No, je no. Je to stejne nenarocna zabava, jako jiny komiks? Je. Bere se to vazne? Ne. A proto to pusobi zcela jinak. Sila tohodle hrdiny je hlavne v tom, jak bezhlavy je. Blbe kecy, prisprostle chovani, zadny respekt k hrdinovskym tradicim. Jo, to se mi libi.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Jediný seriál, který se po osmi letech stále drží svoji úroveň a vždycky mi spolehlivě rozbuší srdce. Neotřelý nápad, geniální dějové linie a serie za serii Dextera odhaluje vic a vic až jsme dospěli k absolutnímu konci. Osm sezon jsem s Dextrem strávila a bude mi chybět. Jen jsem bytostně zvědavá, jak si scénaristi poradí s posledním dílem. Neočekávám zklamání, i když trochu se bojím...