Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Dokumentární
  • Pohádka

Zajímavosti k filmům (6)

Náměstíčko - Vánoční dárky

Náměstíčko - Vánoční dárky (2004) (epizoda)

Ve scéně, kdy Laďka Svatá (Kristýna Jetenská) nastupuje před diskotékou spolu s ostatními do zelené škodovky, aby všichni odjeli na další zábavu, si lze všimnout drobné chyby ve střihu. Laďka nasedá do auta, které zatím není nastartované a má zhasnutá světla, hned v následujícím záběru však můžeme vidět totéž auto s již běžícím motorem a rozsvícenými světly, zatímco Laďka stále ještě stojí u otevřených dveří a nastoupit se teprve chystá.

Všechno nejlepší!

Všechno nejlepší! (2006)

Filmový děj se odehrává během jediného dne, a tak se ve filmu několikrát zobrazí údaj o aktuálním denním čase. V ranním vysílání sděluje moderátor v rádiu, že dnes od sedmnácti hodin začíná fotbalový zápas mezi Spartou a Brnem, ale už v 18:00 zazní z téhož rádia konečný stav tohoto zápasu. Fotbalový zápas však bez poločasové přestávky trvá 90 minut.

Já, Olga Hepnarová

Já, Olga Hepnarová (2016)

Státní poznávací značky některých automobilů ani přibližně neodpovídají době, v níž se děj filmu odehrává. Např. poznávací značky ADZ 43-60 (pro osobní automobil) nebo ABA 76-24 (pro nákladní automobil) byly vydány až v 90. letech, zatímco film pojednává o událostech roku 1973. Naproti tomu poznávací značka ABO 48-25, kterou lze ve filmu spatřit na Trabantu Olgy Hepnarové, je autentická – SPZ přesně v této kombinaci měl Trabant Olgy Hepnarové i ve skutečnosti. Kromě samotné kombinace se však filmová SPZ Trabanta liší oproti reálné poznávací značce ze 70. let v mnoha detailech, a to zejména velikostí a stylem vyobrazených písmen a číslic.

Slunce, seno, erotika

Slunce, seno, erotika (1991)

Oranžovo-bílý autobus Karosa LC 736, kterým se herci a filmový štáb dopravili do Itálie, změnil během své cesty několikrát registrační značku. V jednom záběru je vidět trutnovská SPZ TU 84-02, v jiném záběru je zase čitelná strakonická značka ST 25-19. Při natáčení byl také v určitých záběrech původní zvuk motoru nahrazen přidaným zvukem, ale z jiného typu autobusu. Po dokončení filmu byl autobus ve vlastnictví dopravní společnosti OSNADO spol. s r.o., kde jezdil až do roku 2003.

Třetí patro

Třetí patro (1985) (seriál)

V prvním díle dobíhá Martin Brázda (Lukáš Vaculík) před učilištěm autobus typu Karosa ŠM 11, když ale před internátem z autobusu spolu s učnicí Olinou Bláhovou (Alice Chrtková) vystupuje, už se jedná o autobus typu Karosa B731.

Třetí patro

Třetí patro (1985) (seriál)

Ve druhém díle předbíhá Michal Kadlec (Jan Antonín Duchoslav) ve frontě na výdej obědů. Když se na něj oboří jeden z učňů, který ve frontě čeká, chce znát Kadlec jeho jméno. Kadlecův kamarád mu vytáhne z tašky sešit, z jehož štítku jméno zjistí - učeň se jmenuje Duchoslav, stejně jako představitel Michala Kadlece.

Reklama