Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer

Recenze (111)

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobne sa mi druhá séria páčila viac ako prvá, je to zrejme aj kvôli tomu, že ako divák už som nemal taký problém sledovať jednotlivé postavy a dejové linky, chápať zmysel a motiváciu ich konania, vnímať podstatu sveta westworldu a aj napriek retrospektívne sprítomnenej forme narácie som sa v celom tom klbku napokon nezamotal. Nie je to však úplne najjednoduchšie sledovanie, divák musí byť pozorný po celú dobu time-ingu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TECHNIKA SE VYVÍJÍ…ALE TAKHLE? Tvůrci i já se ztratili v postavách, jejich nápodobách, logice (nevěřím, že všem bylo jedno, co se v parku děje), virtuálním i našem světě. Přibylo patosu a moc jsme se toho za druhou řadu nedozvěděli. Obsahem je hlavně vata a ten sešup v kvalitě je hodně znát. Od třetí řady nečekám téměř nic. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

__2.séria__ Tak toto nastrelenie na slepo set sakramentsky nevyšlo, ako výprava a všetky technické veci naokolo + obsadenie je luxus ale ten kostrbatý dej od buka do buka, tie zvraty - nezvraty, dejové linky -plynky, asi najhoršie dopadá akcia, keď príde na ňu tak to jeden podpásový direkt za druhým, toľko naivných útokov sa len tak nevidí. Najhoršie dopadla scéna kde starý ošuntelý Ed Harris prestrielaný ako rešeto ľavou zadnou skolí teda rozstrieľa štyroch ozbrojencov vo vestách ako nič a kto mu pre istotu sundá aj nechcenú ako že robotickú dcéru aby potom dumal že čo to vlastne strašné spravil. Fakt strach a hrôza, čo sa na tomto podieľali teda dali riadne zabrať. /30%/ ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je po čistě kinematografické stránce skvělá. Je zde několik nových lokací, které vypadají prostě nádherně, a s kamerou se zde pracuje na jedničku jako v sérii předchozí. Co mi tu ovšem poněkud vadí (a to relativně často) je způsob vyprávění. Ten byl poněkud netradiční už v první sérii, ale tady místy působí poněkud zmateně a už začínám mít takový pocit, že scénáristům pouze zjednodušuje vyvolání "wow efektu" u diváka, který by se jinak možná nedostavil. Tím však nechci říct, že tu není dost dějových zvratů i tak. Některé jsou tu opět celkem nečekané a právě ty táhnou seriál vpřed. To se bohužel nedá říct o většině postav. Pár z nich mi opravdu přirostlo k srdci a jsem nadšený, když je jim zase věnována většina nějakého dílů (William, Maeve, Akecheta). Nicméně většina postav mi tu připadá prostě poněkud sterilní, i když v příběhu hrají zásadní roli (Dolores, Bernard). Nicméně všichni herci tu své postavy hrají na výbornou, což tento zápor aspoň z části neguje. Některé díly tu pro mě byly zajímavější, než jiné. Uprostřed druhé série jsem se už nudil, ale poslední čtyři díly to zachránily jak nejlépe mohly. Konkrétně příběh s indiánem Akechetou mě vyloženě dojal, což jsem u WW nečekal. Rozhodně jsem zvědavý na třetí sérii. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po konci první série pro mě největším strašákem bylo, že Westworld se bude dále ubývat lacinou cestou všech možných kombinací "kdo je robot, kdo je člověk, kdo je robot a myslí si, že je člověk" a snažit se tím šokovat. Leč nestalo se a karty naštěstí zůstaly rozdány stejně. Když ale nemůžete překvapovat tím, kdo je kdo, začala druhá série překvapovat tím, kdy je kdy. Mindfuck se tedy nyní dostavuje na bázi prolínání různých časových linek a musím říct, že je to opět na hraně mezi geniálností scénáře a uplné frašky. Na této hraně se Westworldu daří balancovat celkem dobře. Problém ale přichází uplně někde jinde. Druhá serie nemá dostatečně silnou munici aby utáhla 10 hodinových epizod. Z celé stopáže se hlavní dějové lince věnuje necelá polovina, zbytek je bohužel doplněn vedlejšími příběhy, které jsou pro hlavní děj nepodstatné, řada z nich je i velmi nudná a pouze tak natahují celou sérii. ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • Jméno postavy Musashi (Hiroyuki Sanada) je inspirováno slavným japonským šermířem Miyamoto Musashim ze 17. století. Skutečný Musashi je kulturní japonskou ikonou a byl mnohokrát vylíčen v televizi a samurajských filmech. (Epistemolog)
  • V této epizodě několikrát zazní skladba „Rotten Apple“ od kapely Alice In Chains. (Epistemolog)
  • V této epizodě zazní skladba „Codex“ od kapely Radiohead. (Epistemolog)

Reklama

Reklama