Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4)

plakát

Američtí bohové - The Bone Orchard (2017) (epizoda) 

Knihy Neila Gaimana jsou pro mě srdeční záležitostí. American Gods se řadí mezi nejoblíbenější ze všech. Pokud bych neznal předlohu, pravděpodobně bych hodnotil o něco lépe, ale bohužel se narozdíl od knížky seriál zdá být mnohem akčnější, diváka děj příliš nepohltí, mysteriózní scény působí trošku lacině, nicméně těžko hodnotit po prvním díle. S castingem jsem spokojený tak napůl - Mr. Wednesday sedí absolutně, Shadow je samozřejmě šok. Rozhodně si mě to zatím nezískalo, pravděpodobně moc velké sousto ke zpracování. Jsem zvědavý na pokračování.

plakát

Zázračná planeta - Série 2 (2016) (série) 

Tak tyto dokumenty by měl vidět povinně každý člověk! Ne, že by byly významně poučné, ale jen těžko bude člověk líp definovat krásu než skrze jejich záběry. Nedovedu si představit kolik práce a času muselo být vynaloženo k uskutečnění jediného dílu. Ještě k tomu je každý dílčí příběh zvířete skvěle dramaticky zpracován. Ať už se člověk pobaví nebo mu tuhne krev v žilách. Víc superlativů mě už nenapadá...

plakát

Atlas mraků (2012) 

Po prvních pěti minutách, jsem se zamyslel nad tím, co se právě událo a pokud bych nečetl několik recenzí a neslyšel kontroverzní komentáře lépe zasvěcených lidí, nevěděl bych co si mám o tom všem myslet. Naštěstí jsem na to byl připraven a jen jsem si řekl: "Radši se budu v příštích třech hodinách maximálně soustředit!" a přesně to jsem udělal. Narovinu vám říkám, že pokud se na tento film budete dívat doma a během toho si budete vařit večeři nebo snad jen vést konverzaci, tak je klidně možné, že vám unikne jakási zdánlivě nepatrná souvislost, která příběhy nenápadně spojuje a můžete být částečně mimo po zbytek filmu. Já, i přesto, že jsem neodtrhl ani na chvíli svou pozornost, jsem musel po promítání vyjít z komplexu a velmi pečlivě si utřídit myšlenky. Došel jsem k závěru, že je to naprosto geniální dílo, které je přesně na hranici toho, co je člověk schopný vstřebat. (Což například u některých Lynchových filmů jednoduše schopen není, což neříkám že je vyloženě na škodu.) Ve filmu je navíc ještě velké množství jemných narážek na předešlé filmy a knihy, které mi určitě z části unikly. Způsob vyprávění, který režiséři zvolili je absolutně originální. Děj vrcholí ve všech úrovních najednou a dovolí si dokonce i to, že přebíhají z jedné vrstvy do jiné třeba i po pěti minutách, (Je tu celkem 6 dějových linií!!) což je ještě zajímavější tím, že téměř každý příběh hraje na jinou notu. Je klidně možné, že se z plna hrdla smějete a po dalších dvou minutách sedíte přimrazený ke svému křeslu s otevřenou pusou. Ano, mluvím ze své zkušenosti. Opravdu mě v tuto chvíli nenapadá nic, co bych filmu vytknul. Snad jen, že budu pravděpodobně muset utratit další 200,- za kino, protože při druhém shlédnutí bych se právě soustředil na ony detaily, které mi unikly.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

No tak kde začít. Můj celkový názor je samozřejmě ovlivněn mými očekáváními, která byla, ruku na srdce, trochu přehnaná-prostě jsem čekal mindfuck, a kromě Hobita a snad nového Tarantina nejlepší film roku. Pokud bych měl srovnávat s předchozími filmy trilogie, tak tento díl na mě zapůsobil nejméně, zaprvé jsem neměl jako divák vybudovaný jakýkoli vztah k jednotlivým postavám, jelikož jejich psychologie mi nepřišla až tak propracovaná ani se jí tolik nevěnoval film. Dále mě hodně zklamalo, že od tak kvalitního režiséra vidíme klasické americké akční klišé v mnoha scénách (například záchrana situace na poslední chvíli apod.), které narozdíl od ostatních jeho filmů nejsou moc nápadité. A tyto scény vyvrcholí "I am your father." momentem, nebo aspoň mi ho to trošku připomnělo, který na mě ovšem neměl žádný efekt typu trhání si vlasů a uvědomováním si, že to najednou všechno dává smysl. Navíc posledních 40 minut mi přišlo že se scénárista začal nudit a zjednodušil si práci poměrně jednoduchými vyústěními, které chvílemi bijí do očí. Jako klady beru samozřejmě hudbu, postavu Catwoman, u které se mi celkem líbilo jak vytvořili nový pohled na postavu, kterou navíc hrála půvabná Anne Hathaway. Podívám se na to znovu za pár let a možná svůj názor přehodnotím, když vidím jak to je prý úžasné, ale zatím jsem na tom takhle, Každopádně se i po této zkušenosti stále těším na další Nolanův film!