Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (247)

plakát

Doteky osudu (2012) (seriál) 

Uff, to se mi zase ale nějaký seriál hodně zamlouvá. Schéma každého dílu je jasně dané a rozpoznatelné a moc se mi na tom líbí, že vždy se jedná o jeden příběh tvořící mozaiku lidí, kteří o sobě nevědí a nikdy se nedozvědí, anebo se naopak jejich cesty spojí .. někdy nakrátko, jindy na delší čas. Občas se v něm objeví nám známé postavy vpadnuvší do děje třeba jen na chvilku, ale vždy s nezastupitelným místem v celé dějové linii. Je to napínavá skládačka, nad jejíž rozplétáním se tají dech .. můj tedy stoprocentně. Nádhera!

plakát

Druhá šance (2012) 

Tak nějak nevím .. líbilo se mi to, ale abych si tento snímek pustila znovu, to ne, takovou potřebu nemám. Herecké výkony ale stabilně velmi dobré.

plakát

Ruby Sparks (2012) 

V úvodu/obsahu tohoto filmu je napsáno, že jde o "romantickou komedii", ale já musím přiznat, že pro mě to komedie nebyla ani trochu, ačkoliv humorných míst, obzvlášť na začátku filmu, jsem tam našla hodně a úplně se tetelila blahem. Prvotním impulsem, abych se na Ruby Sparks koukla, bylo hlavně napojení na Malou Miss Sunshine, kterou miluju!. Že tento snímek natočili stejní režiséři a hlavní postavu ztvárňuje Paul Dano, který patří mezi ty, jež si všímám, bylo pro mě jasnou pobídkou. Nebudu se pouštět do něčeho, co neumím, tedy do sofistikovaných komentářů, takže jen velmi pocitově - ze začátku pro mě určitě mnoho zajímavých a chytlavých momentů, nápadů, kdy jsem byla hodně zvědavá a napjatě čekala, kam to povede dál? Aby po nějaké době po vtipu veta, zato dostatek smutku. Momenty a nápady ale pro mě stále stejně zajímavé. Jen bych tentokrát film v určité rovině smutku, do jaké se pusunul, i ukončila. Romantický závěr tam byl z mého pohledu už navíc.

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Uf, tak to mě zase jednou nějaký film dostal .. brečela jsem jako želva :) Silný příběh plný emocí, které jsou divákovi nabízeny jedna za druhou ale přesto citlivě. Pro mě uvěřitelné a lidské. A aby toho nebylo málo, Ezra Miller ještě ke všemu zpívá a hraje v kapele Sons of an Illustrious father a vůbec to není špatný! :) To samozřejmě s filmem nemá co dělat, i v mém komentáři je to jaksi navíc, ale nechci, aby chybělo .. pro mě jde o doplnění mozaiky. Ať je to, jak chce, film rozhodně stojí za podívání. A Ezrovo Hallelujah taky :)

plakát

Tohle není Kalifornie (2012) 

No teda... to bylo! Vůbec jsem nečekala tak silný dokument... k obrazovce mě to v podstatě přišpendlilo od začátku do konce. Silná výpověď doby a jedné subkultury v ní. A to ani nemluvím o té osobní linii vinoucí se osudy party kamarádů.

plakát

Věra 68 (2012) 

Na tento dokument jsem netrpělivě čekala, těšila se a .. dočkala :) Věru Čáslavskou jsem měla vždy ráda, vážila si jí a za tento hold Olgy Sommerové člověku, který si v životě prošel tak trnitou cestou, chci poděkovat. Zhostila se ho důstojně a přesto s vtipem. Vidět Věru Čáslavskou, jak tančí v kuchyni (teda spíše šlo o vzpomínku na prostná) a její dcera se na ni láskyplně dívá s obrovským úsměvem ve tváři a v očích, bylo pro mě velkou radostí. A klobouk dolů, že z hlubin svého bolavého nitra se dokázala vydrápat ven a dokonce v takové vnitřní formě a radosti. Děkuji za to. A je to přesně tak, jak píše ve svém komentáři JANARYBA: "Kéž by u nás byl větší počet takových duchovních samurajů, jako je paní Věra!"

plakát

Ve stínu (2012) 

Výborná "dobovka"! Protože pro sebe líp hodnotím určitě to "dobové" než "detektivní", ale nijak mně to nepřekáželo, naopak - rozmotávání šíleného uzlu, který vytvořila státní bezpečnost, se mi líbilo. Vše do sebe zapadalo, jak mělo. A byť nešlo o srdcervoucí, nervy drásající drama, tíživá a tristní atmosféra padesátých let byla myslím vykreslena umně. Ale to by zhodnotil spíš nějaký pamětník. A já hodnotit nechci. Film mě nezklamal a jen víc podobně zdařilých.

plakát

Wide Boyz (2012) 

Tak to jsou prostě regulérní cvoci! :) úžasný, úžasný, úžasný .. Pete Whittaker a Tom Randall, dva "vetřelci" z Anglie, kteří se pustili do legend spárového lezení s drzostí kluků, která, nedá se jim to upřít, rozesměje až nahlas. Jsou skvělí a tenhle krátký dokument je zkrátka velikou parádičkou.

plakát

Báječný hotel Marigold (2011) 

Annglické filmy mám ráda. A Judi Dench. Takže musím říct, že jsem se dopředu celkem dost těšila. Nakonec to ale pro sebe nevidím na víc než 3 hvězdičky, ačkoliv mnoho příjemných a vtipných momentů, tak jak to už Angličani umí .. s klidem a noblesou. Na druhou stranu chvilkami docela i chaos, příliš drobných minipříběhů, příliš nevím čeho ještě. Ale celkově nezklamalo a to je hlavní.