Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 163)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Denzelovi Washingtonovi podobné úlohy jednoducho veľmi sedia. Superhrdinu bez kostýmu mu bez problémov uveríte, s pokojom a inteligentným pohľadom rozloží celú ruskú armádu či skôr mafiu a nikoho ani nenapadne spochybňovať, či na to tento herec zväčša charakterných rolí so šiestimi krížikmi na krku vlastne má. Stačí jeden Denzelov tichý prísny pohľad a všetkým je to už jasné. Režisér Antoine Fuqua trafil priamo do čierneho (bez urážky) a podľa solídnych reakcií kritiky i publika by mohlo prísť aj k druhému dielu. Nemyslím si, že je to dobrý nápad, pretože aj tento film mal veľa hluchých a nudných miesta, skôr by som ocenil, ak by tvorcovia ostali pri samostatnom príbehu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mal som dojem, že Denzel už v akčnom žánri nemá čo ponúknuť, ale Fuqua z neho vyžmýkal posledné dávky charizmy, čo v podstate zachraňuje celý film. Fuquova rutinérska réžia nabrala smer k poctivejšie odvedenej práci a aj keď je to stále popcorňák, nepostráda to atmosféru, skvelú kameru a dobrý strih. Za mňa spokojnosť, aj keď to mohlo byť menej rozťahané. 85%. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Od nynějška si dvakrát rozmyslím, než jako obvykle agresivně vypičuju bobra v Obi, i když mě pro třicítky vruty pošle do stavebnin na druhou stranu toho jejich posraného hangáru místo do spojovacího materiálu hned vedle pokladen. Podle tohoto se totiž může docela dobře stát, že ten tlustý, upocený a špatně proškolený kokot nebude jen nějaká běžná socka z pracáku, co ze zoufalství bouchá za minimální mzdu. Ne, on to totiž klidně může být penzionovaný elitní vrah z Bisky, co se kariérně našel jako permanentní zaměstnanec měsíce v oddělení řeziva, jenž ve volných chvílích čte přeceňované sračky od Hemingveje, rád dlouze existenciálně filosofuje a je sveřepým ochráncem slabších, utlačovaných, vdov, sirotků a ukrajinských štětek. Takový týpek, dokonale trénovaný ve střelbě hřebíky a zacházení s kompletním sortimentem mechanického ručního nářadí, by mě pak za hrubost klidně mohl na sto metrů ukřižovat až v zahradním nábytku, umlátit gumovým kladívkem nebo opíchat lištovými rohy na plovoucí podlahy. Ač se jednalo o hloupou, unylou, patetickou a mnohdy až směšnou hovadinu určenou pro totální debily, poučil jsem se a už raději nikdy Nataše jednu nepřimrdám před jakýmkoliv hobby marketem, abych náhodou neměl druhý den v patách podobně reálného „Zabijáka z Hornbachu“! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílená a nezáživná rutina. Navíc ještě natažená do 132 minut plných těch největších klišé viděných ve stovce jiných filmů. Washington je cool drsňák z výrazem černýho trpitele co chodí rád do kavárny, čte knížky, rozdává moudra a oblíbí si šlapku kterou má pod palcem Ruská mafie. Když ti debilové odmítnou jeho velkolepou nabídku a nechtějí mu jí prodat za 9800 dolarů (nevím jako co si ten vocas myslel) a navrch jí ještě dají pořádnou nakládačku rozhodne se jenom tak z plezíru, že ty Rusáky všechny zlikviduje. No prostě pakárna co vám budu povídat. Washington už je odepsanej pravda já ho nikdy nemusel, ale tady už mě to jeho sebeuvědomělý rádoby herectví fakt lezlo na nervy. Střih akčních scén je naprosto šílenej a nepřehlednej. Jedinej plus vidím v tom závěrečným masakru zahradní technikou aneb když nevíte coby najdete to v Obi. Jinak zklamání tohle Fuqua neukočíroval a daleko víc než kino by tomuhle produktu slušela nálepka direct to dvd.35% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sebejistý Fuqua a neesonovský Washington v komorní akční "jackreacherovině" o hrdinovi, na kterého se v naštvaném módu nechytají ani Avengers, a v níž skape víc lidí než ve všech Terminátorech dohromady. Nebýt dvou hrozně zbytečně přehrocených scén (mučení plynem, tankery), bylo by to za pět, pánové! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Teddy (Marton Csokas) má na hrudi vytetovaný nápis: "Nedotýkej se mě, jestli chceš žít!" a na zádech slova: "Teror", "Smrt" a "Temnota". (Raziel_cz)
  • Všetky mobilné telefóny používané vo filme sú Sony Xperia Z3 Compact. (Laslo)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama