Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (306)

plakát

Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010) 

Naprosto souhlasím s uživatelem "Max-Wesslo" dovolil jsem si zkopírovat jeho komentář: Banksy poukázal invenčním způsobem na umění nikoliv jako 'očišťující' a inspirativní záležitost, nýbrž jako svět přetvářky, hype-u a plevele vyskládaného dolarovými bankovkami. Vytvořil karikaturu umělce, zapáleného a obětavého francouzského exota, který díky němu a stádu blbců dost možná opravdu vydělal těžké peníze a výborně tak naplnil prvotní účel tohoto snímku. Mr. Brainwash - vymývač? Myslím, že Banksyho citace to vystihuje přesně: "Mr. Brainwash is a phenomenon (think in the cultural sense) - and I don't mean that in a good way." (Max-Wesslo)

plakát

This Movie Is Broken (2010) 

Nedá se říct, že je to film. Je to spíše filmově ztvárněný přenos z vystoupení skupiny Broken Social Scene. Pokud tedy nejste fanouškem této hudby, tak nedoporučuji. Celý koncert je asi v hodinové stopáži, kde jsou zaznamenány celé písničky z koncertu v Torontu. Zbylých dvacet minut je vstřiženo do koncertu a vzniká z toho zápletka. Přechody jsou velmi artově udělány a kamera vypadá velmi zajímavě(zvedačky, švengy, jinak zaznamenaný pohyb a tok světla). Příběh je romantického rázu. Krátký děj sleduje trojici lidí, kteří se chystají na zmiňovaný koncert. Dva muži jedna dívka. Jeden pár. Dva nejlepší kamarádi. Stejná vášeň pro hudbu. Stejná vášeň pro sebe samotné. Bylo zajímavé sledovat napjatou sexualitu mezi dvěma kamarády, která melancholicky vyvrcholí po euforickém doznění hudby v jedné letní noci Toronta.

plakát

Control (2007) 

Zkurvený bary jsou zkurveně nudný. Zkurvený kluby jsou zkurveně plný zkurvenejch holek a zkurvenejch kluků se zkurvenou vraždou v očích. Zkurvenej chlápek je zkurveně pobodanej, když čeká na zkurvenýho taxíka. Zkurveně zůstáváte ve zkurveným domě. Zkurvený sousedi si zkurveně stěžujou… Velká pocta Joy Divison, která každého příznivcem, ať už indie, punkové nebo v případě Joy Division post punkové hudby zahřeje u srdíčka. Tento film je opravdu citlivě zrežírován a trpělivě nafilmován. Skvělý černobílý zážitek.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Dá se říct, že Kubrick má mnohem lepší filmy. A Clockwork Orange je bohužel mezi diváky více profláklejší, než mistrovi významnější díla. Tento film je sadistická podívaná doplněná prvky popkultury z počátků 80.let, kde mladý Alex se svojí bandou kamarádu provádějí výtržnosti pod hranou zákona. Celý film je dokreslen v závěrečném vrcholení. Kde Alex, dalo by se říct vyléčený člověk doplatí a pocítí surovost svých kumpánů. Náročný film pro náročného diváka.

plakát

Vzepřít se obrům (2006) 

Šílená propagační agenda na Boha, která hraničila s fanatizmem. Film nebyl ani dojemný nebo napnutý vyhrocenými scénami ze hřiště. Špatné.

plakát

Přirozený talent (1984) 

Říká se, že tento film v hlavní roli s R. Redford je nejlepším filmem s baseballovou tématikou. Film je natočený podle předlohy románu spisovatele Bernarda Malamuda. Předlohy se drží velmi zvolna a většinu základních fakt vynechává. I přes to mu to na kvalitě nijak neubírá. Film je zpracován bez velkých emocí, ale bohužel i s americkým megalomanským patokem (viz. Hobbsovy odpaly). Jinak je to příjemný snímek, který neurazí.

plakát

Chlapec v modrém (1986) 

Standardní sportovní drama. Cage zde hraje velmi průměrně, ale to se nesmíme divit, když jde o jednu z prvních rolí. Ono stejně dokonale hrát v něčem takovém, co je opsaná z šablony pro sportovní dramata tohoto rázu. Hlavní hrdina, podceňovaný samorost se objeví na scéně sportovní disciplíny, kterou s přehledem vyhraje. V průběhu nastupuje nějaká překážka, kterou následuje příchod ženy. A závěr je odkázán na světový, mistrovský závod, který náš dotyčný dramaticky vyhraje. Prosté, pořád stejné.

plakát

Vlkodav z kmene Šedých psů (2006) 

Ruská kinematografie je pro můj filmový um neprobádanou oblastí. Vlkodav z kmene šedých psu, mě opravdu mile překvapil svojí něžností a nenuceností. Velkou roli zde odehrávala malebná krajina, která svými barvami dokreslovala tento fantazy příběh. Jediné co musím podotknout, je jistá shoda s dějem Barbara Conana. Doporučuji především jako oddychovku.

plakát

Skřípění (2003) 

Správná teen komedie o skate tripu za svým snem. Film je především určen fanouškům tohoto sport, jejichž věk se pohybuje okolo 10-15lety. Je to asi přirozené, že každý kluk chce být vrcholným sportovcem ve svém odvětví, především být sponzorován, nějakou vábnou značkou, která by jeho free live zabezpečila. Povede se to této komické čtyřce? Uvidíte sami…