Reklama

Reklama

Muž na Měsíci

  • Velká Británie Man on the Moon (více)
Trailer
USA / Velká Británie / Německo / Japonsko, 1999, 118 min

Režie:

Miloš Forman

Hrají:

Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti, Vincent Schiavelli, Leslie Lyles, Peter Bonerz, Eva Jeníčková, Richard Belzer, Michael Kelly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Andy Kaufman byl označován za nejnápaditějšího komika, mistra v provokování obecenstva, který dokázal vyvolat bouře smíchu, úplné ticho i skutečné slzy. Měl obrovskou popularitu a slávu. Již v mladém věku ho však postihla nevyléčitelná choroba. Ve filmu "Muž na Měsíci" spojili své síly a schopnosti tři z nejúspěšnějších osobností v oblasti současného filmu - Oscary ověnčený režisér Miloš Forman, úspěšný producent a herec Danny De Vito a komediální superhvězda Jim Carrey. Filmový příběh zachycuje divokou a zábavnou jízdu Andyho životem - od prvních důležitých chvil až po smutný konec (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (849)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nemám nakoukané všechny Formanovy kousky, ovšem Muž na měsíci je ten nejlepší, co jsem doposud viděl. Jim Carrey tentkrát prostě uměl a nevěřícně jsem zíral u každé jeho kreace, smál se u první scény na pódiu, nechápavě sledoval při předčítání Velkého Gatsbyho a předvádění Latky a mrkal s nadzvednutým obočím u Tonyho Cliftona. Vynikající dílo, které stárne maximálně tak obrazovými prostředky, ovšem podobné filmy se už takřka netočí, to musí jít člověk do minulosti. ()

tron 

všechny recenze uživatele

MUŽ NA MESIACI je presne ten druh filmu, ktorý so strachom obchádzate ak nie roky, tak aspoň mesiace. Keď sa k jeho pozretiu nakoniec odhodláte, nasávate fascinovane každú sekundu, idú vám slzy do očí a pýtate sa, do akého pekla sa musíte po smrti dostať, aby ste dokázali nakrútiť taký dobrý film. Dávno som vedel, že komik Jim Carrey (MASKA) je kvalitný dramatický herec, ale Andy je jeho najlepšou postavou vôbec a mám pochybnosti, či ju niekedy dokáže prekoná. Nemali by ste si tento netradičný životopis Miloša Formana nechať ujsť ani v prípade, že Andyho nepoznáte. Ja som tiež nepoznal a film bol skvelý. Fenomenálne herecké výkony, skvelá muzika (R.E.M.) a nádherný, oslobodzujúci, nádej napriek smrti dávajúci koniec o tom, že "nič sa v skutočnosti nekončí". Bravo, tlieskam ale iba jednou rukou, druhou si utieram slzy. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Filmová pocta pro jednoho komika, který byl do téhle doby pro mě prakticky neznámý. Andy Kaufman mistr v manipulování obecenstva dokázal vyvolat smích, radost a v zápětí smutek či šílenou nenávist. Jen mě mrzí, že snímek nemohl být delší, protože se nám ukáže krátký úryvek z dětství a další scéna je, že už vystupuje před lidmi a to mezi tím nebylo vysvětleno jako důvod jeho změny hlasu či jeho rozdvojená osobnost. Jo a k Jimovi Carreymu,kdybych měla čím,tak před ním smekám... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Tento film je oslavou geniality Jima Carreyho. Nepochybujem o tom, že túto rolu by nikto z hereckej elity Hollywoodu tak autenticky nezvládol, ako práve on. Všetci ostatný len secondujú, dokonca i režisér Miloš Forman. Trúfam si tvrdiť, že úloha zahrať Andyho Kaufmana je najtvrdším orieškom v histórii kinematografie spolu s úlohou Dustina Hoffmana v Rainmanovi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $82miliónovTržby USA $34,607,430Tržby Celosvetovo $47,434,430║ __U tohto filmu si nikdy nebudete istý čo je pravda a čo len fikcia, film ponúka neskutočný "bláznivý" nespútaný príbeh. __Jim Carrey je neskutočný exot a k tomu aj herec čo sa dokáže uviesť nielen cez bláznivé gagy ale aj cez dramatický prejav a práve tu ponúka ďalší hlboký zafarbený výstup čo dokáže vyniesť film do výšin. Taktiež ma čoraz viac udivuje meno Miloš Forman, toto je asi tretí film čo som videl od neho a opäť ma svojím vyprávackým štýlom dostáva do stavu blažena, kde musím uznať nielen jeho režisérske kvality ale aj to že ide o jedného z najlepších režisérov na svete. /90%/ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (35)

Reklama

Reklama