Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (709)

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

Další hodně zajímavej seriál z produkce ČT. Dalo by se říct snad až artová kriminálka. Za mě paráda.

plakát

Westworld - Dveře (2018) (série) 

Po hodně kvalitní první sérii přišla podstatně méně kvalitní série druhá. Scénáristi a režiséři odvedli dle mého lajdáckou, tuctovou práci. Mrtvých a usekaných končetin je tam všude tolik, že už mě to nechává vskutku zcela chladným a spíše se tomu usmívám. Z těch sekuriťáků, kteří jsou tam jen proto, aby se nechali nějakým trapným způsobem zabít, mi jdou snad až slzy do očí. Když už točíte seriál s takovýmhle rozpočtem, najměte si alespoň nějaké taktické poradce - nebudete to působit tak směšně. Nehledě na to, že i jejich kostýmy vypadají rovněž směšně. Všichni ve všech scénách mají plnou hubu různých filozofických keců, které tam navíc obvykle pronáší sami k sobě. Minimálně polovinu dílů jsem se fakt docela dost nudil, navíc ty linky jsou tak zkomolené, že čert aby se v tom vyznal. Kam tím tak nějak mířili jsem zhruba pochopil, ale to provedení dost pokulhává a je nepřehledný. Snad 3. série to vrátí zpátky na nějakou slušnou úroveň.

plakát

Narcos - Season 3 (2017) (série) 

MOŽNÉ SPOILERY: Přiznám se, že po smrti Pabla Escobara jsem vážně nevěřil, že může seriál dál úspěšně pokračovat. A když jsem před zhruba 3 lety koukal na první díl 3. série, dávalo mi to za pravdu a na seriál jsem tehdy hned po prvním díle 3. série vesměs zapomněl. Teď jsem se k seriálu vrátil a byl jsem vyveden z omylu. Pablo Escobar nebyl pro Narcos tak stěžejní postava, jak jsem si dříve myslel a kartel z Kali to více než skvěle vynahradil. To samé noví agenti, napřed jsem nad nimi mávl rukou, ale zpětně si myslím, že je naopak škoda, že jim nebyl dán větší prostor. Sečteno podtrženo, 3. série parádně zakončila kolumbijskou etapu Narcos. Uvidíme kam nyní povede ta mexická. Mám tu jisté obavy, ale po zkušenostech s 3. sérií už tentokráte nebudu soudit předem.

plakát

Narcos - Návrat do Cali (2017) (epizoda) 

Závěr o dost klidnější než předchozí díl, u kterého napětí vygradovalo na maximum. Ale nakonec když se nad tím zamyslím, dává to takhle i větší smysl. Dobré zakončení, štafeta předána.

plakát

Narcos - Sleduj tok peněz (2017) (epizoda) 

Při tomhle díle jsem si uvědomil, že seriál si i po smrti Escobara dokáže udržet svuj náboj.

plakát

Americká fabrika (2019) 

Ono těžko natočit ten dokument tak, aby se k němu otevřeně chovaly obě strany a zároveň ani jedna strana neměla pak řeči a nesepisovala žaloby. Tady to udělali docela opatrně, což je sice škoda, ale i tak je z toho vidět ten komunistickej čínskej "duch", kterej je prostě k zblití. Komunismus je rakovina lidstva a i tenhle dokument to nenápadně naznačuje.

plakát

MasterChef Česko - Série 4 (2020) (série) odpad!

No to je tupost! Kuchařská show, kde hodnotí žrádlo podle toho, jak vypadá...což na to, že je to sračka, ale hlavně když to vypadá designově skvěle! Logika hovna! Nehledě na tu rádoby drsnost a typicky naprosto nezvládnutý a přehnaný hudební podkres, ale to už jsem si u TV Nova zvykl.

plakát

Kdo je kdo v mykologii (2016) (studentský film) 

Vizuálně řemeslně precizní, ale obsahově nic moc.

plakát

Mrtvé nechte spát (2018) 

Vesměs je to ptákovina a jedno velký klišé, ale dělá si to prdele samo ze sebe, a ten svěží severskej vánek tomu navíc dal zvláštní atmosférickej nádech, takže za mě nakonec dobrý.