Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (119)

plakát

Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (1967) 

vynikající komedie s brilantním Sovákem (a jeho psem). Jako parodie je to téměř dokonalé, jen si myslím, že v té době u nás asi zas tak moc zahraničních špionážních filmů v kině neběželo, takže to asi tak nevyniklo. Co měl ale překvapilo je obsazení hlavní role agenta W4C....v parodii bych teda Jana Kačera nečekala..:

plakát

Atomové město (1952) 

nj studená válka, atomovka, unesené dítě....velice průměrný a předvídatelný snímek...oscarovou nominaci moc nechápu

plakát

Jana Eyrová (1943) 

tento film se mi opravdu zalíbil - podle mě překrásná dekorace, vlastně celé vizuální pojetí, které dodává tu pravou atmosféru, velice přesvědčivé herecké výkony s přiměřenou "špetkou" teatrálnosti a když k tomu přidám svou osobní slabost pro pana Orsona Wellese, který se pro svou roli Edwarda Rochestera hodil jako nikdo jiný, tak prostě nemohu jít pod 5 hvězdiček.

plakát

Doktor v nesnázích (1963) 

celý děj Doktora v nesnázích se točí kolem Sira Lancelota a jeho marné snaze získat dámu svého srdce....doktor Simon už nám lehce zestárl, dospěl a upřímně tím docela ztrácí své kouzlo z předchozích filmů....pro mě zklamání

plakát

Poklad byzantského kupce (1966) 

velice povedená krimikomedie s plejádou skvělých herců, je věčná škoda, že se nenatočilo více podobných snímků, protože jsem se opravdu skvěle bavila

plakát

Návrat dona Camilla (1953) 

Návrat dona Camilla je poněkud slabší než první díl, ale i přesto věčné spory mezi obyvateli městečka dokážou pobavit

plakát

Chaplinova skládanka (1992) (TV film) 

Tento dokumentární film se věnuje jedné za Chaplinových grotesek - Chaplin zlodějem. Dnes už máme možnost vidět tento snímek v podobě, kterou Chaplin (zřejmě) zamýšlel. Ale vždycky tomu tak nebylo a důvody a celý proces restaurování fílmu se dozvíte právě v tomto dokumentu. Pravda, mohl být trochu obsáhlejší a podrobnější, ale i přesto je velice zajímavý, alespoň pro fanoušky malého tuláka.

plakát

Doktor hledá místo (1957) 

Lepší než Doktor na moři, ale na tak dobrý jako Doktor v domě. Vtipná, svižná komedie, která vás určitě nezklame.

plakát

Malý svět dona Camilla (1952) 

Vynikající film, občas jsem měla pocit, že se dívám na československý filmový týdeník:

plakát

Moderní byt (1971) (TV film) 

vynikající komedie s velmi vtipnými dialogy a opravdu "ze života", bohužel však zjistíte, že se toho zas tak moc od roku 71 nezměnilo: