Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Akční

Obsahy (9)

Matching Jack

Matching Jack (2010)

Marrssa (Jacinda Barrett) je žena ve středních letech. Potýká se s vážnou nemocí svého syna a je nucena navíc čelit nevěře svého manžela. Všechno se jednoho dne změní, když potká příslušníka irského námořnictva. Celý její chaotický život se tak obrátí naruby, ale neobvyklá love story jí pomůže překonat těžkosti, třebaže tak poruší všechna pravidla.

Jako v zrcadle

Jako v zrcadle (1961)

Film popisuje 24 hodin jedné rodiny na odlehlém ostrově. Otec David je do sebe zahleděný spisovatel, jehož rodina - syn Minus a zejména schizofrenní dcera Karin a její manžel Martin - obtěžuje nebo zajímá jen z hlediska postřehů, které si chladně zapisuje do svého deníku. Ten jednoho dne Karin najde a to co si přečte, urychlí průběh její nemoci a dožene jí k činům, jež mnohonásobně zhorší už tak tragické vztahy v rodině.

Černá a bílá

Černá a bílá (1999)

Dvě barvy v názvu filmu symbolizují dvě tváře New York City - černošskou pop kulturu, hip hop a kriminalitu na jedné straně, a touhu bílé mládeže snažící se černošský styl života napodobovat a kopírovat tak, aby mohli překročit hranice mezi svým a černým světem a zapadnout na druhé straně. Do mixu příběhů mladistvých zapadá i manželská dvojice, která se rozhodla o této podivné snaze natočit dokument.

Fårödokument 1969

Fårödokument 1969 (1970) (TV film)

Bergmanův první dokumentární film vznikl jako pokus zachytit každodenní život obyvatel tohoto malého ostrůvku v Baltském moři, kde si pořídil domek. Místní obyvatelé si natolik získali jeho srdce, že zatoužil malebnost krajiny a laskavost obyčejných lidí zaznamenat. Když film uvedla švédská televize, byl velice kladně přijat. Dokumentu se dostalo - po deseti letech - pokračování.

Čekající ženy

Čekající ženy (1952)

Čtyři ženy čtyř bratrů tráví dovolenou na pobřeží Stockholmu, kde čekají na manžely, kteří jsou na služební cestě. Čekání si krátí vzpomínkami na nejrůznější zážitky a momenty ze svého života. Ráchel vypráví o románku s bývalým spolužákem, kvůli kterému manžel vyhrožoval sebevraždou, Marta na svůj pobyt v Paříži a o poměru s tamním bohémem, jemuž později porodila dítě. Karin popisuje incident, kdy po nevydařeném firemním večírku uvízla s manželem ve výtahu, a čtvrtá žena se nesvěří s žádným zážitkem, za to jí zážitky ostatních nečekaně ovlivní.

Lekce v lásce

Lekce v lásce (1954)

Davide je gynekolog a má poměr s jednou ze svých pacientek. Když se jeho žena o nevěře dozví, opustí jej s jeho nejlepším přítelem Carlem-Adamem. Oba jsou přesvědčeni, že se spolu rozvedou, ale po náhodném setkání obou manželů dojde k poznání, že vztah plný nezapomenutelných zážitků je natolik pevný, že jej hned tak nic nerozbije.

Karinina tvář

Karinina tvář (1984)

Další z řady výjimečných Bergmanových dokumentů je o jeho matce Karin. Režisér ho natočil pouze na základě fotografií z rodinných alb. Proměny tváře ženy, jež pro Bergmana mnoho znamenala, jsou doprovázeny působivým komentářem samotného režiséra.

Den zlomu

Den zlomu (2007)

Příběh tří přátel se začíná odvíjet v momentě, kdy se v USA – hypoteticky – vrací povinná vojenská služba. Dostávají povolávací rozkaz do války v Iráku. Ani jeden z nich na takový krok do neznáma není připraven a přesto mají všichni pouhých 30 dnů na to, aby se s touto skutečností vyrovnali. Řidič taxíku Dixon (Jon Bernthal) se jako jediný zdá být zprvu touto vyhlídkou nadšený. Zato Georgie (Chris Klein), jehož kariéra se slibně rozjíždí a se ženou překonavší rakovinu očekává narození potomka, a zrovna tak tichý spisovatel Aaron (Elijah Wood), jsou vyhlídkami na válku zcela zničeni. Každý z nich má na vybranou…

Melvin a Howard

Melvin a Howard (1980)

Melvin (Paul Le Mat) je nenapravitelný snílek a také smolař. Manželka jej opustí, nemá práci a smůla se mu lepí na paty ať dělá co dělá. Jednoho večera najde na opuštěné silnici uprostřed pouště zraněného motocyklistu a poskytne mu pomoc. Ke svému údivu se dozvídá, že ten komu tak nezištně pomohl, je excentrický milionář Howard Hughes (Jason Robards), ale brzy na to zapomene. Po určitém čase se k němu donese zpráva, že Howard Hughes zemřel a Melvina stanovil dědicem více jak 100 miliónů diolarů. Jeho život to převrátí naruby.

Reklama