Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 4

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (958)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velké překvapení, zejména po všech těch zdrcujících prvních dojmech a recenzích. Nakonec je tam těch scén z Absterga trochu víc, než scén z Animu ... ale i přes tu všehosáhlou demenci a nelogičnost scénáře to vždy nakonec vynahradí velmi nápaditá a hravá akce, a hlavně ten nabušený soundtrack, kdy vám budou stát i chlupy v oblasti řitního otvoru (dámy prominou) ! Po megasrágoře jménem Rogue One je tohle velice příjemné osvěžení, jelikož Kurzel vypadá opravdu jako fanoušek, který ovšem nedostal takový ranec, aby se mohl vyblbnout ještě více. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

S hernými predlohami nemám vôbec žiadne skúsenosti, viem o nich len ten absolútny základ, ale na sfilmovaný Assassin's Creed som sa dosť tešil a hlavne mu veľmi fandil, ako vždy, keď sa veľkofilmu nechopia nejakí neschopní rutinéri. Minuloročný Macbeth sa mi veľmi páčil a tak som bol zvedavý, ako si prakticky jeho celý hlavný tvorcovský tím poradí s takouto ambicióznou látkou a síce nemám pocit, že by boli moje očakávania naplnené, ale predsa len prevládajú kladné pocity. Síce neviem, prečo sa rozhodli pre takéto rozdelenie filmu, kde sa väčšina deja odohráva v súčasnosti, aj keď sa predlohy preslávili odohrávaním v minulosti, ale mne ako divákovi to zase až tak nevadilo, ani línia zo súčasnosti nie je sklamaním, mňa to celkom bavilo, určite som sa nenudil, len som mal hlavne v druhej polovici pocit, že obzvlášť hlavný hrdina je neustále krok predo mnou a nebol som si istý, prečo práve koná tak, ako koná a či to vôbec je správne a mám mu v jeho konaní aj fandiť. V tomto je línia z minulosti lepšie zvládnutá, v tomto sa už orientuje bez problémov a hlavne je to nadmieru dynamické, takže tieto časti som si užíval. No predsa len je tu ešte jeden zápor, film neobsahuje ani jeden moment, ktorý by skutočne nadchol a tešil som sa naň pri opätovnom pozretí, ale zase poteší, že film ani na okamih neupadne, neustále si drží nadpriemernú úroveň. Určite musím pochváliť akčnú stránku, tu ma jedine mrzí ten nízky rating, postavy sa očakávane neustále likvidujú reznými zbraňami, pričom to nepôsobí vôbec drsne, ale inak môžem len chváliť. Akcie je tu plno, pričom je nielen výborne natočená s množstvom zaujímavých záberov a plne prehľadná, strihov je tu menej, než som v poslednej dobe zvyknutý, ale aj choreograficky veľmi dobre zvládnutá, či už tie rôzne parkourové naháňačky, ale aj súboje, ktoré obsahujú dostatok zaujímavých chvatov. A najlepšia je dlhá naháňačka v strede filmu, ale všetka akcia sa vydarila. Poteší aj obsadenie, vynikajú hlavne Michael Fassbender, ktorý ma v posledných rokoch baví stále viac, sympatická Marion Cotillard, charizmatický Jeremy Irons a z vedľajších postáv ešte bezmenná bojovníčka, pomocníčka hlavného hrdinu, ale celkovo som mal pocit, že tu nemajú moc čo hrať, v iných filmoch sa predvedú lepšie. Trochu sklamaním je aj réžia, ale len tým, že som očakával vyššiu umeleckú hodnotu, ale zase na blockbuster je to predsa len stále výrazný nadporiemer v každom ohľade, či už skvelou vizuálnou stránkou, zaujímavou atmosférou a kvalitne zvládnutou akciou. A chcelo by to aj výraznejšiu hudbu. Takže určite sa z toho dalo získať aj viac prakticky pre každý typ diváka, ale ja hodnotím kladne, mňa to bavilo. Blockbuster, ktorý vôbec v ničom neurazil a všetky stránky ponúkol na nadpriemernej úrovni. Bez problémov si to pozriem znovu. 73% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Skáče se po střechách i ze současného Madridu do Anadalusie 15.století, asasíni se rubou s templáři i inkvizitory, mluví se o svobodné vůli a vymýcení násilí (čtěte: pronášejí se prkenné fráze), nad tím vším poletuje orel a všichni společně hledají kouli na petanque. Co taky čekat, když za scénářem stojí prasklé žilky v očích způsobující produkt firmy Ubisoft a příliš mnoho kuchařů připalujících žánrovou polívku. Když však od toho oddělíme formu a tvůrčí vizi, štěbetají si nejen asasíni na střechách, že talentovaného Justina Kurzela čeká velká budoucnost.. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ideální způsob toho, jak vytvářet videoherní apatace - nekopíruje se tu příběh, ale odehrává jiný, zasazený do videoherního světa. A proto je škoda pár věcí, které to kazí. Třeba ty hrozné kreténoviny, které vychází už z předlohy, aneb padouši se snaží získat Jablko z ráje, co obsahuje genetickou matici svobodné vůle člověka(ehm), nebo zařízení, kde sice máme zavřenou minimálně desítku elitních zabijáků necháme střežit partou chlápků s obuškama, k čemu nějaká palná zbraň, že jo... A když jsme u toho, tak půlka věcí, co jsou v částech odehrávajících se ve španělsku za dob inkvizice, působí zcela anachronicky, od hipster účesů, po fakt, že koňzpřeží jede tak sto km/h. Ale jinak je to dobrej film. Vážně, sice to trpí spoustou béčkových neduhů (scénář), ale evidentně tam někdo, kdo má řemeslo perfektně zvládnuté hodně bojoval o to, aby tam alespoň něco pořádného bylo (kamera, herci). A oni právě herci dělají ten rozdíl, mezi fajn oddechovkou a pitomým béčkem, alespoň v tomhle případě. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách. Mám k tomu hromadu výhrad - finále je jeden velký scenáristický bordel, akce by si zasloužila méně střihů a více celků, herecky to občas svou vážností pomalu klouže k parodii, konflikt je tak lehce načrtnutý, že skoro ani člověk neví, proč jdou postavy proti sobě, prostřihů na Fassyho připojeného na Animus je zbytečně moc, v supermoderním "vězení" pro asasíny nemá ochranka jedinou střelnou zbraň. ALE jako celek mě to až překvapivě chytlo. Atmosféra osobitá, v historické části správně špinavá, hudba přímo skvělá a akce strhující. Je na tom vidět, že filmaři měli vizi a šli si za ní. Škoda jen, že když už dostali k ruce správný rozpočet i šikovné herce, nenašel se nikdo, kdo by se pořádně podíval na scénář. Spálená šance roku. 70% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (29)

  • Společnost Ubisoft se v roce 2016 rozhodla dát si s vydáváním herní série pauzu. Hlavním důvodem byly neustále sílící kritické hlasy a také očekávané tržby z promítání filmu, které měly vzniklou mezeru vyplnit. (jenHonza)
  • Ve scéně, kdy se asasíni snaží zachránit prince, je na konci jednoho záběru vidět, jak vozu, taženému koňmi, upadne zadní náprava. V dalším záběru však vůz jede bez problémů dál a náprava je na svém místě. (jujec)

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama