Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Rodinný

Poslední recenze (167)

plakát

Till the End of the Moon (2023) (seriál) 

Jedno čínské přísloví praví: "Když máš čtyři svatby se stejnou ženou a pokaždé to nedopadne dobře, pak asi děláš něco špatně." :-)

plakát

Song of the Moon (2022) (seriál) 

Plný počet * si seriál zasloužil především za přenádherný vizuál. Neonové barvy podvodního světa, vrcholky hor v oblacích pohádkového světa jsou možná krásnější než v Avatarovi 1 a 2 dohromady. Také kostýmy plně dostojí kategorizaci seriálu - "kostýmní drama". Kombinacemi černé a bílé se tvůrci snažili vystihnout na které straně jin-jangového kruhu se postava právě nachází, a že to některé z nich neměly jednoduché - v průběhu seriálu změnili několikrát stranu. Také mužský svatební oblek pošitý tisíci rubíny jsem ještě neviděl. Co mi trochu pokazilo dojem byl konec resp. konce, kdy jsem moc nepochopil záměr tvůrců a tak nějak mi připadlo, že se na závěr pohádali producent, režisér a scénárista a každý to chtěl zakončit po svém a protože ani jeden z nich neměl sílu přehlasovat ty ostatní, natočili je všechny a s hodně chabým vysvětlením je všechny použili. A na závěr, něco obecnějšího, k tomu, co jistý typ lidí, včetně mě, na těchto seriálech přitahuje. Hlavní hrdina několikrát odnáší zraněnou hrdinku v náručí, přes mnohé nevraživé pohledy a všichni tak nějak víme, že ona je v absolutním bezpečí. Dámy a pánové, kteří jste milovníky těchto seriálů - kdo z vás by v tu chvíli nechtěl být na místě hrdinky/hrdiny, a to včetně její postavy mající max. tak 50 kilo? ;-)

plakát

Dance of the Phoenix (2020) (seriál) 

Opravdu váhám kolik * si seriál zaslouží, ještě kolem 20. dílu to vypadalo na max. 4, ale závěr to vylepšil, takže po započtení * pro mou oblíbenou herečku a * za to, že většina kladných postav se dožila konce, i když v případě některých, bylo jejich přežití s podivem i v rámci žánru, je to za 5.  Co se týká zranění a smrtí, je to nejen v tomto seriálu mimo realitu. Na jednu stranu lidé padají a pravděpodobně umírají po řezu mečem, či jiným ostrým předmětem na krku – ano je to smrtelné, ale tepenné krvácení, tedy stříkající krev, nečekejte. Na druhou stranu, poté, co meč projede vlevo od hrudní kosti mezi žebry a vyjede vedle lopatky (anebo obráceně), je hrdina sice těžce zraněn, ale zpravidla za pomocí hrdinky vyléčen. Ano, oni ti „kultivující“ a „nesmrtelní“ mají asi tužší kořínek, ale pokud nemají srdce někde jinde než my obyčejní smrtelníci, tak by to opravdu neměli přežít. A na závěr, ještě zmínka o zavádějícím obsahu na My drama listu. Ten, kdo si jej přečte a následně zhlédne seriál má dojem, že muselo dojít k nějaké záměně. V obsahu se mluví o současné dívce Meng Yuan, studentce tradiční čínské medicíny, ale v celém seriálu není ze současnosti ani jeden záběr a jméno Meng Yuan také nepadne. Pouze hlavní hrdinka, tak nějak tuší, že její skutečný život je jiný než ve fantasy kontinentu. Možná je to v knižní předloze, možná některé díly nakonec nebyly uvedeny, jisté je, že seriál si nechává otevřený konec, ale natočení pokračování je ve hvězdách.

Poslední hodnocení (2 313)

Fights Break Spheres - Season 2 (2023) (série) (S02)

22.12.2023

Till the End of the Moon (2023) (seriál)

22.12.2023

Song of the Moon (2022) (seriál)

15.12.2023

Dance of the Phoenix (2020) (seriál)

08.12.2023

Seal of Love (2022) (seriál)

02.12.2023

Love and Redemption (2020) (seriál)

28.11.2023

Qie shi tian xia (2022) (seriál)

19.11.2023

Snivokraj (2022)

13.11.2023

Alita: Bojový Anděl (2019)

09.11.2023

Reklama