Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (520)

plakát

The Last of Us - Vydržet a přežít (2023) (epizoda) 

Musím říci, že jsem trochu zklamán. Prostředí sice vypadá dokonale, ale po obsahové stránce to trochu vázne. Proč se věnuje tolika času nevýrazným osobám, které na konci dílů stejně zemřou a úplně to zastavuje hlavní děj a posun dopředu. Tah na bránu nulový. Pokud bych měl toto srovnávat např.  s Walking dead (podobná tématika), tak je tu propastný rozdíl ve prospěch WD.

plakát

Clark: Hvězdný zločinec (2022) (seriál) 

Parádní podívaná. Vůbec netuším, co bylo do pravdivého příběhu přimícháno navíc, ale i kdyby protagonisti seriálu přidali do příběhu sebevětší blbost, Bill Skarsgård ji přetaví v genialitu... Smekám !

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Ještě stále váhám nad pátou hvězdičkou. Alespoň za mne: od Hospody z devadesátek jsou Devadesátky nejlepší český seriálový počin ! Tleskám parádnímu zasazení do doby, režisérovi a veškerým hereckým výkonům. Od Vasila Fridricha postupně přes všechny ostatní. Mám radost, že jsem se spletl, když jsem tvrdil, že už se našim současným hercům nedají výkony/ role moc uvěřit. Parádní, napínavé, děsivé, výstižné. Těžko hledat nedostatek. Snad jen místy rozkmitaná švejkující kamera (nešvar poslední doby).

plakát

Devadesátky - Král diskoték (2022) (epizoda) 

Parádní herecký výkon všech, dokonalé soudobé prostředí, stejně tak i děj. Jen za tu rozkmitanou kameru by někdo potřeboval dostat pár facek. Nešvar poslední doby.

plakát

Menu (2022) 

Škoda... Začalo to parádně a gradovalo někam do 3/4 stopáže. Závěr byl příšerný.

plakát

Bod varu (2021) 

Prostředí plné šílených zaměstnanců v jedné šílené restauraci mě nijak neoslovilo. Celý snímek na mě působil dost nepříjemně. Což sice asi i měl. Tohle je bez děje, bez šťávy, naprosto prázdné ! Při svém povolání vím, jaké to je dělat několik věcí najednou a dostat se do časové tísně, ale to ještě neznamená, že se budu chovat jako magor. Marně hledám, co by mě v tomto dramatu zaujalo. Vidím pouze záběry na unavené nepříjemné lidi, kteří prostě nestíhají.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Úplně mě zůstal rozum stát nad tím, co všechno se dá vymyslet a překroutit hotové. Že hlavního hrdinu Nea osloví jeho vlastní šéf, aby po perfektních třech dílech vymyslel ještě jeden, zavzpomínají na tehdejší časy, že Neo bude chodit k psychologovi, protože s tímto faktem má stálý vážný problém a že nakonec z těchto osob jsou agenti to mi celkem hlava nebrala... Když už bylo dost vzpomínání a nostalgie, bylo na čase věnovat se hlavnímu tématu 4. dílu. Dostat se k Trinity a dát si s ní vášnivý polibek... Kolem toho ještě pár komplikovaných smyček a je hotovo. Nicméně je potřeba dodat, že Matrix byl znovu originální...

plakát

Nikdo (2021) 

Tak nakonec se z toho vyklubala celkem slušná játrovina. Tyhle "nadpřirozené" bitky a akční scény už jdou asi tak nějak mimo mě...

plakát

Zátopek (2021) 

Ohromující výprava, perfektní detaily kolem, nechybějící dostatečná atmosféra. Herecký projevy nejen hlavních postav vynikající. Je dobře, že se připomněla i pochmurná politická doba a situace, včetně toho, jak do ní zavlekli Zátopka. Stopáž ze "současnosti" - tedy roku 1968 a vše co se motalo kolem australského kamaráda Emila Zátopka mi přišla zbytečně dlouhá a zbytečná. Také bych se více zaměřil na to co Zátopka proslavilo nejvíce a u čeho zůstává rozum stát - jeho některé vybrané tréninky. Zesílil bych i více na emocích. Například záběry na českého komentátora, který se omluvil, že nemůže komentovat finiš Emila, protože se rozbrečel mohly více gradovat a tím odpálit i diváka. Celkově ale obrovská pochvala celému štábu, vážím si toho, že tu něco takového konečně vzniklo. Moc rád bych už ze slušnosti k Zátopkovi nějakou hvězdičku přidal. Nehledě na to, že sám denně trénuji, běhám, závodím a mám k tématu velmi blízko. Se Zátopkem jsem se kdysi setkal, prohodil pár slov a získal jeho autogram. Stejně tak i o pár let později v případě paní Zátopkové (v obou případech na závodech v Teplicích).