Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (130)

plakát

Rozehrávači (2023) (seriál) 

Jednou si tak říkám, že dozrál čas se toho Netlixu už zbavit. A ty kulišáci na mě vybalej, že chystaj tuhle parádu. Patrick je mimozemšťan, jak říká s oblibou Standa Jantoš. A Kirk si musel získat obrovský množství nových fandů, mě nevymívaje. Obrovsky skromný a pokorný sympaťák. Je mi ho líto, jak dostává naloženo zápas co zápas za tou bídnou O-line ve Vikings.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Tomu se říká správně zvolená taktika. S takhle silným kádrem to stačí hrát jednoduše, nevymejšlet žádný zbytečný komplikovanosti a je z toho jasná výhra. Hoši děkujem!

plakát

Avengers (2012) 

Propadák nebo pecka, jinak to dopadnout nemohlo. A Whedon to zmáknul v suchým triku, jak se v ostatně od krále geeků očekává.

plakát

Borsalino (1970) 

Belmondo s Delonem k sobě pasují jako Newman s Redfordem. Škoda, že obě dvojice natočili jen dva filmy, ve kterých společně ztvárnili rovnocenné hlavní role.

plakát

Prokletý klub (2009) 

Mé fotbalové srdce zaplesalo. Nepotřebuju vidět vyumělkované zápasy plné technických fines, ve kterých k rozhodnutí dochází poslední akcí a vymetením šibenice nejlépe nůžkami. Toho se mi přece dostává naživo v Gambrinus lize. Pohled do zákulisí je to, co mě a věřím, že nejen mě, zajímá nejvíc. Bojím se, že filmy jako tento budou i nadále vznikat jen vyjímečně.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Sly nezklamal. Hlavy i končetiny lítali na všechny strany, kyblíky pod plátnem přetékali krví tak rychle, že je zaměstnanci kina ani nestíhali vylévat. A to je přesně to, pro co sem si do kina šel. U takovýho filmu není potřeba komplikovaně komplikovanýho a nečekaně vypointovanýho děje. Bohatě stačí vzít pár kaskadérů navlečených do uniforem a poslat na ně Ramba se Švédem. A že už to dnešnímu divákovi nestačí? Na to je odpověď jednoduchá. Kdo chce moc, nemá nic.

plakát

Počátek (2010) 

Že je Nolan genius není žádným tajemstvím. A že je Inception důkazem bravurně zvládnuté filmařiny, je taky bez debat. Ale nemůžu si pomoct, něco mi tu do dokonalosti scházelo. Nechci opakovat co tu vidím u jiných komentářů, jenže nevím jak jinak to nazvat a jak lépe to vystihnout. Prostě a jednoduše mi tam chybějí emoce. Sice sem seděl přikovaný k sedačce a neodtrhl oči od těch krásných obrázků a poslouchal úžasnou Zimmerovu hudbu, ale při odchodu z kina jsem nějak postrádal pocit, že jsem právě prožil něco vyjímečného. Každopádně po dlouhém zvažování to plné hodnocení přece jen dám, i když s odřenýma ušima.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Matthew je svůj a v tom je jeho největší síla. Navíc si pokaždý vybere vynikající hereckou sestavu v čele s Markem Strongem, který ač je obrovský sympaťák, tak záporáci se pomalu stávají jeho silnou doménou. Když k tomu přidáte kvalitní scénář a našláplý soundtrack, vyjde z toho jeden z nejzábavnějších filmů, který jsem v poslední době měl tu čest vidět. Jen tak dál pane režisére, doufám, že si do X-menů nenecháte od nikoho zbytečně kafrat.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Webb si asi vzal inspiraci z reklamního sloganu Staropramenu : "Kdy si naposledy udělal něco jinak?". A udělal moc dobře, protože v době kdy vzniká jedna "romantická komedie" nabitá hvězdami za druhou, se podobné filmečky vyjímají jak růže mezi trním. A i proto se nebojím dát nejvyšší hodnocení.