Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (24)

plakát

Hasiči (2010) (TV film) 

Zajímavý film, který nastiňuje práci hasičů. Samozřejmě mohl být o hodně lepší, ale hodnotil jsem hlavně to, že film se už konečně vymyká vzoru z úspěšného filmu „Hoří má panenko“. Prakticky většina filmů i seriálu s hasičskou tématikou natočených u nás je jen navazující pokračování ve zlehčování, nebo přímo v zesměšňování této práce. Což se u jiných potřebných složek jako je policie, či zdravotnictví neděje a točí se celkově dobré věci.

plakát

Na lovu (2021) (pořad) 

Čekal jsem dobrou vědomostní soutěž, ale po zhlédnutí několika dílů jsem byl zklamán. Lovec zná odpovědi dopředu, protože si je pravděpodobně přečte. Ano jsou mezi námi chytří lidé s encyklopedickými znalostmi, ale v porovnání s německou verzí je to v TV Nova hodně jiné. U nás lovec dělá záměrné chyby, až když soutěžící  mají jistou prohru. Pokud soutěžící jsou naopak velmi dobří tak se lovec prakticky nesekne. V německé verzi soutěže se daleko častěji vyhrává. Takže tuto soutěž na Nově beru spíše jako reality show, které nemusím.

plakát

Odio l'estate (2020) 

Pohodová rodinná komedie o dovolené u moře, doplněná pěknou italskou hudbou.

plakát

Car a Matilda (2017) 

Ruské historické filmy, které čerpají námět z dřívější historie jsou sice melodramatické, ale stojí za to se na ně podívat. Taneční role Matildy byla dublována ruskou mladičkou nadějnou baletkou Darií Tikhonovou.

plakát

Zdivočelá země (1997) (seriál) 

Výborně zpracovaný seriál ČT. Někomu možná může připadat příliš rozvláčný, ale při zkracování by divák přišel o podstatné detaily celého příběhu. Hlavně je celý příběh podle knižní předlohy založený na skutečnostech, které se stávaly, jak hrůzy koncentráků u nás, které vznikaly podle vzoru ruských gulaků tak vykreslení různých druhů postav. Ať již od ústřední dvojice manželů Maděrových, přes všechny postavy družstva až po druhou stranu. Pokud by seriál měl pokračování a je dobře, že nebude, tak bychom se pravděpodobně dočkali toho, co se stalo po roku 1989. Lidé typu Hejl, Holý, Žabák a další velice rychle převlékli kabáty, a najednou byli na jiné straně barikády. Seriál stojí za zhlednutí nejen pro pamětníky, kteří toto období zažili, ale také pro mladou generaci jako poučení kam až to může dojít, když si včas neuvědomíme rizika.

plakát

Týden s prezidentem (2017) (pořad) odpad!

Pořad mi připomíná kouzelníka (prezident), který má svého dobře připraveného asistenta (redaktor). Je průhledné, jak je vše včetně otázek připravené.

plakát

Kráska a zvíře (2012) (TV film) 

Velice dobře zpracovaná pohádka. Inu Němci se naučili točit pohádky.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) odpad!

Ve své době kdy tento seriál vznikal, tj. období normalizace za bývalého totalitního režimu jsem jej viděl. Nyní v dnešní době již nám nemá co říci, protože vychvaluje tehdejší období, ale proč jej televize do nekonečna opakují to je hodně divné.

plakát

Pevnost Boyard (2016) (pořad) 

Na tento soutěžní pořad jsem se těšil. Bohužel za málo peněz hodně muziky, to prostě nejde. Hodně zkrácená verze, ve které se akorát prezentují naše celebrity. Proč tam nemohli soutěžit i např. méně známí sportovci případně běžní občané? Celkem mi překvapil Jan Rosák, co by jako otec Fura. Ano mohl být trochu vážnější a přísnější. Když celkově porovnávám podobné pořady ze Slovenska, jako byla dříve Farma a nyní Ostrov tak jsou jasně lepší.

plakát

Dobré světlo (1985) 

Režisér Karel Kachyňa se svého času sešel na malém městě s místním scénáristou Karlem Čabrádkem a dal vzniknout tomuto filmu. Hlavním námětem je zkorumpovanost a pokrytectví nejen vedení města, ale všech kdo něco v tomto maloměšťáckém světě něco znamená. Hlavní hrdina zastoupený výborným Karlem Heřmánkem je postupně stále víc znechucen svým okolím a snaží se po svém vzepřít zkaženému a pokryteckému světu. Ve filmu je naráženo na společenské nedostatky v minulém režimu, ale které jsou bohužel běžné i v současnosti.