Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (113)

plakát

Lída Baarová (2016) 

Začátek se skoro nedá vydržet. Všechno je tak pitvorné. Později už to tím příběhem, jaksi toporně drží pohromadě. Za dvacet let bych to dal do kina otrlého diváka jako nízkorozpočtovou parodii na historické drama. Ten 80 milionový rozpočet tomu nebude nikdo věřit.

plakát

Výstřel (2013) 

Výborné komorní drama připomínající skandinávské filmy. Výborně zahrané. Přesná atmosféra, žádné zbytečně vypjaté scény, žádná hysterie, přesto spousta emocí.

plakát

Až na dřeň! (2014) 

Je to takové "Tenkrát v Makedonii" a taky "Butch Krsto a Sundance Filip". Krásný velký film!

plakát

Marťan (2015) 

Víte... mě se prostě líbí, že to dobře dopadlo. Jako v Apollu 13. Že to ten tým výborných lidí dokázal vyřešit. Apollo 13 sice popisovalo skutečnou událost, ale Marťan má hodně podobnou atmosféru. A člověk nemusí myslet na to, že je to vzdálená budoucnost. Vypadá to reálně, jako něco co se mohlo stát, co se už stalo.

plakát

Ulovit miliardáře (2009) 

Je mi to jasné: Matonoha je jako Kelner, Mádl je jako Dalík a Vorel je jako Oliver Stone .... Jenže jenom jako.

plakát

Wilsonov (2015) 

Celkem svižná komedie, kterou není třeba předem zatracovat. Lehký nadprůměr.

plakát

Jak jsem zabil světce (2004) 

Takový malý beznadějný film, kde je spousta věcí nedovysvětlených a nedořečených, ale vlastně to vůbec nevadí, protože hlavní hrdinka, která se po několika letech vrátila domů, taky ničemu nerozumí a nechápe, jak se mohlo všechno tak rychle změnit.

plakát

Šťastný Nový rok 1949 (1986) 

Velice silný snímek, který náladou připomíná třeba Lovce jelenů nebo některé westerny. Jednolitvé postavy čelí po svém obtížné době, všichni jsou v napětí, mají svá tajemství, křivdy. Každá naděje se ukáže jako lichá. Tragédie doby strhává do neštěstí jednoho po druhém.

plakát

Balkan Is Not Dead (2013) 

Výborné historické drama podle divadelní hry, odehrávající se před rozpadem Osmanské říše v Makedonii, který byla její provincií. I přes vážnost tématu jde o dílo zábavné, a to zejména díky zachování jisté míry divadelnosti a také díky úžasnému výkonu Nikoly Ristanovskeho.

plakát

Movie (2007) 

Pro režiséra hodně osobní věc. Chápu i ty co hodnotí nízko. Kdybych to viděl bez patřičného úvodu, nejspíš bych si s tím nevěděl moc rady.