Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (318)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Nic tak pěknýho jsem už na velkým plátně dlouho neviděl, a to jsem dnes míjel 8 zrcadel.

plakát

Gravitace (2013) 

... a v tu chvíli pro mě existovalo jen tiché, plnoprázdné nekonečno a sem tam POMOva hlava, když se zavrtěl. Tenhle zvláštní zážitek na ČSFD premiéře k 10. výročí (filmu i sálu na Andělu) byla nečekaná jízda. Pro mě premiéra, film mi dekádu zpátky proklouzl mezi prsty jako kotvící lano postavám na plátně a nikdy jsem se k němu doma nedostal. A teď jsem za to rád, protože 3D dává ve filmu, kdy hrají centimetry rozdíl mezi relativním bezpečím a pohlcením věčnou tmou, opravdu velký smysl a funguje výborně. Zajímavé je, že scenáristicky je na celém filmu zajímavý vlastně jen zenový Clooney, ale atmosfericky a emočně je tohle hodně zábavná horská dráha - minimálně na první shlédnutí. Díky POMO, za premiéru i za to, že ses moc nevrtěl.

plakát

Deadpool (2016) 

Prostě cool. Pool sice není perfektní film a pro kritiku bych nemusel chodit daleko, jenže v rámci superhrdinského univerza nápaditostí a schopností sebereflexe vlastních chyb drtí konkurenci (která si o to svou neumělou vážností vyloženě říká) s takovým nadhledem a nebojím se říct inteligencí, že si plný počet zaslouží. V čem tolik vynikal Kick-Ass zvedá ještě o úroveň výš a po celou stopáž jede prakticky bez ztráty tempa a kolísá jen mezi rovinami akce/legrace, což je ještě obdivuhodnější vzhledem k méně než polovičnímu rozpočtu oproti uzívaným a ukecaným kolegům. Kvalita > Prachy

plakát

Legit (2013) (seriál) 

Californication "lite". 4,5*

plakát

Derek (2013) (seriál) 

Simple is beautiful.

plakát

Warrior (2011) 

Stát v ringu proti Hardymu a slyšet od trenéra: "Uklidni se... Beethoven!", asi bych si začal klepat na čelo. Špičkově zvládnuté klišé, což ale není nijak na škodu. Však je to klišé z určitého důvodu - protože funguje. Využít se toho snaží každý druhý, takhle skvěle se to povede jednou za pár let. Bravo.

plakát

Nářez (1986) 

Film mého mládí... srdcovka forever and ever.

plakát

Když kámen promluví (2010) 

Herec první třídy a velké dítě v jednom Dušek se ze všech sil snaží ostatním zprostředkovat něco, o čem se ve skutečnosti nedá pořádně mluvit. V tom ohledu to líp asi dopadnout nemohlo. Námět ke klepání na hlavu je to solidní, bez debat. Jenže... :)