Reklama

Reklama

Ulovit miliardáře

  • angličtina Catch the Billionaire (více)
Trailer
Česko, 2009, 90 min

Předloha:

Martin Nezval (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Matonoha, Ester Janečková, Jiří Mádl, Kateřina Pechová, David Štěpán, Josef Carda, Milan Šteindler, Radomil Uhlíř, Miroslav Etzler, Tomáš Vorel ml. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost. I jeho přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad… Podstatnější než příběh je odhalování vztahů a mechanismů, na nichž funguje informační společnost. Diktatury nepoužívaly Public Relations, ale propagandu. O propagandě věděl každý, ale nikdo ji nevěřil. O Public Relations neví nikdo, ale věří mu každý. Zkrátka být dnes miliardářem, není nic záviděníhodného… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (493)

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Mám docela ráda Jiřího Mádla a proto mě jeho herecký výkon šokoval...nevím čeho chtěl dosáhnout, ale nedosáhl toho. Další hrůzou byla Kateřina Sedláková a paní Esterka...Člověk by řekl, že když je film (relativně) plný českých hereckých hvězd, bude to za něco stát. Hmm nestálo a co hůř, po úspěšném a pěkném Gymplu, je tohle prostě odpad. Na celém filmu se mi líbily jenom znuděné výrazy Tomáše Vorla ml. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prej seš taky kamarád s premiérem. - No, já jsem ze svýho kamaráda udělal premiéra, to je trochu rozdíl." Neúprostě nastavené zrcadlo současné realitě se v tomto případě zlehka vypouklo a místo trefné kritiky společenského systému zobrazilo naivní taškařici plnou šustivých bankovek, politické korupce, zapálených rómských sdružení, nezávislé žurnalistiky, k financím takřka nevšímavých policistů a špatně načasovaných sprostých slov. K trapným hereckým výkonům se přitom vypjaly okoukané "špičky" českého komediantství a vrcholem všeho byla kreace Ester Janečkové, která přede mnou svůj herecký talent dokázala umně skrýt v časoprostoru. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

V podstatě to není o moc slabší než Cesta z města. Herecké výkony, kamera i "propracovanost" a "myšlenková konzistentnost" scénáře je asi tak na stejné úrovni. Proč tohle dostává odpady a takto sem tam i pět hvězdiček příliš nechápu, ale asi nejpravděpodobnějším vysvětlením bude fakt, že Cesta z města zkrátka rezonuje jakýmsi "poselstvím", zatímco tohle může rezonovat tak leda u skalních masochistů... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Malo to pár vtipných momentov (Pár berte doslova.. 2) Napríklad nastraženie pasce malým cigáňom, no ináč je to hrôza akú dokáže uzrieť svetlo sveta iba u našich susedov (mi na tom nie sme o nič lepšie) No, oproti babovřeskom a kameňákom to bolo podstatne menej trápne, takže prihodím jednu hviezdu aby sa nepovedalo. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už když vidím herecké obsazení, tak je mi jasné, že se zde o umění mluvit nebude dát. Ohleděné tváře z reality show, či jiné zoufale hrající, neb toho ve svém repertoáru už víc nemají. Tohle že je tvůrce BRIGÁDY z PRAŽSKÉ PĚTKY? Od té doby už jen zoufalé filmy. A přece točí...Trochu mi to připomíná současný stav společnosti - hlavně něco dělejte, cokoli, kdekoli, jen se něčím zaměstnejte, a tvařte se, že děláte něco velmi důležitého!!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci filmu v souvislosti s vytvořením hudby stejně jako u snímku Gympl (2007) oslovili DJ Wiche. Opakoval se současně i nápad s bezplatnou publikací soundtracku. (FFilipCZ)
  • Film je prvním českým snímkem natočeným na vysoce kvalitní digitální kameru Red One 4K, kterou si režisér Tomáš Vorel a kameraman Marek Jícha nemohou vynachválit. Snímaný obraz je ovšem natolik kvalitní, že výrazně vzrostly nároky například na pečlivost líčení a někteří si herci si museli nechat narůst pravé vousy, protože ty nalepené by šly ve filmu snadno poznat. (Niktorius)

Reklama

Reklama