Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (45)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Nabízí se paralela se snímkem Ostře sledované vlaky. Oba filmy jsou z drážního prostředí. Neckář v prvním z nich ztvárnil hlavní roli, ke druhému nazpíval titulní skladbu. První dostal Oscara a druhý do boje o něj ještě zasáhne. Hezky to do sebe zapadá, co? Tak budu držet palce, aby ten Oscar vyšel!

plakát

Atlas mraků (2012) 

Mám rád filmy, které mě nutí zapojit mozek... a naposledy to byl tuším Donnie Darko.

plakát

Bez vědomí (2019) (seriál) 

Klidně mě za to lynčujte, ale já v tom cítím kus Lynche (Davida).

plakát

Bruno (2009) 

Pro fanoušky Borata je Brüno samozřejmě povinnost. Podle mě je to film minimálně stejně dobrý, pouze buranské fórky a narážky na židy nahradily vtipy o (gay)sexu a showbiznisu. Za nejvtipnější ale považuji reakce nic netušících američanů, kterým Sacha Baron Cohen nastavuje zrcadlo. Na druhou stranu to rozhodně není film pro každého, většina lidí ho bude považovat za nechutný, minimálně trapný. To je ovšem jejich problém, já jsem se u Brüna bavil královsky...

plakát

Čtyři slunce (2012) 

Bohdan Sláma nás "oblažil" dalším filmem ze života prostého lidu. Syrovost je to nejvhodnější slovo, které asi nejvýstižněji charakterizuje tento snímek, stejně tak jako všechny ostatní od tohoto režiséra. Pro mě to ale není příliš duševně povznášející podívaná. Naopak mě stahuje kamsi do depresivních hlubin a zákoutí autorovi duše, což není nic, o co bych stál. Tři hvězdy za autenticitu.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Skvělé, Krobot je nejen geniální herec, ale dost možná ještě lepší filmový režisér!

plakát

District 9 (2009) 

Tenhle film je prostě totální masakr! Sci-fi o mimozemšťanech, vyprávěné dokumentární formou, které působí tak reálně až z toho mrazí v zádech.

plakát

Elysium (2013) 

Pro filmy Neilla Blomkampa mám prostě slabost, i když uznávám, že District 9 byl ještě o dost lepší. Syrovost a dokumentaristický styl vyprávění mi zkrátka učaroval. Jeho síla spočívá v tom, že dokáže diváka neuvěřitelným způsobem vtáhnout do děje. Sharlto Copley jako agent Kruger je výborně ztvárněny záporák. Na jeho barbecue s katanou v ruce nebo proces "regenerace" jeho zdevastované hlavy hned tak nezapomenu.

plakát

Equalizer (2014) 

Ale jo, jako pohádka pro dospělé to vcelku obstojí. Ke konci trochu ztrácí dech a ten srdceryvný happyend je tam nejspíš hlavně proto, aby se amíkům lépe usínalo. Já jsem se nad ním spíš jen pousmál. Gran Torino je jen jedno...

plakát

Gagarin: První ve vesmíru (2013) 

Ruský film o prvním letu do vesmíru pojatý takovým tím epickým hollywoodským stylem. Proč ne? Funguje to poměrně dobře.