Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (324)

plakát

Zátah 2 (2014) 

Pokračování výborného Raidu je prakticky jiný film. "Dvojky" se většinou svezou na popularitě a nepřidávají nic nového, tady Evans dokázal, že to jde i jinak a prakticky stejně, někdy daleko lépe. Z přemíry dialogů jsem měl ze začátku strach, ale protože jde o úplně jiný styl vyprávění, skvěle navozuje atmosféru svými retrospektivy. Trochu mně zamrzelo, že Yayan Ruhian nedostal větší prostor a taky trochu chyběl jeho druh postavy, který stvárnil v prvním díle, ale po dokoukání tvůrcům všechno odpustíte. Trošku je mi líto, že se do filmu nedostaly některé vystřižené scény, ale asi by to už byl až moc velký masakr.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Film, který si nebere servítky. Bohužel jsem jej viděl po posledním zpracování Dredda a svou náplní jde o velmi podobné snímky. Raid ale přidává něco navíc. Tam, kde Dredd útočí svým dokonalým zpracováním univerza Megacity One, přidává Raid na uvěřitelnosti a surovosti. Akční, brutální nářez, plný děje. Zdá se to být až nemožné, ale člověk je napnutý od první chvíle až do hořkého konce.

plakát

Gekidžóban Hagane no renkindžucuši: Šambala o juku mono (2005) 

Důstojené pokračování série, rozvíjející konečnou myšlenku. Bez seriálu by tento film neměl logiku a i když bylo jeho samotné zakončení skvělé, tímto snímkem celé vyprávění o bratrech Elricových autoři ještě vylepšili a hlavně povýšili.

plakát

Fullmetal Alchemist (2003) (seriál) 

Člověk si při sledování tohoto anime vytvoří určitý obraz, jak tento svět funguje a nakonec je mu tento logický princip rozmetán na kusy. Nelituju toho, čekání na konec se vyplatilo a osobně mám pocit, že i když vše skončilo tak, jak si jednotlivé postavy přály, nikdo nebyl sám za sebe spokojený.

plakát

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009) (seriál) 

Fullmetal Achemist Brotherhood byla opravdová jízda a to jsem byl ze začátku, asi tak prvních 10 dílů, silně rozladěný. Rychlý start, hodně věcí z původní série chybělo, ale když jste vypustili všechno, co jste znali z minula, začal děj nabírat obrátky. Je až skoro neskutečné, jak si autoři dokázali pohrát se všemi postavami, vytvořit jim takřka dokonalou historii (což asi nebyl až takový problém, stačilo čerpat z komixů), ale právě komplexnosti a rozložení jak v prostoru tak v čase, získává novější zpracování navrch.

plakát

Girls und Panzer (2012) (seriál) 

Absurdita na n-tou. Kupodivu ale funguje víc než dobře. Kombinace středoškolských kroužků a obrněné techniky z WWII je dokonalá a až nebudou tankové bitvy ze strategického hlediska nijak převratné, jsou velmi dobře filmově zpracovány. Nedokážu si představit, co by se stalo při větším rozsahu, ale při délce 12 dílů to funguje dokonale. A navíc, pokud jste aspoň minimální fanda do vojenské techniky, tak překousnete i školní pasáže.

plakát

Darker than Black: Kuro no keiyakusha - Gaiden (2010) 

Série Darker than Black je mne na hodně vysokých místech, ale tato třetí série je ješětě o něco lepší, než původní první. Komu se nelíbilo zakončení, tak tyhle 4 díly to bezmezně vynahrazují. Celý seriál jsem sledoval chronologicky, tedy v pořadí 1.-3.-2. série a vyplatilo se to. Mnoho otázek je tak zodpovězeno a hodně věcí vám tak docvakne docela rychle. Nicméně nouze o neskutečná převapení není.

plakát

Darker than Black: Kuro no keijakuša (2007) (seriál) 

Podivné. Postavy jsou silně černobílé, ale nakonec vás stejně přitáhnou. To, co na jednu stranu působí jednoznačně, není až tak jasné. Moderní Japonsko v seriálu prakticky beze změn. Život funguje normálně, ale svět se změnil. Hodně se mi líbí myšlenka, že za použití "magie", musíte zaplatit podle smlouvy. Celkové vykreslení světu ale hraje až druhé housle, protože opět jde hlavně o vztahy lidí a kontraktorů.

plakát

Black Lagoon - The Second Barrage (2006) (série) 

Po první sérii, která chvilkama vázla, je tohle svěží vítr, plný prázdných nábojnic, vyhřezlých střev a smysluplných hovorů. Vůbec jsem po shlédnutí Second Barrage měl pocit, že šlo první sérií jen o nějakou předehru a naservírování principů, kterými se bude seriál dál ubírat. Po naprosto brutálních dílech s dvojčaty, se Rock s Revi přesouvá tam, kde by měl najít relativní klid a místo toho jej konání lidí kolem poznamená víc, než by chtěl. Oproti velkému množství názorů kolem, že by mělo být zakončení jiné, zastávám opačný názor. Nebyla to jízda, mělo to logiku!

plakát

Black Lagoon (2006) (seriál) 

Od první chvíle pěkná jízda. Seriálu vadí jen jedna věc a tou je jisté rozdělení a ne zrovna moc provázaný děj. Nicméně všechno, co by jste si od podobné věci přáli, to zde najdete. Hlavní linka se sice zdánlivě točí kolem agentury Lagoon, a potažmo kolem antihrdinky Revi, ale postupně na sebe strhne větší pozornost sám Rock, který se do světa plného násilí a takřka bezdůvodného vraždění, podplácení a prostituce, snaží vnést určitý řád a slušnost. Odpovědí jsou mu většinou rány.