Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 191)

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Po dalším zhlédnutí přidávám pátou hvězdičku za jeden z nejideálnějších a nejlépe fungujících párů ve filmové tvorbě. Celkově je vidět fajn fungující rodinu, která se má ráda a neobsahuje příliš toxických vazeb. K tomu když se připočtou výborné vtipy a dokonalá Wednesday tak nejde jinak.

plakát

Adžin - Season 1 (2016) (série) 

První řada byla velmi příjemným překvapením. Příběh hodně kvalitní a jsem zvědavý, kam se ještě bude ubírat. Hlavní postava není nijak extra sympatická, ale dává jí to prostor projít nějakým vývojem a jako celek jsou svět i postavy dobře zpracované. Na rozdíl od mnoha dalších mi nevadí ani grafické ztvárnění. Ne vše musí vypadat stejně a takto to má alespoň svůj styl, který osobně oceňuji a než by mě vytrhával, tak ho mám seriálu spíš k dobru. První série lepší 4*, protože to přeci jen postrádá něco, co by to vyšvihlo úplně do top.

plakát

Adžin - Season 2 (2016) (série) 

Druhá řada je v některých ohledech slabší než první. Kromě padouchů většinu času nikdo nic moc nedělá a je tam jen pár dílů, kde se vůbec něco děje. Vůbec se mi nelíbila dynamika mezi Nagaiem a Nakanem, kde Nakano je v základu jen v pozici neschopného trouby, který nikdy nic nedokáže, jen aby vynikla Nagaiova dokonalost. Role Kaita, kamaráda z dětství, je už pak spíš k smíchu. O zobrazení a roli ženských postav, je pak lepší raději ani nemluvit. Tohle by asi v  Bechdelu propadlo na plné čáře. I přes různé nedokonalosti, ať už větší či menší, je to ale slušná podívaná, u které jsem se většinu času bavil.

plakát

African Folktales, Reimagined (2023) (seriál) 

Spíš slabší. Celé to dobře vypadá a prezentuje to neobvyklé prostředí, ale dost příběhů není příliš dobře zpracovaných a herecké výkony mají k dokonalosti daleko. Nejlepší byl asi 6. příběh, tomu není příliš co vytknout a dal bych mu lepší 4*. Druhá nejlepší byla asi jednička, která nabízí relativně ohraný příběh o pomstě, ale slušně zpracovaný. Lepší 3*. Trojka měla slušné propojení nového prostředí s lidovou pověstí, ale herecké výkony, obzvlášť dětí, zde byly tragické. Slabé 3* . Příběh 5 tak nějak prošuměl (2*), dvojka vyzněla do ztracena a nevím, co vlastně chtěla říct (2*) a čtyřka se mi za 1) nelíbila a za 2) nemám tušení o co tam šlo a jak to vlastně dopadlo (0,5*). Možná to byl zajímavý náhled do jiné kinematografie, ale ne příliš dobrý a ta originalita tam příliš cítit nebyla.

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

Pro mě nejhorší Cimrmani a velké zklamání. Sice jsou to lepší ***, ale na 4 to prostě není. Moc jsem se nezasmál, většina vtipů mi přijde taková... jednoduchá. Hodnotím teď, po shlédnutí v televizi, ale byl jsem i v divadle a už tehdy mi to přišlo takové rozpačité. Teď se mi to jen potvrdilo. 65%

plakát

Agatha Christie's Poirot - Rhodský trojúhelník (1989) (epizoda) 

Jeden z nejhorších dílů. Vyšetřování veskrze žádné, Poirot zná rozuzlení ještě před zločinem, ale nepodělí se o něj, jen krypticky naznačí a ničemu tak nepomůže. Možných podezřelých koneckonců příliš není, takže práce mu byla výrazně usnadněna. Závěrečná honička také nic moc a rozhodně to není důvod, proč koukám na Poirota.

plakát

Agent (2022) (pořad) 

Zábavné a napínavé, ale často to působilo trochu moc vykonstruovaně, vedené produkcí a neupřímně. Zároveň bych si dokázal představit rozmanitější obsazení. Jak mohl jeden z finalistů vybrat nesprávnou osobu osobu za krtka, to opravdu nepochopím.

plakát

Agent Elvis (2023) (seriál) 

Ne, raději Archera.

plakát

Aggressive Retsuko (2018) (seriál) 

Šedá myš, kancelářská krysa a zároveň panda červená v korporátu. Žije si velmi obyčejný život, ví, že nikdy nebude mít navíc a občas jí to stačí a jindy zase ne. Zdá se to divné, že by něco takového mohlo být zábavné, ale ono je. A neskutečně. I přes svou stylizaci je to jako ze života (hodně lidí určitě mnohé situace pozná) a díky tomu i díky svému humoru to dokáže upoutat a nepustit. Navrch výborný hudební doprovod a banda přehnaných antropomorfních, ale přesto uvěřitelných, postav a skvělá zábava je na světě.