Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (4 867)

plakát

eXistenZ (1999) 

Po 20 letech jsem na to mrknul. V paměti mi uvízla jen scéna s čínskou specialitou. Ve své době mě to docela zaujalo. Hraje si to se základním narativem co je a co není reálné, ale chybí tomu větší výprava a sofistikovanější podloudnost. 59%.

plakát

Amadeus (1984) 

Když pominu, že to je celé blud, což chápu jakou autorskou záležitost, tak tam vlastně není nic mimořádného. Mozart není zahrán optimálně, to Salieri je určitě pojat a zahrán lépe. Rozvleklost, celková banalnost obyčejné závisti, chybějící osudovost... . Naznačená genialita je útržkovitá, nedotažená...chtělo to promyšlenější scénář a psychologičtější tón. 47%. PS: Dobře, poslední scénka Salieriho průměrnosti je topovka ;), ale to celý film nezachrání.

plakát

Haló, haló! (1982) (seriál) 

Co všichni vidí na tom obezním francouzovi :) ? 87%

plakát

Teroristka (2019) 

Personifikované systémové zlo současnosti v podobě Martina Hofmanna je s nadsázkou dobře ztvárněné. Jako celek to moc nefunguje, ale něco se tam dá najít...53%.

plakát

Vévodkyně (2008) 

Keira Knightley a Ralph Fiennes podavají kvalitní výkony. Jo udělat kluka je umění... . 72%.

plakát

Správná trefa (1987) 

O minulém režimu a jeho školství si může každý myslet svoje, ale měl i své výhody. Pohodový dětský film, který je potřeba vnímat v kontextu doby. 58%.

plakát

Muž na Měsíci (1999) 

Stírání reality, fikce, překvapení...bourání předdefinovaných hranic vnímání (zábavy). Miloš Forman jako vybroušený klasik vás dovede, až k tomu největšímu vtipu...84%.