Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (39)

plakát

Apokalypsa (1979) 

Možná budu vylapat jako mejdanový odpadlík, ale víc než 3 hvězdičky dát nemůžu. Buď jsem něco nepochopil, nebo jsem mimořádně natvrdlý, ale ten film mi přišel jako mimořádně zdlouhavé babrání se ve zvrácených myslích. První hodina a půl ještě ušla, ale ty druhé dvě pro mě byly doslova utrpením.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Pro mě rozhodně nejlepší film roku 2012, a to z mnoha důvodů (obsazením počínaje, scénářem konče). I když se to nenosí, mám rád filmy s poselstvím. A tenhle ho má. Nezasažen a nedotčen knižní předlohou, nemám, co bych vytkl.

plakát

Bingo (1994) (pořad) 

A tehdy jsme si mysleli, že hlouběji už televizní zábava klesnout nemůže.

plakát

Birdman (2014) 

Není to sice žádná hrůza, ale že by to byl nejlepší film roku, to se se mi rozhodně nezdá. Je to zdlouhavé, ukecané a místy nudné, ale jednou se to snese.

plakát

Bitva o Ostravsko 1945 (2019) 

Nadprůměrně zpracovaný dokument s řadou dosud nepublikovaných záběrů. Komentář čte Pavel Rimský.

plakát

Blackadder Rides Again (2008) (TV film) 

Černá zmije je pro mě srdeční záležitost. Dokument z roku 2008 je natočený s láskou a úctou, jakou si tenhle seriál zaslouží. Rozhodně doporučuji každému milovníkovi tohoto "majstrštyku" nahlédnout do zákulisí příprav a natáčení.

plakát

Boj o Jeruzalém (2006) 

Je to kus hlavně pro poučené. Pokud o tom tématu a reáliích člověk mnoho neví, bude mu film připadat dost zmatený. Jinak bych řekl, že zpracování historické linky je dost věrné a realistické a tím i ojedinělé.

plakát

Carnivale (2003) (seriál) 

Ačkoliv mě původně odrazovalo cirkusové prostředí (filmy a seriály z něj z duše nesnáším), tenhle kousek mě vyloženě nadchl. Cirkus nakonec není jediné místo, kde se děj odehrává a postava bratra Justina je prostě dokonalá. A poznámka na okraj: s Twin Peaks tenhle seriál nespojuje jen atmosféra, ale i vhodně umístěný vševědoucí malý velký muž (pan Anderson promine).

plakát

Čaroděj ze země Oz (1939) 

Kdybych hodnotil v roce 1939, dal bych jistě 5*, ale i tak bych si myslel, že Jih proti severu dostal tu sošku právem. Chápu, že na svou dobu jde o průkopnický počin, ale řekl bych, že své popularity ve Spojených státech dosáhl film asi takovým způsobem, jakým u nás dosáhl téhož Mrazík. Opakování je matkou moudrosti a - jak ukazuje Čaroděj ze země Oz - i klasiky.