Reklama

Reklama

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (791)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Souznil jsem s většinou při startu reklamní kempaně, jelikož se mi nový Spider-man čistě z pohledu animace vůbec nelíbil a tehdy by mě vůbec nenapadlo, že bych na to mohl jít do kina, spíše to ve mně žádné extra naděje nevzbuzovalo. Ovšem musím konstatovat, že Spidey od dvou oblíbených všeumětelů Lorda a Millera je film nabitý pozitivní energií, tak neuvěřitelně hravý a přeplněný neskutečnými nápady, že je teméř zázrak, že se to povedlo. Z, již zmíněné, animace mě zpočátku bolela hlava, ale po dvaceti minutách s tím člověk plně splyne a najednou to přestane vadit. Naopak se mi to začlo hodně líbit a plně chápu, proč k tomuto způsobu tvůrci přistoupili. Příběhově je to svěží taktéž, Peter Parker ve filmu je, ovšem hlavním hrdinou je Miles Morales, tolik opomíjený Spider-man na mainstreamovém poli. Jelikož sleduji, resp sledoval jsem, animovaný seriál Ultimate Spider-man, adaptace komiksové linky Web Warriors pro mne není žádnou novinkou, ovšem dovedu si představit, že na spoustu lidí v kině to může působit malinko přeplácaně - dle zdejšího hodnocení tomu ovšem nic moc nenasvědčuje a já všem mohu doporučit konečně pořádný animák pro všechny věkové skupiny, který má duši a člověku zlepší náladu. PS : Doporučuji návštěvu Cinema city a verzi s titulky, už jen proto, že na Nicolase Cage (resp jeho hlas) v kině už jen tak nenarazíte. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Spider-man: Paralelné svety je splneným snom všetkých fanúšikov tohto superhrdinu. Je v ňom totiž všetko. Milované postavy, prísna komiksová štylizácia (Leeho Hulk a Scott Pilgrim sú oproti tomu tradičná filmografia), množstvo easter eggov a najmä zaujímavý koncept. Výborný animák, ktorý nespúšťa nohu z plynu a občas si tým trochu ubližuje. Je to totiž príbehovo zaujímavý, v maličkostiach neodolateľný a po formálnej stránke fantastický.Ponúka zaujímavú štruktúru rovnako ako nosné postavy. Svoja sebauvedomelosť je mimoriadne chytľavá a ja som konečne pochopil ako si asi tvorcovia Deadpoola (ktorého príliš nemusím) predstavovali, že ich filmy majú vyzerať. Škoda zbytočne preplácaného finále a toho, že občas je tam toho možno až príliš veľa. Veľmi silných 8/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Spider-Man nikdy nebol môj obľúbený super hrdina, no napriek tomu som videl všetky filmové verzie a po neuveriteľných chválach som sa mrkol očkom aj po po tomto. A ja vám ja neviem, znova ma ten spider-man akosi nebavil. Úvod mi prišiel celkom nudný a všetko zaujímavé sa odohralo až na konci, pre mňa celkom dobra komiksová - akčná - vtipná zábava, kde sem tam príde aj na lepší nápad, inak viac v tom nevidím. Hudba fajn ladí a slovenský dabing opäť super. P.S.: áno, za titulkami je samozrejme scéna. Obľúbený Soundtrack: Shoulder Touch. 70% - 3* ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

na začátku jsem si musel ověřit, jestli jestli se vážně koukám na verzi v nejvyšší kvalitě a že se mi jen neseká obraz, ale hned jsem si na zpracování zvykl. Každopádně jsem byl rozhodně nadšený tímto novým příběhem o spider-manovi a asi nejkomiksovějším filmem co jsem kdy viděl. Jediné co se mi na filmu nelíbilo byly do příběhu později dodané spidermanové postavy z jiných vesmírů, ale nebylo to tak hrozné aby to ovlivnilo moje hodnocení. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Spider-Man na LSD. Hodně originální jízda nonstop hýřící nejrůznějšímí vizuálními i dějovými nápady, až je to občas skoro neusledovatelné a možná i malinko přeplácané. Každopádně komiksovější film aby člověk pohledal - o něco podobného se pokoušel už třeba Ang Lee v Hulkovi (tj. nenatočit jen "film podle komiksu", ale regulérní autonomní "komiksový film"), ale tohle zachází nesrovnatelně dál (animace samotná by si zasloužila pořádně zevrubnou analýzu, jako moc je zajímavá a svébytná). I takhle to může dopadnout, když se ohromně kreativní tvůrci utrhnou ze řetězu v tom dobrém smyslu slova. Malá revoluce, z níž "usedlějším" divákům dost možná exploduje hlava... Pro (nejen) spider-manovské nerdy a geeky ultimativní trip, jaký jim klasický "hraný" Spider-Man pravděpodobně nikdy nebude moct nabídnout. 80 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (47)

  • V potitulkové scéně se objevil Spiderman 2099, kterého jsme mohli prvně vidět v roce 1992 v „The Amazing Spider-Man #365“ a „Spider-Man 2099 #1“. Miguel O'Hara schopnosti získal při práci v Alchemaxu v budoucnosti, kdy měl vyvinout super vojáka. Nedopatřením získá pavoučí schopnosti po vzoru Petera Parkera, ale má i schopnosti navíc. Třeba dokáže paralyzovat nepřátele svým jedem. (3T)
  • Paralelní vesmír, ze kterého je Peter B. Parker, je vesmír, který se už na filmová plátna dostal. Jedná se o vesmír Earth-616, podle kterého byly natočeny filmy Amazing Spider-Man (2012) a Amazing Spider-Man 2 (2014). (UncleMorty)
  • Tvůrci sáhli k simulaci špatného soutisku barev, což vytvořilo velmi neobvyklé rozostření obrazu – jedná se o neklasický způsob rozostřování. (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama